5 μαθήματα: Γιατί η βιωσιμότητα είναι καλή για τις επιχειρήσεις

The Business Case for Sustainability

h4>The Business Case for Sustainability – 5 μαθήματα

από την Ann Armbrecht, Διευθύντρια SHP

Ως φοιτητής βοτανοθεραπείας, δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε έστω και μια κατηγορία που ονομαζόταν προμηθευτές βοτανικών συστατικών. Ούτε κατάλαβα τον βασικό ρόλο που παίζουν στον περίπλοκο ιστό της προμήθειας βοτανικών από όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, οι προμηθευτές συστατικών είναι συχνά ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των εμπορικών σημάτων προϊόντων και των καλλιεργητών και των άγριων συλλεκτών σε όλο τον κόσμο. Αν και αόρατη στους καταναλωτές βοτανικών προϊόντων, η ποιότητα αυτής της δουλειάς: η προσοχή στην ποιότητα της πρώτης ύλης και στις σχέσεις με τους παραγωγούς καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη γνησιότητα των ισχυρισμών που κάνει μια μάρκα για την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των προϊόντων της. Και έτσι, ως μέρος της σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων SHP Sustainable & Regenerative Practices Toolkit, μίλησα με Brian Zapp, Δημιουργικός Διευθυντής στο Applied Food Sciences, και Andrea Zangara, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επιστημονικής Επικοινωνίας στην Euromed για το πώς εξισορροπούν την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την τιμολόγηση στην προμήθεια συστατικών από όλο τον κόσμο.

Καθορισμένη βιωσιμότητα

Ο Brian ξεκίνησε λέγοντας ότι για το AFS η βιωσιμότητα επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς τομείς:

  1. Περιβαλλοντική Ηγεσία. Φροντίζοντας τα φυτά και τα οικοσυστήματα γύρω από τα συστατικά τους. Είπε ότι την αποκαλούν προοδευτική γεωργία αντί για αναγεννητική γεωργία, επειδή όσο περισσότερα μαθαίνουν, τόσο περισσότερο χρειάζεται να αλλάξουν τα συστήματά τους σχετικά με το πώς να φροντίζουν καλύτερα τον πλανήτη.
  2. Κοινωνική ευθύνη. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την επεξεργασία βοτάνων. Πώς να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα και ηθικά;
  3. Ιχνηλασιμότητα/Λογοδοσία: Κανένα από τα πρώτα δεν έχει πραγματικά σημασία, εκτός αν είναι όλα διαφανή, τουλάχιστον στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Και αυτό περιλαμβάνει την οικονομική ευθύνη.

Η Euromed δημιουργήθηκε από τη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Madhaus, για τη δημιουργία ενός καθετοποιημένου δικτύου προμήθειας για τις βοτανικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα φαρμακευτικά προϊόντα της εταιρείας. Και έτσι αυτή η κάθετη ολοκλήρωση, εξήγησε ο Andrea, είναι το κλειδί για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και ανιχνεύσιμης προσφοράς βοτανικών. Δημιουργούν τις δικές τους φυτείες για να μειώσουν τη συλλογή άγριων φυτών όποτε είναι δυνατόν. Όταν προμηθεύονται φυτά άγριας συγκομιδής, προέρχονται από μακροπρόθεσμους συνεργάτες. Ο υπεύθυνος αγορών τους επισκέπτεται ετησίως όχι μόνο για να βεβαιωθεί ότι οι συλλέκτες συμμορφώνονται με τα πρωτόκολλα, τις καλές πρακτικές συλλογής γεωργικών προϊόντων κ.λπ. αλλά και για να βεβαιωθεί ότι εφαρμόζονται μέτρα ασφαλείας, ότι δεν εργάζονται παιδιά και ότι οι συλλέκτες αποζημιώνονται δίκαια.

Αυτό το έργο απαιτεί πόρους. Η Euromed και η AFS πραγματοποιούν αυτές τις επενδύσεις επειδή αναγνωρίζουν ότι η υγεία της εταιρείας τους εξαρτάται από την ποιότητα των προϊόντων τους τώρα και μακροπρόθεσμα. Και αυτή η ποιότητα εξαρτάται από αυτές τις επενδύσεις.

