Νταίζη, Νταίζη, είμαι μισοτρελή. . .

0
Νταίζη, Νταίζη, είμαι μισοτρελή.  .  .

. . . όλα για την αγάπη σας! Όλοι αγαπούν το κέντρο των κουμπιών και τα μακριά, λεπτά πέταλα με ακτίνες της μαργαρίτας, είτε είναι μικροσκοπικά όπως το χαμομήλι είτε ογκώδη σαν το Shastas. Η απλούστερη μορφή λουλουδιών είναι επίσης μια από τις πιο όμορφες, και είμαστε πράγματι τυχεροί που έχουμε τόσες πολλές υπέροχες μαργαρίτες να διαλέξουμε για τους κήπους μας.

Εικόνα των Μαργαριτών

Οι μαργαρίτες Shasta είναι πολυετείς στις ζώνες 5-9, ανθίζουν από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο.

Shasta Daisy

Για τον καθαρολόγο, υπάρχει Λευκάνθεμο (Shasta Daisy). Αυτή είναι η μαργαρίτα με λευκά πέταλα που οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε όταν ακούμε τη λέξη. Φυσικά, το Shasta έχει διακλαδιστεί σημαντικά – υπάρχουν διπλά άνθη, φριζαρισμένα πέταλα, υπέροχα κίτρινα και χρυσά – αλλά για τους περισσότερους από εμάς, μια βάση της κλασικής ποικιλίας Becky είναι περίπου τόσο καλή όσο κάθε φυτό κήπου!

Εικόνα των Μαργαριτών

Το Gazania Sunshine Mix είναι μια ζεστή ποικιλία λουλουδιών που διαρκούν και διαρκούν.

Γαζανία

Στη συνέχεια, υπάρχει μια ποικιλία από ριγέ και χρωματιστές μαργαρίτες. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι Γαζανία, απλώς και μόνο επειδή είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί σε λιγότερο από ιδανικά σημεία κήπου. Αυτό είναι ένα ετήσιο (καλά, ένα τρυφερό πολυετές, αλλά ποιος μετράει – ακόμα κι αν ζείτε στη ζώνη αντοχής 8-10, θα θέλετε να φυτεύετε νέους σπόρους κάθε άνοιξη για μέγιστη ισχύ ανθοφορίας) που σας εκπλήσσει με κάθε νέο λουλούδι . Τολμηρά χρώματα, χαρούμενες ρίγες και καλή παραμονή — δεν μπορείτε να νικήσετε τη Γαζανία για εκείνες τις ζεστές, ξηρές περιοχές με φτωχό έδαφος, όπου τα φυτά με μεγαλύτερη δυσκολία αγωνίζονται.

Εικόνα των Μαργαριτών

Οι μαργαρίτες Livingstone κάνουν το πάτωμα του κήπου σας ένα τρελό πάπλωμα με μαύρα μάτια!

Livingstone Daisy

Τα λουλούδια Gazania κάνουν εξαιρετικά κοψίματα για το βάζο, αλλά τι γίνεται αν θέλετε ένα χαλί με φωτεινά άνθη; Τότε πρέπει να έχετε Livingstone Daisy (Δωροθέανθος). Αυτό το νέον φωτεινό ετήσιο σχηματίζει ένα εξώφυλλο αξέχαστης ομορφιάς, ακόμη και σε υπερβολική ζέστη και υγρασία. Το φύλλωμα μπορεί να σας θυμίζει το Iceplant – συμβαίνει αυτό το χυμώδες – και τα λουλούδια είναι στραμμένα προς τον ήλιο, με τα λεπτά πέταλα τους να κλείνουν σφιχτά τις συννεφιασμένες μέρες. Ακόμη και μια μικρή φύτευση μαργαριτών Livingstone θα σου ρίξει τις κάλτσες όλο το καλοκαίρι.

Εικόνα των Μαργαριτών

Οι αφρικανικές μαργαρίτες προκύπτουν σε όλα τα χρώματα και πολλές συναρπαστικές μορφές, από τις αραχνοειδείς έως τις ακτίνες. Τίποτα άλλο δεν τα αγγίζει για λάμψη νέον!

Αφρικανική Μαργαρίτα

Μιλώντας για νέον, ο νικητής του διαγωνισμού «εκπληκτικού φωτεινού χρώματος» στην οικογένεια της μαργαρίτας είναι Osteospermumο Αφρικανική Μαργαρίτα. Βάζουμε μια εικόνα μιας ποικιλίας εδώ, αλλά μέχρι να μεγαλώσετε πραγματικά αυτό το ετήσιο για τον εαυτό σας, πιθανότατα θα υποθέσετε ότι κάναμε Photoshop τα χρώματα ή κάτι τέτοιο. Οι αφρικανικές μαργαρίτες είναι μεγάλες και διαρκούν πολύ μετά το κόψιμο. Αν θέλετε μια μαργαρίτα που θα τους εντυπωσιάζει στο βάζο κάθε φορά, αυτή είναι αυτή που πρέπει να μεγαλώσετε.

