Leadership in Mission-Driven Companies – Sustainable Herbs Program

Leadership and Mission

Leadership: A Conversation with Tal Johnson και Sebastian Pole

από την Ann Armbrecht

Καθώς γράφω αυτό, η ποιότητα του αέρα σημειώνεται με κόκκινο χρώμα για την πολιτεία του Βερμόντ: επικίνδυνη για την υγεία μας. Ο ήλιος είναι κόκκινος. Η σχεδόν πανσέληνος χθες το βράδυ ήταν επίσης κόκκινο. όλα από τις φωτιές που καίνε τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Σκέφτομαι τους ηγέτες και την ηγεσία τον τελευταίο καιρό. Σχετικά με το τι κάνει καλό. Σχετικά με το τι εμπνέει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν. Και ίσως, ειδικά, για την ικανότητά μας να διακρίνουμε καλή ηγεσία.

Στη σειρά Webinar του SHP ToolKit, μίλησα με τον Tal Johnson, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Herb Pharmκαι ο Sebastian Pole, συνιδρυτής του Βότανα Pukkaγια το τι συνεπάγεται στο μυαλό τους η καλή ηγεσία.

Όπως είπε ο Ταλ, «Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να πάρουμε αυτό που κάνουν κάποιοι από εμάς και να το κάνουμε σε κλίμακα προς όφελος όλων σε ολόκληρο τον πλανήτη». Παρακάτω είναι μερικά κύρια σημεία και βασικά διδάγματα από τη συζήτησή μας.

Αποσπάσματα από το Webinar

Βασικά Takeaways

  • Ορισμός τιμών – Πήγαινε ευρεία και βαθιά. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία εργαζομένων στη διαδικασία και όχι μόνο ανώτερα άτομα. Ο Σεμπάστιαν είπε ότι η τελική απόφαση για τις αξίες ανήκει στους ιδρυτές και τους ιδιοκτήτες μιας εταιρείας, αλλά είναι σημαντικό να εμπλέκονται οι εργαζόμενοι με ουσιαστικό τρόπο, αφήστε τους να βοηθήσουν στη δημιουργία των αξιών. Η διεξαγωγή της διαδικασίας καθορισμού τους βοηθά όλους να κατανοήσουν και να κατανοήσουν τις αξίες. Σε μια προηγούμενη συνομιλία, ο Seb περιέγραψε πώς αυτός και ο συνιδρυτής Tim Westwell ανέπτυξαν τις βασικές αξίες της Pukka και πώς τις εφάρμοσαν στην κουλτούρα της εταιρείας.
  • Κάντε το όραμα συγκεκριμένο – Η υποστήριξη της βιωσιμότητας εξαρτάται από την ηγεσία και να έχετε μια προδιαγραφή/κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το τι θέλετε να αγοράσετε, από ποιότητα/φαρμακοσκοπικό κ.λπ. μέχρι τις πιστοποιήσεις που χρησιμοποιούνται. Αυτές οι προδιαγραφές είναι οι συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους το όραμα καθοδηγεί τις αποφάσεις αγοράς. Πώς το όραμα της εταιρείας σας, η αποστολή σας, μεταφράζεται στις προδιαγραφές των βοτανικών που αγοράζετε;
  • Μην συμβιβάζεσαι – Εάν αρχίσετε να συμβιβάζεστε με τις αξίες που καθορίζουν την επωνυμία σας και είναι θεμελιώδεις για αυτό που είστε, θα αρχίσετε να χάνετε την αξία της επωνυμίας σας, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα και όχι πιο εύκολα.
  • Λάβετε πληροφορίες από ειδικούς – Ο Seb ανέφερε ότι θα ήθελε να είχαν προσλάβει έναν ειδικό στη διαχείριση ανθρώπων από νωρίς. Αλλά αυτός και ο Tim δημιούργησαν ένα διοικητικό συμβούλιο αρκετά νωρίς, το οποίο βοήθησε να λάβουμε κάποια εξωτερική συμβολή. Στη συνέχεια δημιούργησαν το Συμβούλιο Αποστολής όταν η ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε στη Unilever. Αυτό είναι ένα εξωτερικό σώμα ειδικών στη γεωργία, το περιβάλλον, την υγεία και την αναγεννητική γεωργία για να είναι σύμβουλοι, να παρακολουθούν τον Pukka και να τους βοηθούν να τεντωθούν.
  • Διασκεδάστε και γιορτάστε – Κάντε πολύ καλά πάρτι, είπε ο Σεμπ. Γιορτάστε μαζί. Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα διασκέδασης ανάμεσα στους δύσκολους στόχους και τις προκλήσεις. Και μετά σκεφτείτε πώς να ανανεώσετε αυτήν την κουλτούρα, ειδικά καθώς οι εταιρείες αλλάζουν χέρια και έχουν νέους ιδιοκτήτες και διευθυντές.

Το πλήρες διαδικτυακό σεμινάριο:

Leave a Reply

Your email address will not be published.