5 Βασικές Επενδύσεις

  1. Επένδυση σε Μακροπρόθεσμες Δεσμεύσεις

Η γνώση και η επένδυση στο δίκτυο προμηθειών σας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση μακροπρόθεσμου εφοδιασμού πρώτων υλών που πληρούν τα πρότυπα ποιότητας. Αυτές οι επενδύσεις απαιτούν χρόνο και πόρους. Αλλά αυτές οι επενδύσεις είναι βασική δραστηριότητα, όχι μια προσθήκη.

«Το ζήτημα της βιωσιμότητας είναι ένα εγγενές κομμάτι εάν θέλουμε να προετοιμαστούμε για μακροπρόθεσμη επιτυχία», είπε ο Brian. «Αν σκεφτόμαστε βραχυπρόθεσμα, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις τείνουν απλώς να καταναλώνουν, να καταναλώνουν, να καταναλώνουν και να υπερκεφαλαιοποιούν. Για να φτιάξουμε ένα επιτυχημένο προϊόν, συστατικό και σχέση για όλους, πρέπει να ξεκινήσουμε τη σκέψη μας σε ένα χρονοδιάγραμμα των επόμενων 5-10 ετών».

Η Euromed επενδύει στη γεωπονική έρευνα και στη δημιουργία προγραμμάτων γεωργίας και συγκομιδής για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για να μην βλάψει ένα συγκεκριμένο είδος. Στη συνέχεια εκπαιδεύουν τους συλλέκτες στα πρωτόκολλα. Έχουν επίσης πολλά παραδείγματα όπου έχουν επενδύσει σημαντικό αριθμό πόρων για τη βελτίωση όλων των διαδικασιών βιωσιμότητας και διαφάνειας συγκεκριμένων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των εκχυλισμάτων Saw palmetto και Milk Thistle.

Για το Saw palmetto, ένα άγριο φυτό που αναπτύσσεται μόνο στη Φλόριντα, η Euromed δημιούργησε μια αποθήκη κοντά στη λίμνη Okeechobee στο Everglades για να μειώσει τους μεσάζοντες και να ελέγξει καλύτερα τη διαδικασία. Τα απόβλητα από την εξόρυξη Saw palmetto ανακυκλώνονται στη συνέχεια για την κλωστοϋφαντουργία. Έχουν δημιουργήσει φυτείες για την αυτογονιμοποίηση του γαϊδουράγκαθου, περιορίζοντας τη συγκομιδή και βελτιώνοντας την ποιότητα.

  1. Επένδυση στις Σχέσεις

Όπως λένε όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την υπεύθυνη προμήθεια, οι σχέσεις είναι το κλειδί. Ο Andrea πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές τώρα από πριν. Με τον COVID και την αυξημένη ζήτηση, η εδραιωμένη σχέση αποδίδει».

Η ανάπτυξη και η διατήρηση σχέσεων με τρόπους που λειτουργούν για όλα τα μέρη απαιτεί δουλειά. διευκρίνισε ο Μπράιαν.

«Όταν ξεκινήσαμε την εφαρμογή των πρακτικών καφέ μας, ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Κάναμε στους καλλιεργητές και στους παραγωγούς πολλές πραγματικά προκλητικές ερωτήσεις. Έγινε δεκτό αρκετά καλά, αλλά βασίστηκε σε μια υπόσχεση [financial] δέσμευση… Τους ζητάμε να μας αποκαλύψουν πολλές πληροφορίες [about economic accountability, ecological pest control, safe work environments, and fair wages]και έτσι καλύτερα να βάλουμε τα χρήματά μας εκεί που είναι το στόμα μας και να βεβαιωθούμε ότι είναι οικονομικά κίνητρα για αυτούς.

