Πώς να αυξήσετε την αξία του φαγητού ενός έτους

0

Είναι δυνατόν να καλλιεργήσουμε τρόφιμα αξίας ενός έτους στο σπίτι; Η καλλιέργεια τροφίμων στο σπίτι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας έχει πάντα φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα στο σπίτι. Αλλά, μπορείτε πραγματικά να καλλιεργήσετε αρκετή τροφή για να ταΐσετε την οικογένειά σας για ένα χρόνο; Ναί!

Με την εξάσκηση, είναι δυνατό να καλλιεργήσετε το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού που τρώει η οικογένειά σας ακριβώς στην αυλή σας. Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε τροφή για ένα χρόνο, απευθείας στο σπίτι.<.p>
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ

λαχανόκηπος

Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε με κάθε κήπο που φυτεύετε. Ξεκινήστε αποφασίζοντας τι τρώει πραγματικά η οικογένειά σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι χρειάζεστε για να μεγαλώσετε. Μπορεί να νομίζετε ότι η οικογένειά σας δεν περνάει από πολλά βάζα με πελτέ ντομάτας, μέχρι να το γράψετε και μετά να συνειδητοποιήσετε ότι, σε ένα μήνα, η οικογένειά σας χρησιμοποιεί 12 κουτιά πελτέ ντομάτας. Ακριβώς επειδή ο γείτονάς σας δεν μεγαλώνει και δεν χρησιμοποιεί σκόρδο ή κρεμμύδια, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται.

Πρέπει να καθορίσετε τι χρησιμοποιεί η οικογένειά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να παρακολουθείτε τα γεύματά σας και τα συστατικά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε αυτά τα γεύματα. Καταγράψτε τα πάντα και βάλτε τα σε ένα υπολογιστικό φύλλο για ένα μήνα. Χρησιμοποιήστε τις ποσότητες του φύλλου και πολλαπλασιάστε τις επί 12 για να δείτε τι τρώει πραγματικά η οικογένειά σας σε ένα χρόνο.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΠΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογίσετε πόσα φυτά πρέπει να φυτέψετε για να καλύψετε τις ανάγκες της οικογένειάς σας για έναν ολόκληρο χρόνο. Διαφορετικές ποικιλίες φυτών θα παράγουν διαφορετικές ποσότητες καλλιέργειας, γεγονός που μπορεί να καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο τον προσδιορισμό της ποσότητας που θα φυτευτεί.

καλάθι με λαχανικά

Ξεκινήστε προσπαθώντας να καλλιεργήσετε μια καλλιέργεια αξίας ενός ολόκληρου έτους. Σταδιακά προσθέστε καλλιέργειες στον κήπο σας για να ταΐσετε την οικογένειά σας όλο και περισσότερα εγχώρια προϊόντα. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με ντομάτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ντομάτες, σάλτσα ντομάτας, πάστα ή κέτσαπ, τα οποία μπορούν να κονσερβοποιηθούν εύκολα στο σπίτι. Εάν κονσερβοποιείτε σάλτσα ντομάτας, πάστα και κέτσαπ, θα θέλετε να καλλιεργήσετε ντομάτες τύπου σάλτσας, όπως οι ντομάτες Roma.

Στόχος να φυτέψετε 10-12 φυτά ντομάτας ανά άτομο. Όσο περισσότερη σάλτσα χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερες ντομάτες χρειάζεστε για να φυτέψετε. Εάν τρώτε πολλή σάλτσα με βάση την ντομάτα, τσίλι ή σούπες με ντομάτα, μπορεί να θέλετε να φυτέψετε περισσότερες ντομάτες. Είναι πάντα καλή ιδέα να φυτέψετε μερικά επιπλέον φυτά πάνω από αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεστε σε περίπτωση που αρρώστιες ή παράσιτα αφαιρέσουν μερικά από τα φυτά σας.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

