Ο απόλυτος οδηγός για την πρόληψη και τη θεραπεία της κατσαρίδας στη Σιγκαπούρη

cockroach guide singapore
οδηγός κατσαρίδων Σιγκαπούρη

Οι κατσαρίδες υπάρχουν στη γη για περισσότερα από 300 εκατομμύρια χρόνια. Είναι ένα από τα πιο κοινά έντομα που προσβάλλουν τα νοικοκυριά. Υπάρχουν περισσότερα από 4500 είδη κατσαρίδων στον κόσμο, αλλά λιγότερο από το 1% από αυτά είναι γνωστά ως παράσιτα.

Πλέον είδος κατσαρίδας βρίσκονται στην άγρια ​​φύση. Αυτά που σχετίζονται με τα ανθρώπινα ενδιαιτήματα ταξινομούνται ως παράσιτα. Οι κατσαρίδες παίζουν ουσιαστικούς ρόλους στο φυσικό οικοσύστημα. Μερικοί άνθρωποι τους θεωρούν ακόμη και ως κατοικίδια.

Τύποι κατσαρίδων στη Σιγκαπούρη

κοινοί τύποι κατσαρίδων στη Σιγκαπούρη

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μόνο λιγότερο από το 1% των ειδών κατσαρίδων είναι παράσιτα. Εδώ είναι τρία είδη που απαντώνται συνήθως στη Σιγκαπούρη:

Αμερικανική κατσαρίδα

Η αμερικανική κατσαρίδα μπορεί να είναι η πιο συνηθισμένη κατσαρίδα στη Σιγκαπούρη. Έχει ένα κοκκινοκαφέ σώμα και μια κίτρινη λωρίδα στο πρόνω του (πλακοειδής δομή πίσω από το κεφάλι). Το μέγεθος μιας αμερικανικής κατσαρίδας μπορεί να φτάσει τα 40 έως 50 χιλιοστά σε μήκος. Οι αμερικανικές κατσαρίδες δραστηριοποιούνται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους καθώς προσβάλλουν το αποχετευτικό σύστημα.

Γερμανική κατσαρίδα

Οι γερμανικές κατσαρίδες έχουν μέγεθος περίπου 20 mm. Έχουν ανοιχτό καφέ ή μαυρισμένο χρώμα. Οι ενήλικες γερμανικές κατσαρίδες μπορούν να αναγνωριστούν από τις δύο σκούρες ρίγες στην πλάτη τους.

Αυτά είναι μερικά μέρη όπου θα βρείτε συνήθως γερμανικές κατσαρίδες:

 • Εντός κτίριου
 • Κουζίνα
 • Χώροι προετοιμασίας φαγητού

Οι μεγάλες προσβολές από γερμανικές κατσαρίδες προκαλούν εφιάλτες στους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων F&B. Οι στρατηγικές ελέγχου για αυτό το είδος είναι πιο απαιτητικές σε σύγκριση με τα άλλα είδη. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη αντοχής στα εντομοκτόνα και στον υψηλό αναπαραγωγικό ρυθμό.

Καστανή κατσαρίδα

Το μέγεθος του σώματος των κατσαρίδων με καφέ λωρίδες είναι παρόμοιο με αυτό των γερμανικών κατσαρίδων. Τα αρσενικά είναι ανοιχτό κιτρινωπό ή καφέ, ενώ τα θηλυκά έχουν πιο σκούρο χρώμα. Η καστανή κατσαρίδα πήρε το όνομά της από τις εγκάρσιες λωρίδες που υπάρχουν στο σώμα της. Αυτό το είδος είναι επίσης υπεύθυνο για προσβολές από κατσαρίδες σε σπίτια και γραφεία.

Κύκλος Ζωής και Βιολογία

Οι κατσαρίδες υφίστανται ατελή μεταμόρφωση. Αναπτύσσονται από το αυγό και μερικά στάδια της ενηλικίωσης μέχρι την ενηλικίωση. Οι νεοεμφανιζόμενες νύμφες είναι μικροσκοπικές ενήλικες χωρίς φτερά. Θα χρειαστεί να μουλιάσουν αρκετές φορές για να φτάσουν στο στάδιο της ενηλικίωσης. Διαφορετικά είδη κατσαρίδων θα έχουν ποικίλες περιόδους ανάπτυξης και ποσότητες πτωμάτων.

Στις κατσαρίδες αρέσει να κρύβονται σε ρωγμές και σχισμές.

Στους κοινόχρηστους χώρους, προτιμούν να μετακινούνται ή να επιχειρούν κατά μήκος της πλευράς του τοίχου. Ένα ενδιαφέρον πράγμα για τις κατσαρίδες είναι ότι τρέφονται με σχεδόν κάθε οργανικό υλικό, κατά προτίμηση με αμυλούχα τρόφιμα. Μπορούν να τραφούν με υγρό χαρτόνι και ακόμη και ένα κομμάτι χαρτί! Οι κατσαρίδες συχνά διστάζουν να αναζητήσουν τροφή μακριά από την περιοχή φωλιάς τους, εκτός εάν τις στερηθούν.

