Τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το τοπίο της μπροστινής αυλής σας

traditional style privacy landscaping
μοντέρνο στυλ μπροστινή αυλή τοπίο
©Morgan Howarth Photography

Εάν σκέφτεστε να κάνετε το άλμα και να επενδύσετε στον εξωραϊσμό της μπροστινής αυλής, θα θελήσετε να εξετάσετε όλες τις γωνίες για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραβλέψετε τίποτα που μπορεί να κάνει το έργο σας να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Είναι απαραίτητο να κάνετε μια απογραφή όλων των λειτουργικών και αισθητικών χαρακτηριστικών που θα αποτελέσουν τη βάση του σχεδιασμού τοπίου της μπροστινής αυλής σας.

Βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε μια ανακαίνιση στην μπροστινή αυλή

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα βασικά σημεία θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την περιοχή της μπροστινής αυλής με τρόπο που να μεγιστοποιεί τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την οπτική ελκυστικότητα:

  • Το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού. Το στυλ τοπίου πρέπει να εναρμονίζεται με το στυλ του σπιτιού.
  • Μυστικότητα. Πόσο έλεγχο απορρήτου χρειάζεστε στην πλευρά του δρόμου του σπιτιού σας;
  • Λειτουργικός Σχεδιασμός. Πρόσβαση και ευκολία μετακίνησης μέσα στο τοπίο. Πώς θα θέλατε να οργανώσετε το μοτίβο ροής για οχήματα και πεζούς;

Πάρτε συνθήματα σχεδιασμού τοπίου από το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού

Ο σχεδιασμός τοπίου πρέπει να αντικατοπτρίζει τις γραμμές του σπιτιού και τα χρώματα/υφές των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του. Ένας αρχιτέκτονας τοπίου θα φροντίσει ώστε το στυλ των φυτεύσεων και οι επιλογές φυτών να παραπέμπουν στο αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού σε περισσότερο ή λιγότερο βαθμό.

Πώς το κάνουν αυτό οι αρχιτέκτονες τοπίου; Ψάχνουν για ενδείξεις. Παρατηρούν αν η μορφή του σπιτιού είναι συμμετρική ή ασύμμετρη, αν τα υλικά του σπιτιού είναι απλά, διακριτικά και καθαρά ή αν είναι πλούσια, ποικίλα και δραματικά. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν σε μια συνέχεια με σύγχρονο στυλ στη μία πλευρά και παραδοσιακό από την άλλη.

παραδοσιακός εξωραϊσμός της μπροστινής αυλής
©Morgan Howarth Photography

Για ένα σπίτι μοντέρνου μινιμαλιστικού στιλ, για παράδειγμα, ο σχεδιασμός μπορεί να περιλαμβάνει διακοσμητικά γρασίδι και πολυετή φυτά σε τετράγωνα και ορθογώνια κρεβάτια. Τα σχήματα και τα στυλ των φυτειών δοχείων θα ταιριάζουν επίσης με τις γραμμές της αρχιτεκτονικής του σπιτιού. Ένα μοντέρνο ή σύγχρονο σπίτι του μέσου αιώνα σχεδόν πάντα απαιτεί κάποια εκδοχή αυτού του μινιμαλισμού. Οι μεγάλες μπλουζέ παιώνιες ή οι αζαλέες που συνήθως βρίσκονται γύρω από σπίτια παραδοσιακού στυλ δεν θα ταίριαζαν καλά σε αυτό το σενάριο.

Τα τοπία με πιο παραδοσιακό στυλ θα έχουν συνήθως απαλές άκρες και καμπυλωτά κρεβάτια από πυξάρι, λιριόπη και καλύμματα εδάφους από κισσό – τα πιο πυκνά πιο πράσινα είδη βλάστησης. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για το ψωμί και το βούτυρο της παράδοσης και είναι το αναμενόμενο συνοδευτικό σε ένα σπίτι από τούβλα με χωρισμένα φωτεινά παράθυρα και στέγη από σχιστόλιθο. Ενισχύουν τη ζεστή, οικεία αίσθηση του παραδοσιακού στυλ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών στυλ είναι θέμα παραλλαγών σε ένα θέμα. Ένας αρχιτέκτονας τοπίου θα επιλέξει τα στοιχεία που ταιριάζουν στο θέμα και θα ενισχύσει το δεδομένο αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού. Αλλά δεν υπάρχει «καθοριστικό» μοντέρνο/σύγχρονο ή παραδοσιακό/επίσημο στυλ.

Αποφασίστε Πόση Προστασία Προσωπικών Δεδομένων χρειάζεστε

Ένας αρχιτέκτονας τοπίου θα συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει ένα σχέδιο μπροστινής αυλής που είναι κολακευτικό για το σπίτι σας και το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο. Ταυτόχρονα, θα αποφασίσετε εάν χρειάζεστε μερικό ή «πλήρες» απόρρητο. Ένα μερικό αποτέλεσμα ιδιωτικότητας αποκαλύπτει επιλεκτική θέα του σπιτιού από διαφορετικές απόψεις στο κράσπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται γενικά με τη στρατηγική τοποθέτηση δέντρων και φύτευσης κρεβατιών για να αποκρύψει εν μέρει την άμεση θέα στο σπίτι.

