Τι συμβαίνει με τους τερμίτες μετά τη βροχή | Terminix® Service, Inc. | Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

orange lilies

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ντους του Απριλίου φέρνουν ανοιξιάτικα λουλούδια, αλλά τι άλλο φέρνουν αυτά τα ντους; Ιπτάμενοι τερμίτες! Γνωστά και ως αλάτες προέρχονται από το έδαφος, τα κούτσουρα δέντρων ή τις ρωγμές στα θεμέλια. Η δουλειά του είναι να αφήσει τη φωλιά, να βρει σύντροφο και να δημιουργήσει μια νέα αποικία τερμιτών.

Μετά από έντονες βροχοπτώσεις, μπορεί να δείτε εκατοντάδες τερμίτες να σωρεύουν για να αναζητήσουν νέους συντρόφους για να ξεκινήσουν μια νέα αποικία. Αν και η βροχή είναι ένας παράγοντας, το σμήνος οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες θερμοκρασίες, την υγρασία και την ηλικία της αποικίας.

Οι ιπτάμενοι τερμίτες δεν είναι πολύ ιπτάμενοι, στην πραγματικότητα, δεν ταξιδεύουν πολύ περισσότερο από 100 μέτρα από την προηγούμενη αποικία τους. Μόλις το τερμίτες προσγειωθείτε και πετάξτε τα φτερά τους για να ξεκινήσουν το ζευγάρωμα, μια νέα αποικία ξεκινά. Μαζί, το ζευγάρι κατασκευάζει έναν μικρό υπόγειο θάλαμο και το θηλυκό αρχίζει να γεννά τα αυγά του.

Τύποι Τερμιτών

Υπόγειοι τερμίτες: Ο πιο κοινός τύπος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υπόγειοι τερμίτες χτίζουν τις αποικίες τους υπόγεια και βασίζονται στο έδαφος για την υγρασία. Κατασκευάζουν σήραγγες που μοιάζουν με σκουλήκια κατά μήκος των θεμελίων και των τοίχων, ακόμη και μέσα από ρωγμές στο σκυρόδεμα, έτσι ακόμη και τα σπίτια από πλάκες δεν είναι άνοσα. Αυτές οι σήραγγες, που μπορεί να μοιάζουν με σωλήνες λάσπης, τους επιτρέπουν να κυνηγούν για φαγητό ενώ προστατεύονται από την ύπαιθρο, κάτι που μπορεί να τους σκοτώσει εάν εκτεθούν σε αυτό για πολύ καιρό.

Dampwood: Ο μεγαλύτερος από τους τρεις τύπους, οι τερμίτες υγρού ξύλου ζουν σε υγρό ξύλο σε αποσύνθεση. Χρειάζονται τακτική επαφή με το νερό και υψηλή υγρασία για να επιβιώσουν. Η ανάγκη τους για υπερβολική υγρασία σημαίνει ότι δεν βρίσκονται συνήθως μέσα σε σπίτια και κατασκευές, αλλά τυχόν υγρές συνθήκες μέσα στο σπίτι σας — που προκαλούνται από διαρροές, για παράδειγμα — ή οποιεσδήποτε πηγές τροφής κοντά (όπως υγρά καυσόξυλα) μπορούν να τους προσελκύσουν.

Ξύλο ξύλου: Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι τερμίτες ξηρού ξύλου αποικίζονται σε ξηρό ξύλο ή άλλες πηγές κυτταρίνης, όπως χαρτί ή κουτιά, πάνω από το έδαφος. Δεν απαιτούν ούτε την επαφή με το έδαφος των υπόγειων τερμιτών, ούτε το βρεγμένο ξύλο και το νερό των τερμιτών από υγρό ξύλο – καθιστώντας τους μια ιδιαίτερη απειλή για τις σοφίτες με ξύλινο πλαίσιο, τους ξηρούς χώρους ανίχνευσης και άλλες παρόμοιες περιοχές στο σπίτι σας.

Για να μάθετε περισσότερα για τους τερμίτες και να εγγραφείτε για τη δωρεάν επιθεώρησή σας κάντε κλικ εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.