Εικόνα των Μαργαριτών

Οι μαργαρίτες Gerber ήταν κάποτε μοναχικά άνθη που περιβάλλονταν από γιγάντιες ροζέτες φύλλων, αλλά οι σημερινές νέες ποικιλίες έχουν περισσότερα άνθη και λιγότερο φύλλωμα!

Gerber Daisy

Ενώ καλλιεργείτε ετήσια φυτά για το βάζο, φροντίστε να αναφέρετε μερικά Μαργαρίτες Gerber (Ζέρμπερα). Αυτά τα λουλούδια εμφανίζονται σε χοντρούς, δυνατούς μίσχους, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι τόσο μεγάλα που μπορεί να πέφτουν αν δεν γλιστρήσετε λίγο το σύρμα του ανθοπωλείου μέσα από τη βάση. Οι μαργαρίτες Gerber έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, γίνονται πιο συμπαγείς και ανθισμένες. Αν δεν τα μεγάλωσες τελευταία, δώσε τους άλλη μια ματιά!

Εικόνα των Μαργαριτών

Αγαπημένα ντεμοντέ που δεν φαίνονται σχεδόν αρκετά στους σημερινούς κήπους, οι χάρτινες μαργαρίτες διατηρούν το χρώμα τους πολύ καιρό αφού στεγνώσουν για μπουκέτα εσωτερικού χώρου.

Χάρτινη Μαργαρίτα

Και γιατί πρέπει να τελειώσουν οι εσωτερικοί χώροι σας με τον ερχομό του ψυχρού φθινοπωρινού καιρού; Αν μεγαλώσεις Χάρτινες Μαργαρίτες (Acroclinum), μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα στριφογυριστά, διπλά, πολύχρωμα λουλούδια όλο το χειμώνα. Αυτά τα λουλούδια στεγνώνουν όμορφα — απλώς κόψτε τα φρέσκα και κρεμάστε τα στελέχη ανάποδα για μερικές εβδομάδες σε ξηρό, σκοτεινό χώρο, όπως ντουλάπα ή ντουλάπι. Είναι έτοιμα να φύγουν και θα παραμείνουν όμορφα για μήνες για πάντα στο σπίτι σας!

Εικόνα των Μαργαριτών

Οι αγγλικές μαργαρίτες ανθίζουν στις αρχές έως τα μέσα της άνοιξης σε πολλά κλίματα. Ξεκινήστε νωρίς την εποχή της μαργαρίτας με αυτό το πολυετές!

Αγγλική Νταίζη

Στον κήπο, φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς την εποχή της μαργαρίτας Αγγλικές Μαργαρίτες (Μπελλίς). Σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις άλλες μαργαρίτες που αναφέρονται εδώ, η αγγλική μαργαρίτα είναι πολυετής (ζώνη 4-8), και ανθίζει την άνοιξη, πιάνοντας συχνά τους τελευταίους νάρκισσους και κρατώντας πάντα παρέα με τις τουλίπες. Υπάρχουν αμέτρητες μορφές αγγλικών μαργαριτών, αλλά λατρεύουμε την κομψή, δίχρωμη, δίχρωμη, «θαλάσσια ανεμώνη» εμφάνιση του Habanera Red Tips. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι να αποφασίσουμε αν θα κρατήσουμε τα λουλούδια στον κήπο ή θα τα φέρουμε σε εσωτερικούς χώρους!

Εικόνα των Μαργαριτών

Η ζωγραφισμένη Daisy James Kelway είναι η αγαπημένη των κηπουρών του Park Seed εδώ και δεκαετίες. Δώστε σε αυτό το πολυετές μια εποχή για να βρει τα πόδια του και μετά απολαύστε υπέροχες ανθοφορίες για χρόνια!

Ζωγραφισμένη Μαργαρίτα

Τέλος, επιστρέψτε στις κλασικές ρίζες μαργαρίτας με Ζωγραφισμένη Μαργαρίτα. Επίσημα γνωστός ως Πύρεθροέχει πλέον ταξινομηθεί ως Τανάκετο, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό το στιβαρό πολυετές φυτό (ζώνες 3-7) είναι έτοιμο να διακοσμήσει τον ηλιόλουστο κήπο σας και τα καλύτερα δοχεία με λαμπερό χρυσό και κόκκινο χρώμα όλο το καλοκαίρι. Οι επικονιαστές το λατρεύουν, όπως και εσείς, καθώς επιστρέφει χαρούμενα χρόνο με τον χρόνο.

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι ο κήπος του είχε πάρα πολλές μαργαρίτες και με τις σημερινές πιο συμπαγείς ποικιλίες, μπορείτε να φέρετε αυτά τα όμορφα λουλούδια στο κατάστρωμα, τη βεράντα, τη βεράντα και το μπαλκόνι σας σε δοχεία κάθε είδους. Φέρτε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των καλεσμένων σας, απολαύστε τις πεταλούδες και κρατήστε τα βάζα σας γεμάτα όλο το καλοκαίρι. Καλλιεργήστε μαργαρίτες από κάθε λωρίδα φέτος!

The post Daisy, Daisy, I’m Half Crazy . . . εμφανίστηκε πρώτα στο Επίσημο Blog του Park Seed.

Schreibe einen Kommentar