σπορόφυτα

Μόλις έχετε μια ιδέα για το ποια φυτά θα χρησιμοποιούσατε περισσότερο, καθορίστε ποια φυτά θα αναπτυχθούν πραγματικά εκεί που ζείτε. Εάν ζείτε στο Μέιν, ενδέχεται να μην μπορείτε να καλλιεργήσετε όλα τα λεμόνια που χρησιμοποιεί η οικογένειά σας κάθε μήνα. Είναι εντάξει αν δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε το 100% της τροφής που θα χρησιμοποιεί η οικογένειά σας όλο το χρόνο. Όσο περισσότερα μπορείτε να μεγαλώσετε για αυτούς, τόσο το καλύτερο!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλλιεργειών που έχουν εκτραφεί για να αναπτυχθούν σε κλίματα όπου η καλλιέργεια δεν θα αναπτυσσόταν κανονικά. Αυτές οι ποικιλίες μπορούν να σας διευκολύνουν να μεγαλώσετε στο κλίμα σας. Αναζητήστε ποικιλίες που έχουν αποδειχθεί ή αναπτυχθεί ότι έχουν καλή απόδοση στο κλίμα σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε καλλιέργειες κατάλληλες για το αναπτυσσόμενο κλίμα σας είναι να παραγγείλετε σπόρους. Έχετε μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή φυτών όταν μεγαλώνετε από σπόρους. Δεν χρειάζεται να έχετε θερμοκήπιο για να ξεκινήσετε τους σπόρους.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους απευθείας στο σαλόνι σας ή οπουδήποτε έχετε το φως του ήλιου να περνάει από ένα παράθυρο. Όχι μόνο η αγορά σπόρων θα σας δώσει περισσότερες επιλογές για ποικιλίες φυτών, αλλά θα εξοικονομήσετε και χρήματα. Μπορείτε συχνά να αγοράσετε ένα πακέτο σπόρων στην ίδια τιμή που θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα φυτό.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ

Η καλλιέργεια τροφής για την οικογένειά σας για έναν ολόκληρο χρόνο είναι σκληρή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Για να καλλιεργήσετε αρκετή τροφή για να καλύψετε τις περισσότερες από τις ανάγκες της οικογένειάς σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον χώρο του κήπου σας με σύνεση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο χώρος στον κήπο σας είναι περιορισμένος.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο του κήπου σας για να καλλιεργήσετε άφθονα τρόφιμα. Ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη φύτευση συντροφιάς. Η φύτευση συντροφιάς περιλαμβάνει την ανάπτυξη των καλλιεργειών μαζί κοντά. Τα φυτά συντροφιάς αναπτύσσονται καλά μαζί και αλληλοσυμπληρώνονται.

τρεις αδερφές

Οι ιθαγενείς της Αμερικής εξασκούσαν την τεχνική των 3 αδερφών πολλά χρόνια πριν οι Ευρωπαίοι πατήσουν ποτέ το πόδι τους σε αυτήν την ήπειρο. Τελειοποίησαν έναν τρόπο καλλιέργειας τριών βασικών λαχανικών – καλαμποκιού, φασολιών και σκουός – που όχι μόνο δεν απαιτούσε εξοπλισμό, αλλά στην πραγματικότητα βοήθησε και τα τρία είδη λαχανικών να αναπτυχθούν πιο αποτελεσματικά!

Αξίζει τον κόπο να κάνετε την έρευνά σας και να δείτε ποια φυτά αναπτύσσονται καλά μαζί και ποια όχι.

Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να αναπτυχθείτε κάθετα. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα με μικρότερες καλλιέργειες όπως το μαρούλι ή αμπελουργικές καλλιέργειες όπως τα αγγούρια. Για μικρότερες καλλιέργειες όπως το μαρούλι ή τα φυλλώδη χόρτα, μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα κάθετης καλλιέργειας. Μπορείτε επίσης να κάνετε DIY μόνοι σας με PVC. Οι καλλιέργειες αμπέλου μπορούν να αναπτυχθούν σε πέργκολα, ελευθερώνοντας χώρο στο έδαφος του κήπου για καλλιέργειες που αναπτύσσονται στο έδαφος.

