Το ντοκιμαντέρ Kiss the Ground Explores Promise of Regenerative Agriculture

Kiss the Ground Documentary Explores Promise of Regenerative Agriculture

Μια κριτική από τη Διευθύντρια του SHP, Ann Armbrecht

Το ντοκιμαντέρ Kiss the Ground Explores Promise of Regenerative AgricultureΤρώω χώμαένα ντοκιμαντέρ 84 λεπτών σε σκηνοθεσία Josh Tickell και Rebecca Tickell και αφήγηση του Woody Harrelson, ρίχνει μια λεπτομερή ματιά στην αναγεννητική γεωργία, ένα είδος γεωργίας που έχει τη δυνατότητα να εξισορροπήσει το κλίμα, να αναπληρώσει τα αποθέματα νερού και να τροφοδοτήσει τον κόσμο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Βασισμένο στο βιβλίο Kiss the Ground: Πώς το φαγητό που τρώτε μπορεί να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή, να θεραπεύσει το σώμα σας και τελικά να σώσει τον κόσμο μας (Enliven Books/Atria, 2017) του Τζος Τίκελ, η ταινία εξισορροπεί ανατριχιαστικά γεγονότα με εμπνευσμένες αφηγήσεις ατόμων που εργάζονται για να κάνουν τη διαφορά. Ο ρυθμός είναι εξαιρετικός, το πλάνα συναρπαστικό και το συνολικό μήνυμα είναι ισχυρό και ξεκάθαρο.

Όπως πολλά από αυτό το είδος, η ταινία κινείται από την περιγραφή του πόσο άσχημα είναι τα πράγματα προς πιθανές λύσεις. Τα καινοτόμα γραφικά καθιστούν σαφή και προσιτή τη σύνθετη επιστήμη του εδάφους και καταδεικνύουν πώς οι συμβατικές γεωργικές πρακτικές εξαντλούν αντί να αναπληρώνουν την υγεία του εδάφους, γεγονός που οδηγεί σε ερημοποίηση και συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή. Πέντε τοις εκατό ή λιγότερα των αγροκτημάτων ασκούν αναγεννητική διαχείριση του εδάφους, σύμφωνα με την ταινία, και πολλά οι αγρότες δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το έδαφος. Με την αποσύνδεση του ζωικού κεφαλαίου και των καλλιεργειών σειρών από την εμπορική γεωργία, δεν υπάρχει συνεχής οχύρωση του εδάφους, εξ ου και η ανάγκη για πρόσθετες εισροές, ιδίως άζωτο, για τη διατήρηση της υγείας του εδάφους. Η εφαρμογή συνθετικών χημικών λιπασμάτων στη συνέχεια καλύπτει τα υποκείμενα προβλήματα με το έδαφος. Διακόσιες μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους συνδέουν αυτές τις χημικές ουσίες με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD), διάφορους καρκίνους και άλλα.

Ένας καλυμμένος πλανήτης είναι ένας υγιής πλανήτης

Παραγωγή ρίζας κουρκουμά. Φωτογραφία από τον Steven Foster.

Ομιλητές μετά από ομιλητές, όπως η μικροβιολόγος εδάφους Kristine Nichols, PhD, ο περιβαλλοντολόγος Paul Hawken, ο ακτιβιστής Pashon Murray και ο σημερινός κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom, επισημαίνουν ότι αυτές οι χημικές ουσίες σκοτώνουν τα μικρόβια στο έδαφος, μετατρέποντάς το σε βρωμιά. Αν δεν αλλάξουμε τις γεωργικές μας πρακτικές, έχουμε προβλεπόμενες 60 ετήσιες συγκομιδές. Ο τρόπος με τον οποίο τρέφουμε τον εαυτό μας, με άλλα λόγια, υπονομεύει την επιβίωσή μας. Η φτωχή γη οδηγεί σε φτωχούς ανθρώπους και οι φτωχοί άνθρωποι οδηγούν σε κοινωνική κατάρρευση. Όλα αυτά συνδέονται και η αλλαγή, προτείνει η ταινία, ξεκινά με την τροφοδοσία του εδάφους για την ανατροφή των ζωντανών συστημάτων.

