Πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ομορφιάς χωρίς πλαστικά – The Waste Management & Recycling Blog

0
Πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ομορφιάς χωρίς πλαστικά – The Waste Management & Recycling Blog

Το σαμπουάν, το μέικ απ και το σαπούνι είναι όλα τυλιγμένα με τεράστιες ποσότητες πλαστικής συσκευασίας στον βασικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, η πλαστική ρύπανση είναι ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε.

Δυστυχώς όμως, υπάρχει μια σταθερή αύξηση στην παραγωγή πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης από τις δεκαετίες του 1960 και του ’70, και η ποσότητα πλαστικού μιας χρήσης που απορρίπτεται είναι συντριπτική για το περιβάλλον μας.

Τι επίδραση έχει το πλαστικό στο περιβάλλον;

Η πλαστική ρύπανση έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κάθε χρόνο, οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων διαφεύγουν στον ωκεανό, που ισοδυναμεί με πέντε γεμάτες σακούλες σκουπιδιών για κάθε πόδι της ακτογραμμής σε όλο τον κόσμο.

Το πλαστικό βρίσκεται στα σώματα περισσότερων από Το 90% των θαλάσσιων πτηνών του κόσμου
και στα στομάχια πάνω από τις μισές θαλάσσιες χελώνες του κόσμου.

Συγκλονιστικά, προβλέπεται ότι μέχρι το 2050, το πλαστικό στους ωκεανούς θα ξεπεράσει τη μάζα των ψαριών που ζουν εκεί.

Εκτός από την τρομερή επίδραση που έχει στη θαλάσσια ζωή, το πλαστικό είναι επίσης ένα από τα κύρια προϊόντα του fracking. Το fracking μολύνει τον αέρα, το έδαφος και το νερό με τοξίνες, κάτι που είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον συνολικά.

Τα δύο τρίτα του πλαστικού Τα απόβλητα προέρχονται κατευθείαν από τη γη. αφήνοντας απορρίμματα στην παραλία ή ρίχνοντάς τα στο κέντρο της πόλης, τα πλαστικά σας απορρίμματα μπορούν να εισέλθουν στον ωκεανό και να μολύνουν το περιβάλλον μας.

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω;

Ο καθένας πρέπει να αναγνωρίσει την κοινωνική του ευθύνη να κάνει μικρές αλλαγές στη ζωή του και συνεπώς να μειώσει την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιεί.

Όπως είναι λογικό, αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν, αλλά, αν όλοι κάνουμε μικρές αλλαγές, θα δούμε διαφορά.

Για τους λάτρεις της ομορφιάς που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση πλαστικών, ακολουθούν μερικές ιδέες Δωρεάν πλαστικό Ιούλιο.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που ξαναγεμίζουν

Μερικές φορές, τα προϊόντα θα έχουν επιλογές με δυνατότητα επαναπλήρωσης. Συνήθως, τα προϊόντα αναπλήρωσης πωλούνται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες και ανοίγουν ή χύνονται στην αρχική τους συσκευασία.

Το να ξαναγεμίζετε μπουκάλια καλλυντικών ή δοχεία μακιγιάζ είναι καλύτερο για το περιβάλλον καθώς δεν πετάτε τόσο πολύ πλαστικό.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια προσώπου

Τα μαντηλάκια προσώπου είναι ένας από τους κύριους ένοχους όσον αφορά την πλαστική ρύπανση και τη βιομηχανία ομορφιάς.

Αυτά τα προϊόντα δεν είναι βιοδιασπώμενα. Όταν τα μαντηλάκια προσώπου παγιδεύονται στα λύματα, στη στεριά ή στη θάλασσα, υπάρχουν εκεί για πάνω από εκατό χρόνια.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα με χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα μαντηλάκια ή μια επαναχρησιμοποιήσιμη φανέλα με νερό.

Κάντε μερικές εναλλαγές μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι συνώνυμο της πλαστικής συσκευασίας, γι‘ αυτό ρίξτε μια ματιά στην τσάντα μακιγιάζ σας και σκεφτείτε τις αλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε.

Μάσκαρα

Η μάσκαρα είναι βασικό στοιχείο σε κάθε κιτ ομορφιάς. μια πινελιά μάσκαρα μπορεί να κάνει καταπληκτικά πράγματα! Φιλικό προς το περιβάλλον μάρκα ομορφιάς Zao έχει ένα επαναγεμιζόμενη μάσκαρα όγκου.

Αυτή η μάσκαρα όχι μόνο είναι συσκευασμένη σε λουστραρισμένη θήκη από μπαμπού, αλλά μπορεί να ξαναγεμίσει!

θεμέλιο

Wearth Λονδίνο έχει δημιουργήσει μια βάση μηδενικών αποβλήτων που θα εξακολουθεί να φαίνεται εκπληκτική στο δέρμα σας.

