4 τρόποι για να ξεπαγώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο – The Waste Management & Recycling Blog

0
4 τρόποι για να ξεπαγώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο – The Waste Management & Recycling Blog

Καθώς η εποχή προχωρά και η θερμοκρασία πέφτει, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε ότι τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας χρειάζονται λίγη προσοχή πριν ξεκινήσετε τη δουλειά το πρωί.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εμβαθύνουμε στο γιατί μια από τις τυπικές μεθόδους για την απόψυξη ενός παραθύρου αυτοκινήτου είναι τρομερή για το περιβάλλον. προσφέροντας μερικές φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις τόσο για την πρόληψη του παγετού όσο και για την απόψυξη μόλις εμφανιστεί ο πάγος.

Πρώτον όμως, ας ξεκινήσουμε με την επιστήμη.

Γιατί σχηματίζεται παγετός στα παράθυρα του αυτοκινήτου;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχει υγρασία στον αέρα.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, η θερμοκρασία πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτή η υγρασία παγώνει σε επιφάνειες όπως τα παράθυρα των αυτοκινήτων καθώς το νερό συμπυκνώνεται και εξατμίζεται.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί σχηματίζεται αυτός ο παγετός στα παράθυρα του αυτοκινήτου και όχι σε κάθε αντικείμενο σε εξωτερικούς χώρους. Το μέταλλο και το γυαλί δεν μπορούν να συγκρατήσουν καλά τη θερμότητα, επομένως αυτές οι επιφάνειες ψύχονται πιο γρήγορα από άλλες.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να σχηματιστεί παγετός στο παράθυρο του αυτοκινήτου προτού η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα παράθυρο αυτοκινήτου μπορεί να είναι πιο δροσερό από τον αέρα γύρω του.

Γιατί πρέπει να ξεπαγώσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας;

Το μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου καλυμμένο με χιόνι

Ο Κώδικας Αυτοκινητοδρόμων αναφέρει ότι δεν πρέπει να ταξιδεύετε σε παγωμένο ή χιονισμένο καιρό, εκτός εάν το ταξίδι σας είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, εάν πρέπει να ταξιδέψετε όταν έχει πάγο ή χιόνι, Κανόνας 229 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει:

  • „εσείς ΠΡΕΠΕΙ να μπορείτε να βλέπετε, επομένως καθαρίστε όλο το χιόνι και τον πάγο από όλα τα παράθυρά σας
  • εσείς ΠΡΕΠΕΙ βεβαιωθείτε ότι τα φώτα είναι καθαρά και οι πινακίδες κυκλοφορίας είναι ορατές και ευανάγνωστες
  • βεβαιωθείτε ότι οι καθρέφτες είναι καθαροί και τα παράθυρα έχουν ξεθαμβωθεί καλά
  • αφαιρέστε όλο το χιόνι που μπορεί να πέσει στο μονοπάτι των άλλων χρηστών του δρόμου»

Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να λάβετε υπόψη σας περισσότερα από το παρμπρίζ σας όταν ετοιμάζετε το όχημά σας να ξεκινήσετε μια παγωμένη μέρα — ή ακόμα και μια δροσερή μέρα που το αυτοκίνητό σας έχει παγώσει.

Εάν οδηγείτε χωρίς να κάνετε όλα τα παραπάνω, μπορεί να καταλήξετε με τρεις βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησής σας και πρόστιμο λόγω του κινδύνου που εμπεριέχεται.

Πώς να αποτρέψετε τη δημιουργία παγετού στα παράθυρα του αυτοκινήτου

Ένας υγρός καθρέφτης αυτοκινήτου που καθαρίζεται με ένα πανί

Ένα κάλυμμα παρμπρίζ είναι μια επιλογή που μπορείτε να αγοράσετε που αποτρέπει το σχηματισμό παγετού στο παρμπρίζ σας.

Όταν σταθμεύετε, τοποθετείτε το κάλυμμα στο παρμπρίζ σας και, στη συνέχεια, το αφαιρείτε το πρωί για να εμφανιστεί μια καθαρή οθόνη.

Αυτό λειτουργεί επειδή αποτρέπει την καθίζηση της υγρασίας στο παρμπρίζ και καμία υγρασία δεν ισοδυναμεί με παγετό.

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα ή να αγοράσετε κάτι ειδικά για αυτόν τον σκοπό, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε μια παλιά πετσέτα, ένα κομμάτι χαρτόνι, μια κουρτίνα μπάνιου ή ακόμα και ένα κομμάτι χαλιού για να κάνετε την ίδια δουλειά.

Ωστόσο, ενώ αυτό λειτουργεί καλά για το παρμπρίζ σας, εξακολουθείτε να έχετε πολλά άλλα παράθυρα για να ανησυχείτε – όλα μπορεί να έχουν παγώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια επιλογή πρόληψης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παράθυρά σας είναι η εφαρμογή μιας σπιτικής λύσης. τρία μέρη λευκό ξύδι σε ένα μέρος νερό, ψεκάζονται πάνω από τα παράθυρά σας το βράδυ πριν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας.

Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί ο σχηματισμός παγετού, αλλά, εάν σχηματιστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο διάλυμα το πρωί για να λιώσετε τον πάγο γρήγορα, φθηνά και με τρόπο ευγενικό προς το περιβάλλον.

Μια προειδοποίηση, όμως. Αποφύγετε να ψεκάσετε το διάλυμα στο χρώμα του αυτοκινήτου σας, καθώς το λευκό ξύδι είναι διαβρωτικό και, ως εκ τούτου, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη ζημιά.

Μια τελευταία συμβουλή για την πρόληψη του πάγου είναι να καλύψετε τους καθρέφτες σας με πλαστικές σακούλες κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποτρέψετε το πάγο.

