Σειρά Webinar: Καινοτόμος έλεγχος παρασίτων στη Σιγκαπούρη

rodents webinar
διαδικτυακό σεμινάριο τρωκτικών

Ως μέρος της προσπάθειάς μας να εκπαιδεύσουμε τους πελάτες μας και το κοινό σχετικά με τα παράσιτα και τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στις βιομηχανίες διαχείρισης παρασίτων, είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την πρώτη μας σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων τριών μερών. Σε αυτό το άρθρο, συνοψίζουμε τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Τα τρία πρώτα διαδικτυακά σεμινάρια του Killem σχεδιάστηκαν ειδικά για διαχειριστές εγκαταστάσεων, ενώ παρέμειναν σχετικά με το ευρύ κοινό.

Δάγκειος πυρετός, Απολύμανση και Αποστασιοποίηση

Το θέμα του πρώτου διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν «Δάγκειος πυρετός, Απολύμανση και Αποστασιοποίηση». Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, συζητήσαμε τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Σιγκαπούρη εν μέσω της Πανδημία κορωνοϊού.

Δάγκειος πυρετός στη Σιγκαπούρη

Τα θέματα περιλαμβάνουν:

 • Οι λόγοι πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού
 • Τρόποι ελέγχου του πληθυσμού των κουνουπιών
 • Ο νέος κανόνας (απολύμανση) που όλοι προσαρμόζονται τώρα λόγω της πανδημίας
 • Διαφορετικοί τύποι μεθόδων απολύμανσης
 • Οι πιο κρίσιμοι τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε κατά την απολύμανση
 • Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναλαμβάνετε μια υπηρεσία απολύμανσης

Συνεδρία Q & A

Γιατί εξακολουθεί να πραγματοποιείται ομίχλη ενώ η επεξεργασία ομίχλης έχει πιο παρατεταμένη υπολειμματική δραστηριότητα;

Αν και η ομίχλη είναι αποτελεσματική σε περιοχές γύρω από τοπία και φυτά, η θερμική ομίχλη εξακολουθεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να σκοτωθούν τα κουνούπια που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Η θερμική ομίχλη χρησιμοποιείται επίσης για το χτένισμα ενός χώρου για να απαλλαγούμε από τα κουνούπια.

Μπορεί να γίνει ομίχλη γύρω από τις πισίνες;

Η απάντηση είναι αρνητική γιατί ο φορέας του εντομοκτόνου που χρησιμοποιείται είναι συνήθως η κηροζίνη ή το ντίζελ. Προκαλούν την επιφάνεια της περιοχής που έχει υποστεί επεξεργασία να είναι λιπαρή και ολισθηρή. Επομένως, η διεξαγωγή θερμικής ομίχλης κοντά σε πισίνες μπορεί να προκαλέσει γλίστρημα και πτώση ατόμων. Από την άλλη πλευρά, η ομίχλη μπορεί να γίνει κοντά σε πισίνες, καθώς ο φορέας που χρησιμοποιείται είναι νερό και δεν θα κάνει το δάπεδο να γλιστράει.

Εκτός από την ομίχλη και την ομίχλη, η περιποίηση των κουνουπιών γύρω από τις πισίνες μπορεί να γίνει με την εκτέλεση του “Search & Destroy”. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αναζήτηση τοποθεσιών αναπαραγωγής κουνουπιών και την καταστροφή τους. Η σωστή καθαριότητα γύρω από την πισίνα είναι επίσης απαραίτητη για την εξάλειψη των τοποθεσιών αποθήκευσης κουνουπιών.

Πόσο ασφαλείς είναι οι μέθοδοι αντιμετώπισης των κουνουπιών;

Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επηρεάζουν καθορισμένα παράσιτα. Είναι ειδικά για το στόχο και δεν θα επηρεάσουν άλλους οργανισμούς όπως τον άνθρωπο και τα ζώα. Ο κατάλληλος εξοπλισμός ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) πρέπει να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης σε χημικές ουσίες. Η μικρή ποσότητα χημικών ουσιών που εισπνέουμε κατά τη διάρκεια της θεραπείας με ομίχλη δεν είναι επιβλαβής για το ευρύ κοινό.