Ένας καλυμμένος πλανήτης είναι ένας υγιής πλανήτης, ένα σημείο που γίνεται γραφικά σαφές με εικόνες χωραφιών δίπλα-δίπλα όπου φροντίζεται το έδαφος και εκείνων όπου δεν φροντίζεται. Εξίσου ισχυρές είναι οι εικόνες πριν και μετά που τραβήχτηκαν σε κοινότητες που δεσμεύτηκαν να αντιστρέψουν την ερημοποίηση του εδάφους.

Η αλλαγή του μικροκλίματος μπορεί να αλλάξει το μακροκλίμα, αναδομώντας την υγεία του εδάφους και βοηθώντας στη δέσμευση του άνθρακα. Αλλά πρέπει να γίνει σε κλίμακα, κάτι που, όπως προτείνει η ταινία, είναι μια συλλογική προσπάθεια.

Κάθε αγορά που κάνουν οι άνθρωποι είναι μια επιλογή: Αναγεννούμε το έδαφος ή το εκφυλίζουμε;

Οικοδομείτε την υγεία του εδάφους;

Αν και η ταινία δεν εξετάζει συγκεκριμένα φυτικά προϊόντα, η παραπάνω ερώτηση είναι εξίσου σημαντική και σημαντική για τη βοτανική βιομηχανία και τους καταναλωτές. Αυτά τα βότανα, τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα υγείας και ευεξίας, προέρχονται από αγροκτήματα που διαχειρίζονταν την υγεία του εδάφους;

Με άλλα λόγια, ποιο είναι το πραγματικό κόστος των φυτικών προϊόντων που αγοράζουμε για την προσωπική μας υγεία; Οι αγορές μας χτίζουν την υγεία του εδάφους, την υγεία της κοινότητας και, τελικά, την υγεία του οικοσυστήματος;

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους πόρους σχετικά με την αναγεννητική γεωργία για τη βοτανική βιομηχανία, ανατρέξτε στην Αναγεννητική γεωργία (σελίδες 27-30) στην Εργαλειοθήκη SHP Sustainable and Regenerative Practices.

Η Δύναμη της Δράσης

Αυτή η ταινία δείχνει τη δύναμη της επιλογής των ατόμων να αναλάβουν δράση. Για να αντιμετωπιστεί το μέγεθος του προβλήματος, πρέπει όλοι μας να εμπλακούμε και Τρώω χώμαο συνοδευτικός ιστότοπος του προσφέρει μια ισχυρή και ποικιλόμορφη “Ανάλαβε δράση», συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος Farmland που προσφέρει κατάρτιση και εκπαιδευτικούς πόρους και τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μεταβούν στην αναγεννητική γεωργία. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα σπουδών γυμνασίου με δυνατότητα λήψης με θέμα το υγιές έδαφος. έναν οδηγό για την αγορά προϊόντων, κρέατος, γαλακτοκομικών, εδαφών, λουλουδιών, καλλυντικών, καφέ, ρούχων και άλλων ειδών που είναι καλά για το περιβάλλον με εξηγήσεις γιατί αυτές οι επιλογές έχουν σημασία. ερωτήσεις στους αγρότες· και πολλούς άλλους τρόπους για να κάνετε τη διαφορά.

Παρακολούθησα την ταινία με τον 16χρονο γιο μου, ο οποίος έχει μεγαλώσει με πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή και άλλα τρομερά νέα. Ακόμα και έτσι, Τρώω χώμα — το animation, τα γεγονότα που μοιράζονται (όχι μόνο απόψεις, είπε), οι διάσημοι (συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Jason Mraz και των ηθοποιών Rosario Dawson και Ian Somerhalder), τα παραδείγματα του τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τη διαφορά, ακόμα κι αν δεν κατέχω φάρμα — όλοι του τράβηξαν την προσοχή. Νόμιζε ότι ήξερε πολλά για το κλίμα, αλλά, όπως είπε, δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι το έδαφος και τι διακυβεύεται αν δεν το διατηρήσουμε υγιές.

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένων των προβολών, του τρέιλερ και περαιτέρω ανάγνωση, μπορείτε να βρείτε στο kissthegroundmovie.com. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.