Ποια κοινά παράσιτα βρίσκονται στον κήπο σας;

common pests in your garden
κοινά παράσιτα στον κήπο σας

Μπορεί να σας αρέσει να περνάτε χρόνο στην αυλή σας και να φροντίζετε τον κήπο σας. Τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας απολαμβάνουν επίσης να παίζουν έξω. Ίσως καλλιεργείτε λουλούδια ή λαχανικά και φρούτα για να τα φάτε εσείς και η οικογένεια. Ωστόσο, πολλοί διαφορετικοί τύποι παρασίτων απολαμβάνουν τον κήπο όσο και εσείς, και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο κοινά παράσιτα που τους αρέσει να κάνουν παρέα στον κήπο.

Μέλισσες και σφήκες

Αν δείτε μια ή δύο μέλισσες στον κήπο σας, δεν είναι συνήθως σημάδι ανησυχίας. Στην πραγματικότητα, οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την επικονίαση και μπορούν να κάνουν τη χάρη στον κήπο σας και στους υπόλοιπους κήπους της περιοχής. Ωστόσο, όταν πρόκειται για σφήκες ή εάν έχετε πάρα πολλές μέλισσες που προκαλούν προβλήματα, μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό αφαίρεσης μέλισσας ή σφήκας για να τις αφαιρέσει επειδή τα τσιμπήματα δεν είναι μόνο επώδυνα, αλλά μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα για τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στα τσιμπήματα μέλισσας και σφήκας.

Μέλισσα στο λουλούδι

Φίδια

Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν να βλέπουν φίδια στον κήπο και έχουν τη δυνατότητα να αποτελούν πρόβλημα.

Εάν έχετε μη δηλητηριώδη φίδια που είναι μικρά και όχι υπερβολικά επιθετικά, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών, που είναι ένα άλλο παράσιτο του κήπου που θα συζητήσουμε.

Ωστόσο, εάν τα φίδια είναι δηλητηριώδη, αν είναι πολύ μεγάλα, αν δεν είστε σίγουροι για αυτά ή εάν απλά φοβάστε και δεν σας αρέσουν τα φίδια, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα καλή ιδέα εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια.

Φίδι Κήπου

Τερμίτες

Αν παρατηρήσετε αναχώματα τερμιτών στον κήπο σας, αυτό είναι πολύ κακό σημάδι και ένδειξη ότι έχετε ήδη προσβολή. Ενώ αυτοί οι τερμίτες δεν θα ενδιαφέρονται για τα λουλούδια και τα λαχανικά που καλλιεργείτε, θα ενδιαφέρονται να πορευτούν στο σπίτι σας για να αρχίσουν να τρώνε το ξύλο, γι’ αυτό ζητήστε από έναν ειδικό ελέγχου τερμιτών να τους αφαιρέσει το συντομότερο δυνατό.

Τερμιτών ανάχωμα από δέντρο

Τρωκτικά

Τα τρωκτικά στον κήπο μπορεί να είναι πολύ καταστροφικά. Μπορεί να αρχίσουν να τρώνε από τα είδη που καλλιεργείτε και είναι φορείς ασθενειών. Τίποτα καλό δεν προέρχεται από το να έχεις τρωκτικά στον κήπο και μπορεί επίσης να αποφασίσουν να μετακομίσουν μέσα στο σπίτι σου όπου μπορούν να πάρουν ακόμη περισσότερο φαγητό και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα.

Ποντίκι

Κουνούπια

Τα κουνούπια είναι πολύ επικίνδυνα, όχι απλώς ενοχλητικά. Αυτά τα παράσιτα μεταφέρουν ασθένειες, όπως ο ιός Ζίκα και ο δάγκειος πυρετός. Αναπαράγονται σε περιοχές με στάσιμα νερά, που θα μπορούσαν να είναι τροφοδότης πουλιών, λακκούβα ή κάδος συλλογής νερού. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε κάποιον να φροντίζει τα κουνούπια πριν αυτά γίνουν πρόβλημα.

Μυρμήγκια

Ανάλογα με τους τύπους μυρμηγκιών στον κήπο, μπορεί να μην είναι πρόβλημα.

Τα μικρότερα μυρμήγκια μπορούν να βοηθήσουν στην επικονίαση καθώς σέρνονται στον κήπο και μπορούν επίσης να βοηθήσουν να κρατήσουν μακριά τις κάμπιες και άλλα είδη παρασίτων.

Γενικά δεν προκαλούν προβλήματα τρώγοντας οτιδήποτε στον κήπο, αλλά αν έχετε πολλά μυρμήγκια, θα μπορούσαν πάντα να αποφασίσουν να πάνε μέσα. Ίσως εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον έλεγχο παρασίτων.

Τι πρέπει να κάνεις?

Εάν έχετε παράσιτα στον κήπο, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία για βοήθεια. Μπορούν να έρθουν και να εξετάσουν το πρόβλημά σας και στη συνέχεια να καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε και να σας προσφέρουν ένα περιβάλλον χωρίς παράσιτα.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς το Killem μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα παράσιτα του κήπου σας, επισκεφθείτε τη σελίδα των υπηρεσιών ελέγχου παρασίτων σε κατοικίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.