Φτιάξτε τη δική σας μοτσαρέλα – Όχι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε…

0
Φτιάξτε τη δική σας μοτσαρέλα – Όχι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε…

Εκείνοι που διαχειρίζονται ένα δικό τους σπίτι αναζητούν πάντα καλύτερους τρόπους για να τα βγάλουν πέρα. Η μοτσαρέλα είναι μια πιθανή πηγή εισοδήματος ή εμπορίου που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα των βοοειδών σας για να δημιουργήσετε μια άλλη διέξοδο για τη δημιουργικότητά σας… και για τη φάρμα σας.

Ελάτε μαζί μας, καθώς συζητάμε για το πώς θα φτιάξετε μοτσαρέλα για τον εαυτό σας. Το σπιτικό τυρί είναι σοβαρά υποτιμημένο. Δοκιμάστε μερικά δικά σας και δεν θα σκεφτείτε καν να διαφωνήσετε!

Φτιάχνοντας μοτσαρέλα – χωρίς τον φούρνο μικροκυμάτων!

Ετοιμαστείτε να αφήσετε στην άκρη περίπου μιάμιση ώρα για την πραγματική παρασκευή του το τυρί μοτσαρέλα. Θα πρέπει να σας πάρει μόνο μία ώρα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι πρώτες φορές είναι πάντα οι πιο αργές!

Για να φτιάξετε μοτσαρέλα από το σπίτι (ο πιο εύκολος τρόπος) χωρίς τον φούρνο μικροκυμάτων, θα χρειαστείτε:

  • ½ κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ.
  • 30 ml βραστό νερό.
  • 1 λίτρο από το καλύτερο γάλα σας! Το καλύτερο είναι το φρέσκο ​​αγρόκτημα, το νωπό γάλα είναι απαραίτητο για την περιεκτικότητα σε βακτήρια.
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
  • Μια πρέζα πυτιά.
  • Ένα μπολ με παγωμένο νερό – κρατήστε το καλύτερα στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστείτε!

Θα χρειαστείτε επίσης πρόσβαση σε μια σόμπα, ένα κόσκινο, ένα τρυπητό κουτάλι, ένα ξύλο κοπής και ένα κοφτερό μαχαίρι.

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα στοιχεία, ετοιμαστείτε να φτιάξετε μερικά από τα καλύτερα σπιτικά τυριά μοτσαρέλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Φτιάχνοντας τη μοτσαρέλα!

Τώρα ήρθε η ώρα να κολλήσετε! Ξεκινήστε διαλύοντας αυτό το μισό κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ στο βραστό νερό σας. Εάν δεν έχετε κιτρικό οξύ στο σπίτι, τότε α λίγο χυμό λεμονιού θα κάνει παρόμοια δουλειά.

Ενώ ο χυμός ή το οξύ λεμονιού διαλύεται στο ζεστό νερό, ρίξτε το λίτρο γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Θέλετε η σόμπα να είναι σε ήπια φωτιά, επομένως όχι πάνω από 2 σε ηλεκτρική κουζίνα ή ένα τέταρτο σε σόμπα υγραερίου. Δεν θέλετε να το βάλετε να σιγοβράσει γιατί θα είναι πολύ ζεστό. Ανακατεύουμε το διαλυμένο διάλυμα οξέος με το γάλα και ανακατεύουμε κάθε τόσο.

Μετά από λίγο το τυρόπηγμα και ο ορός γάλακτος θα αρχίσουν να διαχωρίζονται. Σε αυτό το σημείο αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Καθώς κρυώνει, το οξύ θα σπρώχνει όλο και περισσότερο τυρόπηγμα από το γάλα. Όταν είστε ικανοποιημένοι ότι έχετε όλα τα τυριά που μπορείτε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι με το τρυπητό κουτάλι και κοσκινίστε τα ελαφρά.

Πάρτε το τυρόπηγμα, ένα ¼ φλιτζάνι ορό γάλακτος και το αλάτι και ανακατέψτε τα μαζί σε ένα φρέσκο ​​τηγάνι. Αυτή τη φορά θέλετε να ζεστάνετε τη σόμπα στους 80 βαθμούς περίπου. Μόλις φτάσετε σε αυτή τη θερμοκρασία, αφαιρέστε το μείγμα στο ξύλο κοπής και κόψτε τα σε κομμάτια μεγέθους μπάλας.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπολ με παγωμένο νερό για να κρατήσετε τα δάχτυλά σας κρύα όσο δουλεύετε το τυρί. Δεν χρησιμοποιείται στη συνταγή. είναι απλά εκεί για να δροσίσει τα χέρια σας ενάντια στο ψητό τυρόπηγμα. Μόλις γίνουν, οι μπάλες μοτσαρέλα σας μπορούν να αποθηκευτούν σε διάλυμα κρύου νερού για έως και πέντε ημέρες.

Συνεχίστε λοιπόν – δοκιμάστε να φτιάξετε μοτσαρέλα μόνοι σας και πείτε μας πώς τα πάτε! Αν ακούγεται λίγο περίπλοκο, τότε εξασκηθείτε πρώτα σε λίγο καλάθι! Μπορείτε να βρείτε μια εύκολη συνταγή για καλάθι τυριών εδώ στο blog μας.

Καλή τυροκομία!

Ezoicαναφέρετε αυτήν τη διαφήμιση

Schreibe einen Kommentar