Τι γίνεται με την ασφάλεια των κόκκων άμμου που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο των κουνουπιών;

Οι κόκκοι άμμου είναι εντομοκτόνα βραδείας απελευθέρωσης που μπορούν να αποτρέψουν την αναπαραγωγή κουνουπιών σε τοποθεσίες με λιμνάζοντα νερά. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε τοποθεσίες που μπορεί να συλλέγουν νερό για να αποτρέψουν την αναπαραγωγή κουνουπιών. Σε σύγκριση με την προνυμφοκτονία χρησιμοποιώντας υπολειμματικά χημικά, η δράση των κόκκων άμμου μπορεί να είναι πιο αργή, αλλά μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια.

Τι μπορεί να γίνει για να αποτραπεί η αναπαραγωγή κουνουπιών σε δημόσιους σταθμούς απορριμμάτων και κέντρα απορριμμάτων;

Οι σωστές πρακτικές καθαρισμού σε αυτές τις τοποθεσίες είναι σημαντικές για την πρόληψη της αναπαραγωγής κουνουπιών. Οι υδρορροές πρέπει να ξεπλένονται καθημερινά για να αποφευχθεί η συλλογή νερού. Τυχόν ανώμαλες επιφάνειες πρέπει να στερεώνονται έτσι ώστε να μην μπορεί να συσσωρευτεί νερό. Μια άλλη συμβουλή από τον διευθυντή επιχειρήσεων μας ήταν να ανοίξουμε τρύπες στο κάτω μέρος των κάδων απορριμμάτων, ώστε το νερό να μπορεί να διαφεύγει από τους κάδους για να αποτραπεί η συλλογή νερού.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των απολυμαντικών στον άνθρωπο;

Η εισπνοή μικρών ποσοτήτων απολυμαντικών δεν θα έχει σημαντική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, συνιστούμε να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο την υπερβολική έκθεση στα απολυμαντικά. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζονται όλες οι προφυλάξεις ασφαλείας και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν βρίσκεται στο χώρο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μια επεξεργασμένη περιοχή πρέπει να αερίζεται για μία ώρα μετά την απολύμανση για να επιτραπεί η διαφυγή των σωματιδίων του απολυμαντικού.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένα απολυμαντικά μπορούν να διαρκέσουν έως και μήνες ή και χρόνια;

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι ένα απολυμαντικό μπορεί να παραμείνει αποτελεσματικό για ένα υποσχόμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες μπορεί να το κάνουν να χάσει την αποτελεσματικότητά του. Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι αγγίζουν συχνά μια επιφάνεια, το απολυμαντικό σε αυτήν μπορεί να σκουπιστεί. Επιπλέον, άλλοι ρύποι όπως η σκόνη και η βρωμιά μπορεί επίσης να μολύνουν την επιφάνεια.

Κατσαρίδες και Τερμίτες

Στο δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο, συζητήσαμε για κατσαρίδες και τερμίτες. Αυτά τα δύο έντομα τα συναντάμε συχνά στη ζωή μας.

Τερμίτες ξυλείας και υπόγειοι τερμίτες

Τα θέματα περιλαμβάνουν:

 • Βιολογία
 • Συμβουλές πρόληψης
 • Τεχνολογίες και θεραπείες για τα παράσιτα

Συνεδρία Q & A

Ποιος είναι ο χρόνος εκκόλαψης της ωοτοκίας των κατσαρίδων;

Ο χρόνος που απαιτείται για την εκκόλαψη της ωοτοκίας διαφέρει μεταξύ των ειδών. Ωστόσο, τα τυπικά οικιακά είδη χρειάζονται περίπου 20 έως 30 ημέρες για να εκκολαφθούν σε νεαρές κατσαρίδες.

Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος επεξεργασίας κατσαρίδων στο πνευματικό σύστημα συλλογής απορριμμάτων σε πολυώροφα κτίρια;

Μία από τις πιο πρόσφατες μεθόδους θεραπείας για τις κατσαρίδες είναι η χρήση ενός προϊόντος που ονομάζεται Mirakn. Το Mirakn εφαρμόζεται με επεξεργασία ξηρού ψεκασμού. Αποτελείται μόνο από το δραστικό συστατικό και το διοξείδιο του άνθρακα ως φορέα του, καθιστώντας το ένα φιλικό προς το περιβάλλον εντομοκτόνο που είναι ανοξείδωτο, άοσμο και άκαυστο.

Το φέρον αέριο επιτρέπει στο εντομοκτόνο να έχει εξαιρετική διείσδυση. Επιπλέον, μπορεί να φτάσει σε στενά κενά που είναι απρόσιτα μέσω άλλων μεθόδων θεραπείας. Το Mirakn είναι ασφαλές για ανθρώπους και κατοικίδια, αλλά η περιοχή που θεραπεύεται θα πρέπει να παραμείνει κενή για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση σε χημικές ουσίες.

Όλοι οι επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων μας έχουν περάσει από εξειδικευμένη εκπαίδευση προτού μπορέσουν να γίνουν πιστοποιημένοι εφαρμοστές της Mirakn. Η συχνότητα των επεξεργασιών Mirakn στους αγωγούς απορριμμάτων μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες. Ανάλογα με το επίπεδο προσβολής και το επίπεδο υγιεινής, οι χώροι μπορεί να χρειάζονται συχνότερες επεξεργασίες για να διατηρηθεί ο πληθυσμός των κατσαρίδων υπό έλεγχο.

Πώς να διαφοροποιήσετε τις προσβολές τερμιτών από υπόγειο και ξηρόξυλο;

Τα σημάδια που δίνουν οι προσβολές αυτών των δύο ομάδων τερμιτών είναι διαφορετικά.

Για τις προσβολές υπόγειων τερμιτών, το πιο διακριτό σημάδι είναι η παρουσία σωλήνων λάσπης ή υλικών που μοιάζουν με χώμα στην μολυσμένη περιοχή. Οι σωλήνες λάσπης είναι δίοδοι που κατασκευάζονται από υπόγειους τερμίτες για να ταξιδεύουν από το ένα σημείο στο άλλο. Το πιο κοινό σημάδι προσβολής από τερμίτες ξηράς ξυλείας είναι η παρουσία σφαιριδίων κοπράνων που μοιάζουν με πριονίδι γύρω από τα προσβεβλημένα αντικείμενα ή κατασκευές. Οι οπές εξόδου όπου τα σφαιρίδια κοπράνων ωθούνται έξω από το μολυσμένο ξύλο φαίνονται επίσης στην επιφάνεια.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των τερμιτοκτόνων στα φυτά και στο περιβάλλον;

Τα τερμιτοκτόνα που χρησιμοποιεί η Killem είναι πιστοποιημένα με Green Label. Αυτό εγγυάται ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, ακολουθούμε αυστηρά τη συνιστώμενη δοσολογία του τερμιτοκτόνου για την αποφυγή βλάβης και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι του προγράμματος θεραπείας δολώματος για κατοικίδια;

Το δραστικό συστατικό των δολωμάτων που χρησιμοποιούνται για τις υπόγειες θεραπείες τερμιτών στοχεύει στη διαδικασία μορφοποίησης των τερμιτών. Τα ζώα με ενδοσκελετό, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, δεν υποβάλλονται σε διαδικασία γέννησης. Έτσι, τα κατοικίδια δεν επηρεάζονται από τα δολώματα.

Πόσοι δολωματικοί σταθμοί πρέπει να αναπτυχθούν σε μια βαριά μολυσμένη μονάδα;

Οι υπόγειοι τερμίτες ζουν υπόγεια. Οι λασποσωλήνες χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση τροφής. Επομένως, αν και πολλοί λασποσωλήνες βρίσκονται σε μια μονάδα, μπορεί να ανήκουν στην ίδια αποικία. Απαιτείται μόνο ένας δολωματικός σταθμός για τον έλεγχο των τερμιτών σε αυτή τη μονάδα. Οι τερμίτες θα τραφούν με το δόλωμα και θα φέρουν το δόλωμα πίσω στη φωλιά. Με τη σειρά του, το δόλωμα μοιράζεται στα μέλη της αποικίας.

