Τερμίτες | Terminix® Service, Inc. | Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

termites

Τερμίτες 101

Υπάρχουν περισσότερα από 3.100 είδη τερμιτών. Οι τερμίτες είναι μικροί, τυφλοί και λευκοί και ζουν σε αποικίες. Είναι πολύ σημαντικά για το περιβάλλον γιατί τρέφονται με κυτταρίνη και ανακυκλώνουν το νεκρό ξύλο, μετατρέποντάς το σε χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, μερικά είδη θεωρούνται παράσιτα επειδή θα επιτεθούν σε ξύλινες κατασκευές και μερικά είναι πολύ επιθετικά και καταστροφικά. Οι δύο κύριοι τύποι τερμιτών που συναντώνται στα νοτιοανατολικά είναι οι υπόγειοι και οι ξηρόξυλο. Το κλίμα εδώ είναι ιδανικό για τους υπόγειους τερμίτες γιατί προτιμούν ζεστά, υγρά περιβάλλοντα. Αυτοί οι κοινοί τερμίτες ζουν υπόγεια και αναζητούν τροφή στο έδαφος, καθώς και πάνω από το έδαφος σε προστατευμένες σήραγγες που ονομάζονται λασποσωλήνες. Οι τερμίτες της ξυλείας δεν ζουν στο έδαφος. Ζουν στο ξύλο με το οποίο τρέφονται και είναι κυρίως προβληματικά στις παράκτιες περιοχές, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σχεδόν οπουδήποτε όταν μεταφέρονται μολυσμένα αντικείμενα, όπως έπιπλα.

Τερμίτης Μέθοδοι Πρόληψης

Αν και μπορεί να μην είναι δυνατό ή πρακτικό να κάνετε το σπίτι σας εντελώς αδιάβροχο μόνος σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε λιγότερο ελκυστικό σε αυτά τα παράσιτα.

  • Διατηρήστε τις περιοχές κάτω και γύρω από το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο στεγνές. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα υγρασίας σε χώρους ανίχνευσης, εξαλείψτε το στάσιμο νερό, διορθώστε τις διαρροές στα υδραυλικά και βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές λειτουργούν σωστά για να εκτρέψουν το νερό της βροχής μακριά από το θεμέλιο.
  • Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικές ποσότητες εδαφοκάλυψης ή άχυρου πεύκου στην αυλή σας και κρατήστε τους θάμνους και την άλλη βλάστηση γύρω από το σπίτι κομμένα.
  • Εξαλείψτε όσο το δυνατόν περισσότερο μη απαραίτητο νεκρό ξύλο γύρω από το σπίτι σας. Αφαιρέστε τα πρέμνα από την αυλή, μαζέψτε μέλη και άλλα υπολείμματα δέντρων και κρατήστε τα καυσόξυλα και τα υλικά κατασκευής αποθηκευμένα μακριά από το έδαφος και μακριά από το σπίτι.

Πώς Αντιμετωπίζουμε την Προσβολή Τερμιτών

Αρχικά, θα διεξαγάγουμε μια ενδελεχή επιθεώρηση του σπιτιού και της ιδιοκτησίας για να εντοπίσουμε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν τερμίτες, καθώς και τυχόν ευνοϊκές συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Θα κάνουμε μετρήσεις του σπιτιού για να προσδιορίσουμε τον αριθμό των δολωματικών σταθμών που χρειάζονται. Οι δολωματικοί σταθμοί εγκαθίστανται στο έδαφος περιμετρικά. Μόλις οι τερμίτες τρέφονται με το δόλωμα, ολόκληρη η αποικία θα εξαλειφθεί. Αυτό θα προστατεύσει επίσης το σπίτι από μελλοντικές αποικίες, εφόσον οι σταθμοί συντηρούνται και συντηρούνται. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε υγρά τερμιτοκτόνα για τη θεραπεία σπιτιών ή περιοχών όπου είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί δόλωμα. Οι ενεργοί τερμίτες στο σπίτι αντιμετωπίζονται επίσης με δόλωμα ή υγρά, ανάλογα με την κατάσταση.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ενεργή προσβολή αυτή τη στιγμή, μπορούμε να εγκαταστήσουμε δολωματικούς σταθμούς για να προστατεύσουμε το σπίτι σας από αποικίες τερμιτών στην περιοχή ή μελλοντικές αποικίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εγκατασταθούν, ελευθερώνοντάς σας οριστικά από το δράμα των τερμιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.