Ο πλήρης οδηγός για την πρόληψη και τον έλεγχο των μυγών στη Σιγκαπούρη

Types of Flies in Singapore
Τύποι μυγών στη Σιγκαπούρη

Οι μύγες είναι παρούσες γύρω μας. Η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ορισμένα άτομα, όπως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων και ποτών. Εκτός από το φαγητό, οι μύγες έλκονται από άλλα υλικά όπως σκουπίδια, περιττώματα και υλικά σε αποσύνθεση.

Τύποι μυγών στη Σιγκαπούρη

είδη μυγών στη Σιγκαπούρη

Οικιακή μύγα (Musca domestica)

Οι οικιακές μύγες είναι ίσως το πιο διαβόητο είδος μυγών. Αναγνωρίζονται από την παρουσία τεσσάρων κάθετων λωρίδων στην πλάτη τους και το γκρίζο σώμα τους. Οι οικιακές μύγες βρίσκονται συνήθως κοντά στην περιοχή συλλογής απορριμμάτων, όπως οι κάδοι απορριμμάτων και το κέντρο των απορριμμάτων, καθώς τρέφονται με υπολείμματα τροφών καθώς και με απόβλητα απέκκρισης. Η παρουσία τους στα σπίτια ενοχλεί πολλούς ιδιοκτήτες.

Μύγα (Drosophila spp.)

Η φρουτόμυγα είναι ένα άλλο είδος μύγας που βρίσκεται γύρω μας. Είναι περίπου 3 χιλιοστά σε μέγεθος, κιτρινωπό-καφέ, και τα περισσότερα από αυτά έχουν κόκκινα μάτια που διευκολύνουν τη διάκρισή τους. Οι μύγες έλκονται

 • Ώριμα φρούτα
 • Λαχανικά
 • Κρασί
 • Υγρό

Μύγα μπλε μπουκάλι (Calliphoridae)

Οι μύγες bluebottle έχουν ένα ξεχωριστό μεταλλικό-μπλε σώμα και κόκκινα μάτια, με μέγεθος σώματος που κυμαίνεται από 10mm έως 14mm. Συχνά βρίσκονται να πετούν γύρω από κάδους απορριμμάτων αναζητώντας τροφή. Οι μύγες Bluebottle έλκονται επίσης από τα κόπρανα και τα νεκρά σώματα ζώων που αποσυντίθενται.

Σαρκόμυγα (Sarcophagidae)

Οι σαρκώδεις μύγες είναι παρόμοιες σε μέγεθος με τις μπλε μύγες, αλλά έχουν γκρι σώμα και διακρίνονται από τις τρεις κάθετες ρίγες στο πίσω μέρος του θώρακα. Οι σαρκώδεις μύγες αναπαράγονται με κόπρανα, πτώματα και ακόμη και ανοιχτές πληγές (που υποδηλώνει το όνομά τους).

Μύγα αποστράγγισης (Psychodidae)

Οι μύγες αποχέτευσης ή οι μύγες αποχέτευσης είναι επίσης γνωστές ως μύγες σκώρων, καθώς έχουν ένα ασαφές σώμα που μοιάζει με σκόρο. Είναι συνήθως περίπου 2 mm και μπορούν να βρεθούν γύρω από το σύστημα αποχέτευσης, όπως αποχετεύσεις και παγίδες δαπέδου που χρησιμεύουν ως τόποι αναπαραγωγής τους. Οι μύγες αποχέτευσης τρέφονται με οργανική ύλη που βρίσκεται στους υπονόμους.

Φοριδική μύγα (Μεγασέλεια)

Οι φόριδες μύγες είναι ένα άλλο σημαντικό είδος μύγας που απαντάται συνήθως στη Σιγκαπούρη. Λόγω της εμφάνισής τους, συχνά μπερδεύονται ότι είναι μύγες φρούτων. Φοριδικές μύγες αναπαράγονται στο σύστημα αποστράγγισης καθώς και υλικά σε αποσύνθεση, συμπεριλαμβανομένων των φυτών.

Κύκλος Ζωής και Βιολογία

Οι μύγες υφίστανται πλήρη μεταμόρφωση και τα στάδια της ζωής τους αποτελούνται από το στάδιο του αυγού, της προνύμφης, της νύμφης και του ενήλικα. Τα αυγά διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα ανάλογα με το είδος. Σε γενικές γραμμές, τοποθετούνται πάνω ή κοντά στις πηγές τροφής των προνυμφών, όπως τα υπολείμματα τροφής στην περίπτωση των οικιακών μυγών. Τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες που μοιάζουν με σκουλήκι. Μερικά είναι κοινώς γνωστά ως σκουλήκια. Οι προνύμφες τρέφονται, αποθηκεύουν θρεπτικά συστατικά και κερδίζουν ενέργεια. Στη συνέχεια μετατρέπονται σε χρυσαλλίδες πριν αναδυθούν ως ενήλικες.