παραδοσιακό στυλ εξωραϊσμού της ιδιωτικής ζωής
©Morgan Howarth Photography

Εάν ζείτε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη ανάγκη για ιδιωτικότητα και λίγη προστασία από τη δραστηριότητα στο δρόμο. Ένα αυξημένο επίπεδο απορρήτου απαιτεί μια πρόσθετη διάσταση φινέτσας για να διασφαλιστεί ότι ο έλεγχος του απορρήτου σας δεν θα γίνει αντιληπτός ως αμβλύ εμπόδιο και ως μη φιλικό προς τους γείτονες. Σε αυτή την περίπτωση, ο αρχιτέκτονας τοπίου σας πρέπει να σκεφτεί με όρους διαστρωμάτωσης τοπίου. Δηλαδή, οπτικοποίηση της μπροστινής αυλής σε ζώνες: πρώτο πλάνο, μεσαίο έδαφος, φόντο και σύνορα.

Στην περίπτωση της φύτευσης ιδιωτικής ζωής, αυτό το στρώμα πρώτου πλάνου, αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στο κράσπεδο, είναι το πιο σημαντικό για να γίνει σωστά. Η καλύτερη λύση συνήθως προέρχεται από την εφαρμογή ενός μαλακού φράγματος ή ενός «πράσινου τοίχου». Αυτό μπορεί να διαμορφωθεί, για παράδειγμα, ως ένας μεσαίου ύψους πέτρινος τοίχος με χαμηλά κρεβάτια φύτευσης μπροστά και ψηλότερους θάμνους πίσω. Η πυκνότητα του πίσω πράσινου διαμορφώνει τον παράγοντα «φιλικότητα προς τους γείτονες». Συνήθως, τα χαρακτηριστικά του πρώτου πλάνου που επιτρέπουν τις σκοτεινές προβολές μπορούν να συνδυαστούν με χαρακτηριστικά μεσαίου εδάφους που εμποδίζουν εντελώς τις προβολές ή κατευθύνουν το βλέμμα σε επιλεγμένα στοιχεία του τοπίου. Αυτή η συνδυαστική προσέγγιση σάς επιτρέπει να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο ιδιωτικότητας στην μπροστινή αυλή χωρίς να επιβάλλετε έναν τοίχο φραγμού αμβλείας δύναμης.

Λειτουργικός Σχεδιασμός: Δρόμοι οδήγησης και πεζόδρομοι

μπροστινή αυλή τοπίο παραδοσιακό στυλ
©Morgan Howarth Photography

Ο λειτουργικός σχεδιασμός εξυπηρετεί δύο σκοπούς: πρώτον, να διευκολύνει τις καθημερινές επισκέψεις και τις μετακινήσεις σας και της οικογένειάς σας και δεύτερον, να κατευθύνει τη ροή των επισκεπτών (σε ειδικές περιπτώσεις) στην μπροστινή είσοδο. Τα ορίζουμε ως κύρια και δευτερεύουσα είσοδο.

Η κύρια (καθημερινή) είσοδος και ο διάδρομός σας μπορεί να είναι όσο φανταχτεροί θέλετε – αλλά αυτό θα είναι κυρίως για εσάς. Συνήθως, θα επενδύσετε περισσότερο χρόνο και προσοχή για να δημιουργήσετε μια φιλόξενη εντύπωση στην είσοδο της μπροστινής πόρτας. Μια μπροστινή βεράντα εισόδου μπορεί να σχεδιαστεί για να ξεχωρίζει δραματικά για τους επισκέπτες και τους επισκέπτες, ενώ η καθημερινή σας είσοδος θα είναι πιθανότατα επικεντρωμένη στην άνεση.

Ένα σχετικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η θέση του σπιτιού σας στο οικόπεδο. Είναι κοντά στο δρόμο σε ένα μικρό οικόπεδο; Ή είναι μια επεκτατική ιδιοκτησία με μια γενναιόδωρη οπισθοδρόμηση; Φροντίστε να μην υπερφυτέψετε και να συγκαλύψετε τις αρχιτεκτονικές γραμμές του σπιτιού. Το ύψος των δέντρων και των φυτεύσεων πρέπει να είναι ανάλογο με τη συνολική έκταση και το βάθος της μπροστινής αυλής. Το σχέδιο φύτευσης σας πρέπει να προβλέπει το ύψος και το πλάτος αυτών των φυτεύσεων κατά την ωριμότητα και πώς αυτό θα επηρεάσει τη σύνθεση.

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα έργο σχεδιασμού τοπίου; Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Οδηγός εμπειρογνωμόνων για τον σχεδιασμό του τοπίου των ονείρων σαςείναι γεμάτο με πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Οδηγός εμπειρογνωμόνων για τον σχεδιασμό του τοπίου των ονείρων σας

Leave a Reply

Your email address will not be published.