Rodents: The Year of The Rat

Στο τρίτο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο, επικεντρωθήκαμε στα τρωκτικά. Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Rodents: The Year of The Rat», είχαμε την τιμή να έχουμε τον Dr How Yee Fatt ως έναν από τους ομιλητές. Ο Dr How είναι ένας από τους κορυφαίους εντομολόγους στη Σιγκαπούρη, ο οποίος είναι επίσης Διευθυντής Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Τεχνική Έρευνα και Ανάπτυξη) της Bentz Jaz Singapore.

διαδικτυακό σεμινάριο τρωκτικών

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, συζητήσαμε τη βιολογία και τα σημάδια των προσβολών από τρωκτικά. Οι ομιλητές μοιράστηκαν επίσης αρκετές καινοτόμες λύσεις πρόληψης και διαχείρισης. Το Killem Pest προσφέρει ένα ειδικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου τρωκτικών γνωστό ως πλατεία IPM.

Συνεδρία Q & A

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επιλογής συστημάτων IPM Square έναντι άλλων συστημάτων παρακολούθησης τρωκτικών;

Υπάρχουν πολλά συστήματα παρακολούθησης τρωκτικών στην αγορά. Το IPM Square Rat διαφέρει από τα άλλα καθώς ενσωματώνει κουμπωτά παγίδες με τη χρήση αισθητήρων. Ενώ το σύστημα ανιχνεύει δραστηριότητες τρωκτικών, ταυτόχρονα παγιδεύει τρωκτικά και προστατεύει το σπίτι σας από προσβολές.

Το IPM Square Rat είναι η κάμερα που χρησιμοποιείται στην παρακολούθηση τρωκτικών. Είναι εξαιρετικά έξυπνο και είναι σε θέση να αναγνωρίζει τρωκτικά χρησιμοποιώντας τεχνολογία παρόμοια με την αναγνώριση προσώπου για τον άνθρωπο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την ακριβή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των τρωκτικών.

Πώς λειτουργούν τα συστήματα παρακολούθησης όταν υπάρχει βλάβη στο τροφοδοτικό ή στα δίκτυα Wi-Fi;

Οι αισθητήρες παρακολούθησης και οι κάμερες λειτουργούν με μπαταρία. Έτσι, μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τροφοδοτικό. Η διακοπή του συστήματος Wi-Fi μπορεί να διαταράξει τα συστήματα παρακολούθησης, καθώς τα δεδομένα μεταφορτώνονται συνεχώς στους διακομιστές cloud.

Ωστόσο, οι κάμερες παρακολούθησης έχουν κάρτες μνήμης μέσα τους. Έτσι, εξακολουθούν να μπορούν να καταγράφουν τα πλάνα και να τα αποθηκεύουν στον τοπικό χώρο αποθήκευσης συσκευών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξακολουθούν να ελέγχουν το υλικό ανακτώντας την τοπική κάρτα μνήμης και επιστρέφοντας σε ένα χρονικό πλαίσιο στο παρελθόν.

Πόσο συχνά πρέπει να εκτελείται το πρόγραμμα εκπλύσεως τρωκτικών; Το πρόγραμμα εκπλύσεως τρωκτικών είναι ένα εντατικό πρόγραμμα για τη διαχείριση των μολύνσεων από τρωκτικά. Ανάλογα με το επίπεδο προσβολής, έχουμε πελάτες που χρειάζονται προγράμματα εκκένωσης τρωκτικών με συχνότητες που κυμαίνονται από δύο φορές το χρόνο έως μηνιαία. Οι χώροι με βαριές προσβολές τρωκτικών απαιτούν συχνότερες εφαρμογές προγράμματος εκπλύσεως τρωκτικών. Η τακτική συντήρηση μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατηθούν οι πληθυσμοί των τρωκτικών υπό έλεγχο.