γεγονότα για τις μύγες

Ιατρική Σημασία

Οι μύγες συνδέονται με κακές συνθήκες υγιεινής και υγιεινής καθώς και με την ικανότητα μετάδοσης ασθενειών. Οι άνθρωποι αντιπαθούν τις μύγες για αυτούς τους λόγους.

Οι μύγες είναι μηχανικοί φορείς ασθενειών και καταστάσεων όπως:

 • Δυσεντερία
 • Διάρροια
 • Χολέρα
 • Τυφοειδής
 • Σαλμονέλωση

Οι μύγες μαζεύουν παθογόνα καθώς σέρνονται και τρέφονται σε μολυσμένες επιφάνειες με κακή υγιεινή. Στη συνέχεια μεταδίδουν τα παθογόνα σε άλλο αντικείμενο στο οποίο στηρίζονται ή μέσω άμεσης επαφής με τον άνθρωπο. Καθώς οι μύγες τρέφονται, αναμείνουν την τροφή και αυτή η διαδικασία διευκολύνει τη μετάδοση παθογόνων μικροοργανισμών. Η μετάδοση ασθενειών μπορεί να αποφευχθεί αποφεύγοντας τα μη απολυμανθέντα ή μολυσμένα μαγειρικά σκεύη και διασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα δεν είναι μολυσμένα. Είναι σημαντικό να κρατάτε τις μύγες μακριά από τρόφιμα και σκεύη μέσω της σωστής αποθήκευσης και των καλών πρακτικών καθαριότητας.

Τι προσελκύει τις μύγες

Οι μύγες έχουν εξαιρετική όσφρηση. Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες μύγες μπορούν να ανιχνεύσουν οσμές από απόσταση έως και 7 χιλιομέτρων. Μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν οσμή από λεκέδες που δεν είναι ορατοί με γυμνά μάτια, καθιστώντας τα εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αναζήτηση τροφής. Η παρουσία των ακόλουθων αντικειμένων μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται μύγες γύρω από το σπίτι ή τις εγκαταστάσεις σας:

 • Απορρίμματα τροφών ή τρόφιμα σε αποσύνθεση
 • Λεκέδες φαγητού
 • Ώριμα φρούτα
 • Αποχέτευση ή αποχέτευση
 • Περιττώματα ή πτώματα ζώων

Σημάδια προσβολής από μύγες

σημάδια προσβολής από μύγες

1. Παρατηρήσεις μυγών γύρω από το σπίτι σας

Μπορεί να είναι φυσιολογικό να εντοπίζετε περιστασιακά μύγες γύρω από το σπίτι σας, καθώς μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι σας από το εξωτερικό ενώ αναζητούν τροφή. Ωστόσο, εάν έχετε δει συχνά μύγες γύρω από το σπίτι σας ή εάν παρατηρείτε αύξηση στον αριθμό των μυγών, ίσως θέλετε να αρχίσετε να ψάχνετε για τόπους αναπαραγωγής μυγών.

2. Παρουσία σκουληκιών γύρω από το σπίτι

Εκτός από το να βλέπεις μύγες να πετούν τριγύρω, η θέαση σκουληκιών συνήθως σηματοδοτεί μια προσβολή από μύγες κοντά, καθώς συνήθως δεν αποτολμούν να απομακρυνθούν από τις τοποθεσίες αναπαραγωγής τους. Ακολουθήστε τα μονοπάτια των σκουληκιών ή ψάξτε τις κοντινές περιοχές. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε τις τοποθεσίες αναπαραγωγής των μυγών.

Συμβουλές για να αποτρέψετε την εισβολή των μυγών στο σπίτι σας

πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες

1. Διατηρήστε καλή υγιεινή και καθαριότητα

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποφύγετε τα παράσιτα είναι η διατήρηση καλών πρακτικών καθαριότητας. Η κακή καθαριότητα και η υγιεινή παρέχουν στα παράσιτα πηγές τροφής, νερού και καταφυγίου, προσελκύοντάς τους έτσι. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές ενέργειες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το σπίτι.