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των καλλιεργειών που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε περιορισμένο χώρο είναι να φυτέψετε καλλιέργειες μόλις αφαιρεθούν άλλες καλλιέργειες. Όταν προσπαθείτε να καλλιεργήσετε τροφή ενός έτους για την οικογένειά σας, ο κήπος σας δεν πρέπει να αφήνεται να παραμείνει γυμνός. Μόλις τραβήξετε ένα χρησιμοποιημένο φυτό, αντικαταστήστε το με κάτι άλλο. Το να έχετε συνεχώς καλλιέργειες στο έδαφος σας θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να παράγετε τροφή και θα διατηρήσετε επίσης το έδαφος σας υγιές.

Σκεφτείτε να φυτέψετε σε εσωτερικούς χώρους. Οι κήποι στο νότο μπορούν να καλλιεργήσουν καλλιέργειες σχεδόν όλο το χρόνο. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους τους κήπους. Οι κηπουροί στις βόρειες ΗΠΑ μπορεί να έχουν μόνο μερικούς μήνες που είναι κατάλληλοι για την καλλιέργεια καλλιεργειών. Σε αυτά τα σκληρά, ψυχρότερα κλίματα, μπορεί να είναι δύσκολο να καλλιεργήσετε φαγητό αξίας ενός έτους σε εξωτερικούς χώρους.

Πολλά φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους αν έχετε χώρο. Το μαρούλι, τα βότανα και ακόμη και οι καλοκαιρινές καλλιέργειες όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές και η σκουός μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Ψάξτε για μικρότερες ποικιλίες, που συχνά ονομάζονται ποικιλίες «αίθριου». Αυτές οι καλλιέργειες θα παράγουν εξίσου πολύ ενώ καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τις παραδοσιακές ποικιλίες κήπου. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε την καλλιεργητική σας περίοδο με ψυχρά πλαίσια, θερμοκήπια και ηλιόλουστες αίθουσες.

φρέσκα λαχανικά

1 – Το πρώτο βήμα για να αυξήσετε την αξία της τροφής ενός έτους για την οικογένειά σας είναι να αντιμετωπίσετε την αύξηση της προσφοράς μιας καλλιέργειας ενός έτους για την οικογένειά σας. Μην αποθαρρύνεστε εάν χρειαστούν ένα ή δύο χρόνια για να πάρετε την ποσότητα των φυτών που χρειάζεστε σωστά για την οικογένειά σας. Εάν δεν φυτέψετε αρκετά τον πρώτο χρόνο, φυτέψτε επιπλέον φυτά την επόμενη χρονιά. Πάντα να χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο του κήπου που έχετε.

2 – Το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο όταν πρόκειται για χώρο κήπου. Ο κήπος πρέπει να είναι αρκετά εύφορος ώστε να υποστηρίζει την καλλιέργεια μεγάλου αριθμού καλλιεργειών. Κρατήστε τον κήπο γεμάτο. μόλις τραβήξετε ένα φυτό, αντικαταστήστε το με ένα άλλο. Χρησιμοποιήστε τον κάθετο ή τον εσωτερικό χώρο καλλιέργειας εάν τον έχετε.

3 – Παρακολουθήστε τι τρώει η οικογένειά σας σε ένα μήνα και στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το επί 12. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι πρέπει να προσπαθήσετε να μεγαλώσετε στον κήπο σας για να ταΐσετε την οικογένειά σας για ένα χρόνο.

Τι θα καλλιεργήσετε για να ταΐσετε την οικογένειά σας για έναν ολόκληρο χρόνο;

Η σημερινή ανάρτηση σχετικά με την καλλιέργεια τροφής για ένα χρόνο προέρχεται από τον Shelby DeVore, ιδρυτή της Farminence [https://farminence.com]. Η Shelby είναι πρώην δασκάλα γεωργίας και κηπουρός πολλών γενεών. Αυτή τη στιγμή ζει σε μια μικρή φάρμα με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της, όπου εκτρέφουν πάρα πολλά ζώα και μεγαλώνουν έναν μεγάλο λαχανόκηπο κάθε χρόνο.

Schreibe einen Kommentar