Ο ‚ορυκτά θεμέλια όλης της γης» είναι φτιαγμένο με φυσικά συστατικά και μπορεί να αναμιχθεί με κρέμα ή νερό για να δημιουργήσει μια συνοχή που προσαρμόζεται στον τύπο του δέρματός σας!

Το foundation είναι συσκευασμένο σε γλάστρα χωρίς πλαστικό κατασκευασμένο από ανθεκτικό χαρτόνι και διατίθενται ανταλλακτικά.

Χείλια

EcoRoots
είναι μια αμερικανική μάρκα ομορφιάς μηδενικών αποβλήτων που έχει παράγει μια ενδιαφέρουσα γκάμα προϊόντων.

ο zero-waste lip balm διατίθεται σε γυμνό ή σε «ρουζ» χρώμα και είναι τέλειο για να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας ενώ προσθέτετε υγρασία στα χείλη σας!

Η συσκευασία είναι κατασκευασμένη από χάρτινο σωλήνα και είναι εντελώς χωρίς πλαστικό.

Μεταβείτε σε μια οδοντόβουρτσα από μπαμπού

Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες αποτελούνται από σκληρή πλαστική λαβή και νάιλον τρίχες. και τα δύο αυτά υλικά είναι σκληρά στην αποικοδόμηση.

Το μπαμπού είναι ένα φυσικό και ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό. είναι επίσης πλήρως βιοδιασπώμενο. Εξαγορά μια οδοντόβουρτσα από μπαμπού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για την αγορά ενός πλαστικού. Ωστόσο, πρέπει να απορριφθεί σωστά!

Αντικαταστήστε τα μπουκάλια με σαπούνι και μπάρες σαμπουάν

Είναι εύκολο να κάνετε ντους χωρίς να σκέφτεστε όλο το περίσσιο πλαστικό που χρησιμοποιείτε. Το αφρόλουτρο, το σαμπουάν και το κοντίσιονερ διατίθενται σε πλαστική συσκευασία.

Το αφρόλουτρο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από ένα σαπούνι, το οποίο κόβει αμέσως τη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού.

Για να απαλλαγείτε από ένα άλλο μπουκάλι, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε μια μπάρα σαμπουάν. Αυτό μπορεί να είναι μια περίεργη ιδέα για πολλούς, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν εκπλαγεί ευχάριστα από το πώς αντιδρά με τα μαλλιά τους!

Αγοράστε χύμα

Αν έχεις χώρο, Η μαζική αγορά είναι μια εξαιρετική ιδέα για να βοηθήσετε το περιβάλλον εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Πρόσφατα, πολλοί άνθρωποι αγοράζουν χύμα και διακοσμούν τα προσωπικά τους μπουκάλια.

Μικρές επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών, όπως π.χ Lucie The Label, πουλήστε εξατομικευμένα μπουκάλια που μπορείτε να ξαναγεμίσετε με τα αγαπημένα σας προϊόντα. Κάνοντας αυτό, βοηθάτε το περιβάλλον και αποκτάτε μια γοητευτική αισθητική στο σπίτι σας!

Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο;

Μπορεί να σκέφτεστε, μπορεί το πλαστικό να ανακυκλωθεί; Η απάντηση είναι ναι, και όχι. Υπάρχουν επτά τύποι πλαστικού και μερικές φορές δεν είναι οικονομικό για τα τοπικά συμβούλια να τα ανακυκλώνουν όλα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό όλοι να προσπαθήσουν να μειώσουν την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιούν.

Τι πρέπει να κάνω με την παλιά μου συσκευασία ομορφιάς και καλλυντικών;

Ο John Lewis δημιούργησε μια δοκιμή ανακύκλωσης ομορφιάς με το όνομα BeautyCycle.

Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να συλλέξει άδεια δοχεία με προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος και να τα ανακυκλώσει ή να τα κομποστοποιήσει!

Το σχήμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την TerraCycleκαι υπάρχουν πολυάριθμες τοποθεσίες «απόρριψης» σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μην ανησυχείτε για μεγάλες αλλαγές αμέσως

Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε μεγάλες αλλαγές, οπότε μην πιέζετε πολύ τον εαυτό σας!

Εάν έχετε μια πάθηση του δέρματος ή είστε απλώς εξοικειωμένοι με τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων, η αγορά μηδενικών αποβλήτων επεκτείνεται συνεχώς και έτσι ένα προϊόν θα είναι εκεί έξω για εσάς — αν όχι τώρα, τότε σύντομα.

Στόχος να κάνετε μικρές και βιώσιμες αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σας με την πάροδο του χρόνου και μεταξύ μας θα αντιμετωπίσουμε την πλαστική ρύπανση.

Schreibe einen Kommentar