γεγονότα για τις κατσαρίδες

Ιατρική Σημασία

Μηχανικοί φορείς ασθενειών

Οι συνήθειες διαβίωσης και διατροφής των κατσαρίδων συνδέονται συνήθως με κακή υγιεινή και υγιεινή. Αυτό τους εκθέτει σε ένα ευρύ φάσμα παθογόνων παραγόντων. Μαζεύουν τα παθογόνα με το σώμα και τα πόδια τους και τα μεταδίδουν σε τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη και χώρους προετοιμασίας φαγητού καθώς περνούν από τις επιφάνειες.

Οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι μεταφέρουν παθογόνα που προκαλούν ασθένειες όπως:

 • Τροφική δηλητηρίαση
 • Σαλμονέλωση
 • Χολέρα

Τα παθογόνα είναι αόρατα με γυμνά μάτια, επομένως πρέπει να εξαλείψουμε τους φορείς τους για να αποφύγουμε τη μόλυνση από αυτά.

Άσθμα και αλλεργία

Τα μέρη του σώματος, τα απεκκριτικά απόβλητα και ακόμη και το σάλιο περιέχουν αλλεργιογόνα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Τα τυπικά συμπτώματα αλλεργίας περιλαμβάνουν:

 • Φτάρνισμα
 • Βήχας
 • Ρινική συμφόρηση
 • Συριγμός
 • Εξάνθημα

Οι αλλεργίες στις κατσαρίδες είναι μια κοινή αιτία άσθματος τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Εάν έχετε προσβολή από κατσαρίδες στο σπίτι, κινδυνεύετε να αναπτύξετε παρατεταμένες αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα ιατρικά προβλήματα.

Katsaridaphobia

Η Κατσαριδοφοβία, πιο γνωστή ως κατσαριδοφοβία, είναι ο παράλογος και ακραίος φόβος για τις κατσαρίδες.

Η Κατσαριδοφοβία δεν είναι το ίδιο με το να αηδιάζεις όταν βλέπεις μια κατσαρίδα. Τα άτομα με κατσαριδοφοβία έχουν αδικαιολόγητο φόβο για τις κατσαρίδες που μπορεί να τους προκαλέσει:

 • Μείνε παγωμένος
 • Έχετε αυξημένο καρδιακό ρυθμό
 • Δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε
 • Πάρτε κρίσεις πανικού

Μία από τις αιτίες της κατσαριδοφοβίας είναι μια κακή ή τραυματική εμπειρία με κατσαρίδες στο παρελθόν. Η Κατσαριδοφοβία είναι μια ψυχική διαταραχή που μπορεί να ξεπεραστεί μέσω ψυχοθεραπείας, όπως η θεραπεία έκθεσης και η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία.

Σημάδια προσβολών από κατσαρίδες

σημάδια προσβολής από κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια έντομα, πιο δραστήρια τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρύβονται σε σκοτεινές και υγρές περιοχές. Ως εκ τούτου, συχνά δεν παρατηρούμε την παρουσία τους έως ότου η προσβολή γίνει σοβαρή. Εδώ, θα περιγράψουμε τα ενδεικτικά σημάδια προσβολής από κατσαρίδες.

1. Περιττώματα

Τα περιττώματα κατσαρίδων μοιάζουν με μαύρο πιπέρι με κυλινδρικό σχήμα. Τα περιττώματά τους είναι συνήθως διάσπαρτα κατά μήκος του τοίχου ή στις γωνίες και τις άκρες των ντουλαπιών. Αυτά είναι τα κύρια μονοπάτια και οι κρυψώνες τους.

2. Ρίξτε δέρματα

Οι κατσαρίδες περνούν από το moulting για να φτάσουν σε ένα ώριμο στάδιο. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να ρίχνουν το δέρμα τους περιοδικά, περίπου 5 έως 8 φορές. Αν δείτε καστανά αποστεωμένα δέρματα στις πιθανές περιοχές που αναφέρονται παραπάνω, αυτό είναι πιθανώς η απόδειξη προσβολής από κατσαρίδες.

3. Oothecae (αυγά κατσαρίδας)

Τα ωοτοκία είναι περιβλήματα ωοειδούς σχήματος (εσωτερικά γεμάτα πολλαπλά αυγά), τα οποία είναι μεγαλύτερα και πολύ πιο εμφανή από τα περιττώματα των κατσαρίδων. Είναι ζωτικής σημασίας να αφαιρέσετε την ωοτοκία πριν εκκολαφθεί. Η εκκόλαψη μιας κατσαρίδας ootheca μπορεί να επιδεινώσει την προσβολή από κατσαρίδες.