Όταν ξεκινήσαμε, ήταν δύσκολο γιατί η ζήτηση δεν ήταν πλήρως εκεί για αυτό που ζητούσαμε. Έπρεπε λοιπόν να νιώθουμε άνετα να ζούμε σε ένα μέρος όπου πληρώνουμε περισσότερα για υλικά υψηλότερης ποιότητας για τα οποία δεν είχαμε απαραίτητα αγορά. Αυτό παίρνει πολύ ρίσκο. Δεν είναι εύκολο πράγμα να ζητηθεί από μια εταιρεία. Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι ένα εύκολο βήμα για τους αγρότες που προσπαθούν να συνεργαστούν μαζί μας. Έπρεπε λοιπόν να συνεχίσουμε να βρίσκουμε και τη σωστή πελατειακή βάση. Αυτοί που είναι σε ευθυγράμμιση μαζί μας και εκτιμούν επίσης αυτή την ποιότητα της προμήθειας.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι έτοιμοι αγοραστές τσιμπούν κάθε ευκαιρία που έχουν για να λάβουν περισσότερες πιστοποιήσεις και καλύτερη ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή, τότε συνεχίζει να πιέζει την πίεση προς τα κάτω. Μέχρι να δούμε τις συνέπειες αυτού και να δούμε την ποιότητα να υποφέρει, είναι ήδη πολύ αργά. Πολλά από αυτά που χρειάζονται για να διατηρηθεί αυτή η ποιότητα έχουν ήδη καταρρεύσει, η συντήρηση του εξοπλισμού, η δίκαιη πληρωμή των εργαζομένων, η μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια, ξαφνικά η χρήση απαγορευμένου ελέγχου παρασίτων, επειδή αρνούνται να επενδύσουν σε μια μακροπρόθεσμη λύση για υπεύθυνη διαχείριση παρασίτων. ”

Για να αποφευχθεί αυτό απαιτεί να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε περισσότερα από τη φθηνότερη τιμή.

  1. Ευθυγράμμιση των Αξιών

Επικεντρωθείτε σε εταιρείες με ομοϊδεάτες όπου οι αξίες είναι ευθυγραμμισμένες.

Ρώτησα τον Andrea και τον Brian τι χρειάζονταν από τους πελάτες τους για να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Ο Andrea είπε ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους είναι πελάτες τους για πολλά, πολλά χρόνια και εργάζονται με μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Ο Brian συμφώνησε, προσθέτοντας ότι το πρώτο βήμα ήταν να μπορούν να παρέχουν ποιοτικά συστατικά που πληρούν τις προδιαγραφές του πελάτη τους. Το εμπόδιο για την είσοδο είναι τα ποιοτικά έγγραφα, η επικύρωση κατά της νοθείας, κάθε προμηθευτής ποιότητας πρέπει να το έχει. Στη συνέχεια, η επόμενη ερώτηση που ελπίζουν να ακούσουν είναι σχετικά με τη βιωσιμότητα. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα είναι να συνεργάζεστε με πελάτες των οποίων οι αξίες ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Ο Brian είπε, «Η βιωσιμότητα είναι ένα λιγότερο σέξι κομμάτι του παζλ μάρκετινγκ, σωστά; Κανείς δεν το ψάχνει απαραίτητα αυτό, τουλάχιστον αμέσως. Είναι σαν ένα «ωραίο να έχεις». Και, λοιπόν, το καπέλο στα είδη των εταιρειών που υποστηρίζουν πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα Sustainable Herbs. Η υποστήριξη της βιωσιμότητας είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζεται περισσότερο από όσο είναι».

  1. Επένδυση σε Πιστοποιήσεις

Οι πιστοποιήσεις είναι πολύτιμες για την παροχή μιας ανεξάρτητης επαλήθευσης σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι εταιρείες. Αλλά ποτέ δεν θα είναι το τέλος όλων, εξήγησε ο Μπράιαν, επειδή πολλές από τις προκλήσεις της φτώχειας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος είναι πέρα ​​από τη δύναμη οποιασδήποτε συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτά είναι συστημικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συστημικούς τρόπους. Και έτσι οι πιστοποιήσεις είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι το τελικό βήμα. Ούτε αντικαθιστούν το ταξίδι στην τοποθεσία και τη συνάντηση με τους αγρότες που καλλιεργούν τα βοτανικά και μαθαίνουν απευθείας από αυτούς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. «Μια πιστοποίηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αυθεντικότητα αυτής της σχέσης», είπε ο Μπράιαν.

Τα σχόλια του Brian επεξεργάστηκαν αυτά τα σημεία και έτσι τα μοιράζομαι πλήρως:

«Όταν πηγαίνετε εκεί, γίνεται προφανές ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στη συζήτηση από το να λέτε απλώς, “Γεια, εδώ είναι τα κριτήριά μας, θα ακολουθήσετε τη λίστα ελέγχου μας για το τι χρειαζόμαστε;” Αν όχι, δεν θα συνεργαστούμε μαζί σας».