 • Καλύψτε το φαγητό. Οι μύγες έχουν εξαιρετικές οσφρητικές αισθήσεις, επομένως η μυρωδιά του φαγητού μπορεί να τις προσελκύει από μακριά. Το να καλύπτετε σωστά τα τρόφιμα θα σας αποτρέψει από το να μοιράζεστε φαγητό με τις μύγες και θα αποφύγετε τη μόλυνση των τροφίμων.
 • Καλύψτε τους κάδους και αδειάστε τους τακτικά. Οι κάδοι της κουζίνας και οι κάδοι απορριμμάτων είναι εκεί που καταλήγουν τα απορρίμματα φαγητού και τα υπολείμματα. Οι μύγες δεν είναι τόσο επιλεκτικές όσο οι άνθρωποι, επομένως οι κάδοι είναι υπέροχα μέρη για να αναζητήσουν τροφή. Η κάλυψη των κάδων με καπάκια θα αποτρέψει τις μύγες από το να αποκτήσουν πρόσβαση στο φαγητό. Το τακτικό άδειασμα των κάδων θα βοηθήσει στην αποφυγή της συσσώρευσης σάπιων τροφών που προσελκύουν τις μύγες.
 • Σκουπίστε και καθαρίστε σωστά. Οι μύγες μπορούν να τραφούν με λεκέδες και λίπη από ανθρώπινη τροφή. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρές τις επιφάνειες των χώρων προετοιμασίας φαγητού και των χώρων τραπεζαρίας. Οι μύγες μπορούν να ανιχνεύσουν λεκέδες ή χημικές ουσίες που δεν είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι. Επομένως, είναι σημαντικό να καθαρίσετε και να σκουπίσετε την κουζίνα. Ο σωστός καθαρισμός θα αφαιρέσει τυχόν υλικά που μπορεί να προσελκύσουν μύγες. Μην αφήνετε τα πιάτα να κάθονται στο νεροχύτη για πολλή ώρα, καθώς οι λεκέδες μπορούν επίσης να προσελκύσουν μύγες. Τα μαχαιροπίρουνα και τα σκεύη πρέπει να καθαρίζονται το συντομότερο δυνατό μετά τη χρήση για να αποφευχθεί η προσέλκυση μυγών.
 • Διατηρήστε τις αποχετεύσεις καθαρές. Η συσσώρευση οργανικών υλικών στις αποχετεύσεις αποτελούν τις ιδανικές τοποθεσίες αναπαραγωγής μυγών αποστράγγισης και ακόμη και φόριων μυγών. Για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή μυγών αποχέτευσης, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι αποχετεύσεις δεν είναι φραγμένες. Οι αποχετεύσεις μπορούν να καθαριστούν χρησιμοποιώντας καθαριστικά αποχέτευσης ή ακόμα και ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση οργανικών υλικών.

2. Κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά

Μπορείτε να κρατήσετε τις μύγες έξω κρατώντας την πόρτα και τα παράθυρα της κουζίνας κλειστά. Η τοποθέτηση σήτων για έντομα είναι μια άλλη εφικτή εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί να κρατήσει τις μύγες έξω χωρίς να βουλώσει την κουζίνα και το σπίτι σας. Οι αεροκουρτίνες χρησιμοποιούν αέρα που κινείται γρήγορα για να δημιουργήσουν ένα φράγμα που απαγορεύει τη διέλευση μυγών.

3. Βελτιώστε την κυκλοφορία του αέρα

Η κίνηση του αέρα διαταράσσει την πτήση των μυγών, ειδικά των μικρότερων ειδών, καθώς είναι αδύναμα ιπτάμενα. Διατηρήστε την κυκλοφορία του αέρα μέσα στην κουζίνα ενεργοποιώντας τον ανεμιστήρα. Αυτό βοηθά να κρατήσει τις μύγες μακριά.

4. Χρησιμοποιήστε μυγοπαγίδες

Οι μυγοπαγίδες είναι αποτελεσματικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ευρέως στον έλεγχο των μυγών. Ωστόσο, η χρήση μυγοπαγίδων με ζάπερ δεν συνιστάται στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία καθώς τείνουν να σπάνε τις μύγες σε κομμάτια. Αυτά τα μέρη του σώματος μπορεί να πέσουν στο φαγητό.