4. Δυσάρεστη μυρωδιά

Το άρωμα που απελευθερώνεται από μια κατσαρίδα είναι συνήθως μη ανιχνεύσιμο από τα ανθρώπινα όντα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μια σημαντική προσβολή από κατσαρίδες, μπορεί να υπάρχει μια μυρωδιά μούχλας.

Πώς να αποτρέψετε τις κατσαρίδες να εισβάλουν στο σπίτι σας

συμβουλές για την πρόληψη και την απαλλαγή από τις κατσαρίδες

1. Προσδιορίστε τα σημεία εισόδου και τις κρυψώνες τους

Η επιθεώρηση είναι μια βασική δραστηριότητα για τον εντοπισμό των σημείων εισόδου και των κρυψώνων των κατσαρίδων. Δεδομένου ότι οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια έντομα, θα ήταν καλύτερο να γίνει η επιθεώρηση τη νύχτα.

Ρωγμές, ρωγμές ή κενά που σχηματίζονται γύρω από τη γραμμή παροχής και τους σωλήνες είναι τα πιθανά σημεία εισόδου τους. Το καλαφάτισμα με βάση τη σιλικόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σφραγίσει τα σημεία εισόδου που βρέθηκαν. Επιπλέον, θυμηθείτε να επιθεωρείτε, να καθαρίζετε και να αερίζετε τους χώρους κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας και το ψυγείο, καθώς αυτά είναι τα υγρά μέρη που μπορούν να γίνουν καταφύγια για κατσαρίδες.

2. Εξαλείψτε τις πηγές τροφής και νερού

Η τροφή και το νερό είναι οι πρωταρχικές ανάγκες των κατσαρίδων. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε την είσοδο κατσαρίδων στην ιδιοκτησία σας είναι να αφαιρέσετε όλες τις διαθέσιμες πηγές νερού. Η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού είναι ζωτικής σημασίας.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε να καθαρίσουμε λεκέδες, λίπη και υπολείμματα τροφών που έχουν μείνει στην κουζίνα, καθώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγές τροφής και νερού για τις κατσαρίδες. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι όλα τα αποθηκευμένα τρόφιμα είναι σωστά σφραγισμένα για να απαγορεύσετε την πρόσβαση. Οι κατσαρίδες μπορούν να πιέσουν το σώμα τους μέσα από ένα κενό πλάτους 2 χιλιοστών.

3. Καθαρίστε και οργανώστε το σπίτι σας

Οι ακατάστατες και ακατάστατες περιοχές, ειδικά εκείνες με χαρτί και χαρτόνια, είναι ιδανικές τοποθεσίες για το καταφύγιο και τη φωλιά των κατσαρίδων. Τα χάρτινα προϊόντα δεν χρησιμεύουν μόνο ως κρυψώνα τους. Χρησιμεύουν επίσης ως φαγητό σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες πηγές τροφίμων.

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο και να απομακρύνετε τακτικά την ακαταστασία. Η χρήση χαρτοκιβωτίων για αποθήκευση μπορεί να επιτρέψει στις κατσαρίδες να κρυφτούν μέσα σε αυτά. Έτσι, άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως πλαστικά κουτιά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη των προσβολών από κατσαρίδες.

Μέθοδοι DIY

Οι παγίδες μπορούν να συλλάβουν και να απομακρύνουν τις κατσαρίδες από το σπίτι σας. Η πιο κοινή μέθοδος είναι μια κολλώδης παγίδα. Αυτές οι παγίδες μπορούν να αγοραστούν από κανονικά καταστήματα.

Μπορεί να αναρωτιέστε για την αποτελεσματικότητα της χρήσης φύλλων pandan για την πρόληψη της εισόδου κατσαρίδων. Εδώ, σας λέμε την αλήθεια. Το Pandan αφήνει για να απελευθερώσει μερικές ευχάριστες μυρωδιές που μπορεί να χρησιμεύσει ως αδύναμος φυσικός απωθητικός παράγοντας για να αποτρέψει τις κατσαρίδες από το να πλησιάσουν. Ωστόσο, όταν τα φύλλα στεγνώσουν, μπορεί πραγματικά να μετατραπεί σε καταφύγιο για κατσαρίδες! Ως εκ τούτου, η χρήση των φύλλων pandan δεν είναι μόνιμη λύση για προσβολή από κατσαρίδες.

Επαγγελματική θεραπεία κατσαρίδας

Η αντιμετώπιση της μόλυνσης από κατσαρίδες είναι κάτι περισσότερο από το να τις χτυπάτε με τις παντόφλες σας ή να ψεκάζετε εντομοκτόνα αερολύματα στις κατσαρίδες.