Όταν το προσεγγίζουμε με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να αναρωτηθούμε υποστηρίζουμε πραγματικά αυτές τις κοινότητες ή όχι;».

Επεξεργάστηκε αυτή την ένταση στο παράδειγμα της συνεργασίας με καλλιεργητές καφέ:

«Μερικοί από τους αγρότες με τους οποίους εργαζόμαστε είναι στην ένατη γενιά τους και οι εργάτες είναι τέταρτης, πέμπτης γενιάς και μερικές φορές μεγαλύτεροι κατά καιρούς. Υπάρχει λοιπόν ένα οικονομικό κίνητρο για να συνεχίσουν, σωστά; Και ξαφνικά, αν μπούμε μέσα και αρχίσουμε να τους ζητάμε γενικά κριτήρια, λέγοντας: “Γεια, αυτός είναι ο έλεγχος που ταιριάζει σε όλους μας και είτε ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες είτε όχι, αυτό απλώς δείχνει ότι μπορεί να είναι εξίσου άδικο ως προμηθευτής, απλώς θέτοντας τις απαιτήσεις μας σε αυτές τις κοινότητες. Και πάλι, τότε τι γίνεται αν ξαφνικά έχουμε μια οικογένεια τέταρτης, πέμπτης γενιάς, λέγοντας ότι είναι υπερβολικό για αυτούς να πληρούν αυτά τα πρότυπα και να συνεχίσουν; Τώρα χάνεις αυτή την εμπειρία. Πώς μετράτε αυτή τη ζημιά στην ποιότητα;»

Η Euromed διαθέτει επίσης μια σειρά από πιστοποιήσεις και ρυθμιστικούς φορείς ή εξωτερικά μέρη ελέγχουν συνεχώς τις εγκαταστάσεις τους. Προσκαλούν επίσης τους πελάτες τους να επισκεφθούν τις φυτείες τους για να δουν από κοντά τη διαδικασία συλλογής και ξήρανσης, πώς νοιάζονται για τους εργαζομένους κ.λπ. προς τη διαφάνεια».

Η Euromed αναπτύσσει νέα προϊόντα με τοπικά βοτανικά για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της Euromed. Έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη τεχνολογίας για την εξαγωγή βοτανικών μόνο με νερό, η οποία, αν και είναι μεγάλη επένδυση, διασφαλίζει ότι δεν απελευθερώνονται δυνητικά μολυσματικά χημικά κατάλοιπα στο περιβάλλον και βελτιώνει την ασφάλεια του εκχυλίσματος. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσης μια σειρά από βιολογικά και βιολογικά εκχυλίσματα.

  1. Επένδυση στη Συνεργασία.

Οι εταιρείες της βοτανικής βιομηχανίας τείνουν να εστιάζουν στις διαφορές και να διαφοροποιούνται από τους πιθανούς ανταγωνιστές. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολη τη συλλογική εργασία για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η βιομηχανία. Τόνισαν ο καθένας τη σημασία της συνεργασίας και έδωσαν παραδείγματα, όπως ο Brian συνεργάστηκε με μια άλλη εταιρεία για την ανάπτυξη και επέκταση των αγορών για cascara ως τρόπο υποστήριξης των καλλιεργητών καφέ. Ο Andrea ανέφερε τη συνεργασία της Euromed με το ABC για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προώθηση του αγώνα νόθευση.

Μείνετε Ενημερωμένοι!

Το επόμενο στη σειρά Webinar SHP Toolkit είναι μια συζήτηση με τον Tal Johnson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Herb Pharm και τον Sebastian Pole, συνιδρυτή της Pukka Herbs σχετικά με το ρόλος της ηγεσίας σε εταιρείες με γνώμονα την αποστολή. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε με τους Bethany Davis, MegaFood, Matt Dybala, HerbPharm και Tommy Leonard, Gaia Herbs, σχετικά με τους διαφορετικούς δρόμους που ακολουθούν οι εταιρείες τους για να υποστηρίξουν τις αναγεννητικές πρακτικές.

Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ εδώ για το επόμενο Webinar SHP για να συνεχιστεί η συζήτηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.