5. Επιθεωρήστε για πιθανές τοποθεσίες αναπαραγωγής

Πραγματοποιήστε τακτικές επιθεωρήσεις γύρω από το σπίτι σας ή δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον για να εντοπίσετε τις τοποθεσίες αναπαραγωγής των μυγών. Διορθώστε τυχόν ρωγμές ή ελαττώματα δόμησης για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των μυγών. Ο έγκαιρος εντοπισμός των δραστηριοτήτων μύγας θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης.

Μέθοδοι DIY για την πρόληψη των μυγών στη Σιγκαπούρη

Υπάρχουν πολλά είδη σπιτικών μυγοπαγίδων που είναι αποτελεσματικά κατά των μυγών. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φτιάξετε μια μυγοπαγίδα περιλαμβάνει τη χρήση ενός μπουκαλιού/βάζου και ενός καλύμματος/καπακιού, μηλόξυδου και υγρού πλυντηρίου πιάτων. Η παγίδα παρασκευάζεται αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας υγρό πλυντηρίου πιάτων με μηλόξυδο σε ένα μπουκάλι ή βάζο. Στη συνέχεια, το μπουκάλι ή το βάζο καλύπτονται σωστά. Μια μικρή τρύπα γίνεται στο κάλυμμα ως είσοδος για τις μύγες. Αυτή η παγίδα είναι αποτελεσματική ενάντια στις οικιακές μύγες και τις μύγες φρούτων καθώς το άρωμά της θα τις προσελκύσει.

Επαγγελματική θεραπεία μυγών

Εάν ποτέ νιώσετε ότι η προσβολή ξεφεύγει από τον έλεγχο ή εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο χωρίς να ανησυχείτε μήπως οι μύγες μολύνουν τις περιουσίες σας, ζητήστε βοήθεια από επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων. Οι επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων θα σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα διαχείρισης που σας ταιριάζει καλύτερα για την καταπολέμηση των μυγών.

Το πρώτο βήμα της θεραπείας με επαγγελματικές μύγες περιλαμβάνει ενδελεχή επιθεώρηση για τη λήψη πληροφοριών όπως η σοβαρότητα της προσβολής και ο εντοπισμός της πηγής της προσβολής. Στο Killem Pest, οι επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων (PMP) είναι επαγγελματικά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι με γνώσεις για τα παράσιτα. Τα PMP θα είναι σε θέση να καθορίσουν κατάλληλα προγράμματα διαχείρισης με βάση την αξιολόγησή τους. Μπορούν επίσης να εντοπίσουν πηγές αναπαραγωγής που μπορεί να μην είναι ανιχνεύσιμες στους απλούς ανθρώπους με βάση την εμπειρία τους στο πεδίο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι μυγοπαγίδες είναι απαραίτητα εργαλεία στη διαχείριση μυγών. Οι παγίδες μυγών που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων είναι οι παγίδες φωτός εντόμων που προσελκύουν μύγες χρησιμοποιώντας υπεριώδες φως (UV). Οι παγίδες υπεριώδους φωτός που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες εκπέμπουν ακτίνες συγκεκριμένου μήκους κύματος οι οποίες, με τη σειρά τους, προσελκύουν τις μύγες. Στη συνέχεια, οι μύγες παγιδεύονται από τις σανίδες κόλλας που τοποθετούνται κοντά στην πηγή φωτός. Η τοποθέτηση και η θέση των φωτοπαγίδων παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της αποτελεσματικότητας του προγράμματος ελέγχου μυγών. Οι κακώς τοποθετημένες παγίδες φωτός εντόμων είναι αναποτελεσματικές και ενδέχεται να προκαλέσουν άλλους κινδύνους εάν δεν εγκατασταθούν σωστά. Τα PMP μας θα καθορίσουν τις ιδανικές τοποθεσίες για την ανάπτυξη παγίδων με βάση την επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί.

Μια άλλη μέθοδος θεραπείας για τις μύγες περιλαμβάνει τον υπολειμματικό ψεκασμό. Ο υπολειπόμενος ψεκασμός πρέπει να γίνεται μόνο σε μέρη χωρίς τρόφιμα για να αποφευχθεί η μόλυνση των τροφίμων με χημικά. Ο υπολειπόμενος ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιοχές όπου οι μύγες ξεκουράζονται, όπως στους τοίχους. Ο υπολειπόμενος ψεκασμός πρέπει να πραγματοποιείται με ταυτόχρονη προσοχή στο περιβάλλον για να περιοριστεί η έκθεση των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων στις χημικές ουσίες.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις μύγες στα ακίνητά σας; Επικοινωνήστε με την Killem Pest τώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.