Οι σταθμοί παρακολούθησης εντόμων είναι χρήσιμα εργαλεία για την ανίχνευση της παρουσίας προσβολών από κατσαρίδες στη Σιγκαπούρη. Σε χώρους με προσβολές από κατσαρίδες, αυτοί οι σταθμοί μπορούν να παρέχουν σε εκπαιδευμένους επαγγελματίες διαχείρισης παρασίτων (PMP) πληροφορίες όπως:

 • Επίπεδο προσβολής
 • Τύπος είδους κατσαρίδων
 • Θέση των φωλιών ή των τόπων αναπαραγωγής

Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές για τον προσδιορισμό της κατάλληλης μεθόδου θεραπείας. Έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος ελέγχου.

Ο υπολειπόμενος ψεκασμός είναι η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ερπυσόντων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των κατσαρίδων.

Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές θεραπείες κατσαρίδων είναι διαφορετικά από εκείνα που είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Τα υπολειμματικά εντομοκτόνα προσφέρουν μακροχρόνια προστασία από τις κατσαρίδες. Η δράση του μπορεί να διαρκέσει για μήνες μετά την εφαρμογή. Οι εκπαιδευμένοι PMP πραγματοποιούν υπολειμματικούς ψεκασμούς σε τοποθεσίες όπου συνήθως εντοπίζονται κατσαρίδες, όπως ρωγμές και σχισμές.

Τα δολώματα κατσαρίδων συνδυάζουν εντομοκτόνα με ελκυστικά τροφής για να σκοτώσουν τις κατσαρίδες. Το δόλωμα δεν σκοτώνει αμέσως τις κατσαρίδες, αλλά μεθάει τις κατσαρίδες μόλις τραφούν με το δόλωμα. Οι μεθυσμένες κατσαρίδες μπορεί να αφήσουν πίσω τους τον τοξικό εμετό, τα κόπρανα ή ακόμα και τα δικά τους νεκρά σώματα.

Οι κατσαρίδες τρέφονται με τα κόπρανα και τους εμετούς των συντρόφων τους.

Αυτή η συμπεριφορά, μαζί με την κανιβαλιστική συμπεριφορά των κατσαρίδων, καθιστούν τη μεταφορά του τοξικού δολώματος αποτελεσματική και αποτελεσματική, καθώς οι κατσαρίδες επιστρέφουν στη θέση φωλιάς τους και πεθαίνουν αφού αναζητήσουν τροφή και τρέφονται με το δόλωμα.

Η καινοτομία είναι σημαντική στη βιομηχανία διαχείρισης παρασίτων για να συμβαδίζει με όλο και πιο προκλητικά ζητήματα παρασίτων. Τα παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των κατσαρίδων, εξελίσσονται συνεχώς και αναπτύσσουν αντίσταση στις μεθόδους καταπολέμησης και στα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται για την εξάλειψή τους.

Μία από τις πιο πρόσφατες μεθόδους θεραπείας κατσαρίδων που χρησιμοποιούνται στη Σιγκαπούρη είναι η ξηρή επεξεργασία με χρήση του Mirakn, μιας φιάλης αερίου γεμάτη με ένα μείγμα διοξειδίου του άνθρακα και ένα δραστικό συστατικό. Υπάρχουν τρεις τύποι θεραπειών Mirakn, ο καθένας με διαφορετικά ενεργά συστατικά που είναι κατάλληλα για τη στόχευση διαφορετικών παρασίτων.

Η ξηρή επεξεργασία έχει διάφορα χαρακτηριστικά. Αυτοί είναι:

 • Ανοξείδωτος
 • Χωρίς υπολείμματα
 • Μη εύφλεκτο
 • Αοσμος

Επιπλέον, η αέρια χημική ουσία παρέχει εξαιρετική διείσδυση στις άλλες επεξεργασίες. Η ξηρή θεραπεία είναι μια δημοφιλής θεραπεία κατσαρίδων στα αυτοκίνητα. Οι κατσαρίδες ευδοκιμούν στα αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι εύκολο να τις ελέγξετε λόγω των πολύπλοκων εσωτερικών δομών του αυτοκινήτου.

Το Mirakn παρέχει την ιδανική λύση για δυσπρόσιτες περιοχές καθώς μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα σημεία της περιοχής που έχει υποστεί θεραπεία και να μην αφήνει λεκέδες. Έτσι, οι ιδιοκτήτες σπιτιού και αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη διαδικασία καθαρισμού.

Η ομάδα επαγγελματιών διαχείρισης παρασίτων της Killem είναι εκπαιδευμένη και έμπειρη σε προγράμματα θεραπείας κατσαρίδων. Οι επαγγελματικές μας γνώσεις και εμπειρία μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε μια κατάλληλη λύση για την προστασία της περιουσίας σας από τις κατσαρίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.