Είναι ασφαλείς οι κόλλες για χρήση σε παιδικούς σταθμούς;

Οι κατάλληλες μέθοδοι θεραπείας είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η θεραπεία είναι ασφαλής. Οι σανίδες κόλλας πρέπει να τοποθετούνται στρατηγικά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την ψευδοροφή ή μέσα σε δολωματικούς σταθμούς ανθεκτικούς σε παραβίαση (προσβάσιμοι μόνο σε επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων). Η μέθοδος της σανίδας κόλλας εφαρμόζεται σε:

 1. Εξασφαλίστε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ελέγχου
 2. Ελαχιστοποιήστε τις επιπτώσεις στους κατοίκους

Εκτός από τα κλουβιά, υπάρχουν άλλες μέθοδοι πρόληψης τρωκτικών για τον κήπο ή άλλους εξωτερικούς χώρους;

Ο δολωματικός σταθμός τρωκτικών με αντοχή σε παραβίαση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο των τρωκτικών. Μέσα στο σταθμό τοποθετούνται μυοκτονίες ή παγίδες. Στη συνέχεια, ο σταθμός τοποθετείται στον κήπο. Οι δολωματικοί σταθμοί εμποδίζουν άλλα ζώα, όπως γάτες και σκύλους, να καταναλώσουν το δόλωμα ή να ενεργοποιήσουν τις παγίδες. Τα πεσμένα φύλλα μπορούν να χρησιμεύσουν ως σπίτι για τρωκτικά. Επομένως, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τον κήπο και τον εξωτερικό χώρο καθαρό και τακτοποιημένο.

Τι είναι το σφραγιστικό τρωκτικών;

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, παρουσιάσαμε ένα σφραγιστικό τρωκτικών. Αυτό το στεγανωτικό μπορεί να παραμείνει στην επεξεργασμένη επιφάνεια όσο δεν υπάρχει εξωτερική διαταραχή. Ωστόσο, το στεγανωτικό θα πρέπει να ανανεώνεται ή να εφαρμόζεται ξανά εάν διαταραχθεί από τρωκτικά ή ακόμα και ανθρώπους. Το σφραγιστικό έχει μια ήπια μυρωδιά που απωθεί τα τρωκτικά και δεν ανιχνεύεται από τον άνθρωπο κατά τις καθημερινές δραστηριότητες. Το στεγανωτικό έχει διάρκεια ζωής περίπου πέντε χρόνια. Για να μεγιστοποιήσετε το ράφι του, συνιστάται το σωστό κλείσιμο και αποθήκευση.

Είναι δυνατόν περισσότερα από ένα είδη τρωκτικών να μολύνουν ένα σπίτι;

Ναι είναι δυνατόν. Ωστόσο, τα τρωκτικά θα φωλιάσουν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Οι αρουραίοι στέγης και οι νορβηγικοί αρουραίοι βρίσκονται συνήθως στη Σιγκαπούρη. Οι αρουραίοι στέγης (όπως υποδηλώνει το όνομά τους) περνούν το χρόνο τους σε υψηλότερα υψόμετρα όπως σοφίτες και ψευδοροφές. Οι νορβηγικοί αρουραίοι σχηματίζουν λαγούμια στο έδαφος ή φωλιάζουν στους υπονόμους. Τα δύο είδη δεν θα έχουν την ίδια θέση φωλεοποίησης καθώς είναι εδαφικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τρωκτικών και των μύλων;

Οι γρίλιες είναι ζώα που μοιάζουν με τρωκτικά. Σε αντίθεση με τα τρωκτικά, οι μύες δεν μασούν σύρματα ή άλλα αντικείμενα, καθώς έχουν διαφορετικές δομές σώματος. Οι γρίλιες τρέφονται κυρίως με έντομα και άλλα μικρά ζώα όπως πουλιά, φίδια, ακόμη και τρωκτικά. Οι γρίλιες είναι λιγότερο πιθανό να μεταφέρουν ασθένειες επειδή η συμπεριφορά τους είναι διαφορετική από τα τρωκτικά. Τα τρωκτικά τρέφονται με ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των σκουπιδιών και των απορριμμάτων. Βρίσκονται συνήθως σε περιοχές με κακή υγιεινή, όπως οι χώροι αποχέτευσης και συλλογής απορριμμάτων, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητές τους να προσβληθούν από διάφορα παθογόνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.