Πώς να μην ξεπαγώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου

Μπορεί να φαίνεται ότι λειτουργεί γρήγορα, αλλά μην μπείτε ποτέ στον πειρασμό να ρίξετε βραστό νερό πάνω από τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας.

Η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στα παράθυρα και το βραστό νερό μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στη βαφή λιώνοντας το προστατευτικό επάνω στρώμα κεριού.

Μία από τις πιο κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη γρήγορη απόψυξη ενός αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπρέι αποπάγωσης. Δυστυχώς, ο αποπαγωτής είναι τοξικόςτρομερό για το περιβάλλον και θανατηφόρο σε περίπτωση κατάποσης — ακόμη και σε μικρές ποσότητες — από ανθρώπους ή ζώα.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε θετικές αλλαγές για το περιβάλλον, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την ανατίναξη του θερμαντήρα του αυτοκινήτου σας στο παρμπρίζ και στην πίσω οθόνη, καθώς αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία του κινητήρα όταν δεν οδηγείτε ακόμα.

Καθώς ο θερμαντήρας θερμαίνεται καλύτερα όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, αυτό μπορεί να είναι μια άσκοπη άσκηση σε κάθε περίπτωση.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές φιλικές προς τη γη εναλλακτικές λύσεις που κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά και δεν περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών ή τη λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

Πώς να ξεπαγώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου

Το χέρι μιας γυναίκας που ξεπαγώνει ένα παρμπρίζ αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ξύστρα αυτοκινήτου ενώ φοράει γάντι

Λοιπόν, αντιμετωπίσαμε την πρόληψη του παγετού και εξετάσαμε πώς να μην ξεπαγώνετε τα παράθυρά σας, οπότε πώς πρέπει να τα ξεπαγώνετε;

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ξεπαγώσετε ένα παράθυρο αυτοκινήτου χωρίς θερμάστρα και με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

1. Μια ξύστρα αυτοκινήτου

Μερικές φορές οι απλοί τρόποι είναι οι καλύτεροι, και δεν μπορείτε να γίνετε πολύ απλούστεροι από μια ξύστρα για να καθαρίσετε τα παράθυρα και τους καθρέφτες του αυτοκινήτου σας από τον παγετό και το χιόνι.

Θα θέλαμε να προτείνουμε εναλλακτικές ξύστρες εδώ, όπως μια παλιά θήκη CD, αλλά οι ξύστρες αυτοκινήτου έχουν σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, είναι φθηνές στην αγορά και θα σας κρατήσουν μια ζωή — ενώ άλλα αντικείμενα θα μπορούσαν να γρατσουνίσουν τα παράθυρά σας, προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα.

2. Ένα σακουλάκι ρύζι

Ψήστε στο μικροκύματα λίγο άψητο ρύζι σε μια βαρέως τύπου σακούλα με φερμουάρ για 30 δευτερόλεπτα, μετά καθίστε στο αυτοκίνητό σας και περάστε αργά τη ζεστή σακούλα στο εσωτερικό του παρμπρίζ και των άλλων παραθύρων σας.

Αυτό θα ζεστάνει σιγά σιγά τα παράθυρά σας, θα λιώσει ο πάγος και θα εμποδίσει επίσης να παγώσουν ξανά ενώ οδηγείτε.

Η χαρά αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το ίδιο ρύζι και σακούλα κάθε φορά που χρειάζεται να ξεπαγώσετε το αυτοκίνητό σας.

3. Ένα μπουκάλι ζεστού νερού

Μια άλλη επαναχρησιμοποιήσιμη επιλογή είναι ένα μπουκάλι ζεστού νερού γεμάτο με βραστό νερό, αραιωμένο με λίγο κρύο νερό.

Μπορεί να θέλετε να πειραματιστείτε με το πόσο ζεστό νερό είναι ασφαλές στα παράθυρά σας ξεκινώντας με πολύ αραιωμένο και προσθέτοντας λίγο λιγότερο κρύο νερό στο μείγμα κάθε μέρα.

Όπως και με τη σακούλα με ρύζι, μετακινήστε αργά το μπουκάλι ζεστού νερού στο εσωτερικό των παραθύρων σας ενώ κάθεστε στο αυτοκίνητο.

Ένα πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι, μόλις ξεπαγώσουν τα παράθυρά σας, θα έχετε ένα μπουκάλι ζεστού νερού για να ζεσταθείτε στο ταξίδι σας!

4. Θαλασσινό νερό

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι με δύο φλιτζάνια νερό και ψεκάστε πάνω από το παρμπρίζ σας για να λιώσει ο πάγος.

Φροντίστε ωστόσο να αποφύγετε να ψεκάζετε αυτό το μείγμα στο χρώμα του αυτοκινήτου σας, καθώς το αλάτι μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου και να αρχίσει να τρώει το χρώμα σας, εκθέτοντας το μέταλλο και προκαλώντας σκουριά.

Τελικές σκέψεις

Με απλή προετοιμασία, μπορείτε εύκολα να αποτρέψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε την εμφάνιση παγετού στα τζάμια του αυτοκινήτου σας.

Ωστόσο, ο παγετός μπορεί συχνά να πιάσει τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ευτυχώς, υπάρχουν τέσσερις απλοί τρόποι για να ξεπαγώσετε ένα αυτοκίνητο που δεν περιλαμβάνουν σκληρά, μη φιλικά προς τη γη χημικά.

Δοκιμάστε μία από τις παραπάνω μεθόδους την επόμενη φορά που τα παράθυρά σας παγώνουν. εάν μια μέθοδος δεν λειτουργεί καλά για εσάς, μια άλλη θα λειτουργεί.

Schreibe einen Kommentar