Μετοχικό κεφάλαιο στη Βοτανική Βιομηχανία

Equity in the Botanical Industry

Η SHP δεσμεύτηκε πρόσφατα για την JEDI Collaborativμι (Δικαιοσύνη, Ισότητα, Διαφορετικότητα, Ένταξη) για να εργαστούμε για την αντιμετώπιση των οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων στη δουλειά μας και στη βοτανική βιομηχανία συνολικά. Αυτή η ανάρτηση είναι μια ενότητα από το Εργαλειοθήκη SHP Sustainability and Regenerative Practices και παρέχει πόρους για εταιρείες που είναι έτοιμες να αρχίσουν να εργάζονται για τη δημιουργία ισχυρότερων και πιο δίκαιων σχέσεων στα δίκτυα προμηθειών τους. Μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη εργαλειοθήκη δωρεάν εδώ.

ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Η αστική μετανάστευση θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το μέλλον της βοτανικής βιομηχανίας, καθώς οι νεότερες γενιές επιλέγουν να μην συλλέγουν άγρια ​​φυτά ή να καλλιεργούν. Υπάρχουν λόγοι που λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά και είναι σημαντικό η βοτανική βιομηχανία να κατανοήσει αυτές τις συνθήκες και να αρχίσει να τις αντιμετωπίζει.

Η άγρια ​​συγκομιδή και η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών είναι επίπονη δουλειά και αυτοί που κάνουν αυτή τη δουλειά συνήθως βγάζουν τη μικρότερη ποσότητα σε ένα μακρύ δίκτυο ανεφοδιασμού. Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να ζήσεις μόνο με τη συγκομιδή φαρμακευτικών φυτών. Ως εταιρεία που προμηθεύεται πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να ρωτήσετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει αυτή η εργασία μια βιώσιμη επιλογή βιοπορισμού για άτομα και οικογένειες.

Όταν οι εταιρείες αγοράζουν μέσω μεσιτών και συμβασιούχων κατασκευαστών, αυτές οι κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις στο τέλος της αλυσίδας εφοδιασμού είναι συχνά αόρατες. Και έτσι για πολλές εταιρείες, το πρώτο βήμα μπορεί να είναι να ρωτήσουν πώς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις συνθήκες στις κοινότητες από τις οποίες προμηθεύεστε. Στη συνέχεια, ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να στηρίζετε ένα μεροκάματο. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους υποστηρίζετε την κοινότητα συνολικά; Αυτή η δουλειά είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Οι παρακάτω πόροι μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην έναρξη όσο και στη συνέχιση του ταξιδιού.

ΜΑΘΑΙΝΩ

Κατοπτρίζω

Ποια είναι τα κοινωνικά ζητήματα και τα θέματα δικαιοσύνης στις περιοχές όπου καλλιεργούνται, συγκομίζονται και επεξεργάζονται οι πρώτες ύλες που προμηθεύεστε; Ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των αγροτών, των παραγωγών και των θεριζοαλωνιστών; Έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό; Εκπαίδευση? Υπάρχουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Πως ξέρεις?

Σκάβουμε βαθύτερα

  • Διεθνής Οδηγός για Ετικέτες Δίκαιου Εμπορίου — ένα εργαλείο αναφοράς για το 2020 για την καλύτερη κατανόηση των εγγυήσεων των σημάτων θεμιτού εμπορίου, των προτύπων τους, των μέτρων παρακολούθησης και του τρόπου με τον οποίο διαφέρουν από τις ετικέτες βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτός ο οδηγός είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να κατανοείτε τα ζητήματα που σχετίζονται με το δίκαιο εμπόριο και την πιστοποίηση.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο κύριες πιστοποιήσεις δίκαιου εμπορίου που χρησιμοποιούνται στη βοτανική βιομηχανία, δείτε: Fair for Life, ένα εθελοντικό πρότυπο πιστοποίησης τρίτων για το δίκαιο εμπόριο και τις υπεύθυνες αλυσίδες εφοδιασμού που επιτρέπουν την προμήθεια συστατικών θεμιτού εμπορίου από οποιαδήποτε χώρα (Νότο και Βορρά). Ο ιστότοπος περιλαμβάνει λίστες πιστοποιημένων χειριστών και τις αξιολογήσεις τους για συγκεκριμένα κριτήρια του προτύπου. Διεθνές Δίκαιο Εμπόριο (FTI), είναι μια εθελοντική πιστοποίηση τρίτων που περιλαμβάνει μια σειρά από οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παραγωγοί και οι έμποροι για να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν πιστοποίηση δίκαιου εμπορίου. Η FTI επικεντρώνεται στο να δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς στις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια μέσω του εμπορίου και περιορίζεται σε προϊόντα από την παγκόσμια
  • Οδηγός αναφοράς για πιστοποιήσεις δίκαιου εμπορίου και εργατικής δικαιοσύνης — Συγκρίνει και αξιολογεί κορυφαίες πιστοποιήσεις δίκαιου εμπορίου σε βασικά ζητήματα, χρήσιμες ως εύκολο εργαλείο σύγκρισης.
  • Το Υπεύθυνο Εργαλείο Προμήθειας είναι μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην οπτικοποίηση και κατανόηση των κινδύνων της εμπορίας ανθρώπων στις αλυσίδες εφοδιασμού. Το εργαλείο περιλαμβάνει μια νέα ενότητα για τη χαρτογράφηση και την αντιμετώπιση των κινδύνων εμπορίας και εργασιακών κινδύνων στο βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
  • Αλήθεια — Ένας παγκόσμιος, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διεξάγει έρευνα, υπεράσπιση, συμβουλευτική, εκπαιδεύσεις και αξιολογήσεις με όραμα ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται υπό ασφαλείς, δίκαιες και νομικές συνθήκες. Η Verité βοήθησε την Παταγονία να αναπτύξει και να εκδώσει ολοκληρωμένα Πρότυπα Απασχόλησης Μεταναστών Εργαζομένων και Καθοδήγηση Εφαρμογής. Αυτά τα πρότυπα και η διαδικασία της Παταγονίας για την ανάπτυξη και την εφαρμογή τους κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού τους περιγράφονται εδώ.
  • The Farmer Income Lab — Μια δεξαμενή σκέψης που ιδρύθηκε από την Mars Incorporated το 2018, εργάζεται για τον εντοπισμό και τη δοκιμή των βέλτιστων τρόπων για την επίτευξη ουσιαστικών βελτιώσεων στα εισοδήματα των μικροκαλλιεργητών. Η ιστοσελίδα τους περιλαμβάνει συνοπτικές πληροφορίες και πληροφορίεςσυμπεριλαμβανομένου, “Αύξηση του εισοδήματος των αγροτών: περαιτέρω πληροφορίες από μεγάλες περιπτώσεις», επισημαίνοντας περιπτώσεις από την έρευνά τους για τρόπους ενίσχυσης του εισοδήματος των μικροκαλλιεργητών.
  • The Living Income Community of Practice — Πόροι για την κατανόηση και τη βοήθεια των μικροϊδιοκτητών γεωργών να αποκτήσουν εισόδημα διαβίωσης.
  • Νόμος για τη διαφάνεια της Καλιφόρνια στις αλυσίδες εφοδιασμού — Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Καλιφόρνια υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τον νόμο της Καλιφόρνια για τη διαφάνεια στις αλυσίδες εφοδιασμού. Η συμμετοχή στα δίκαια και δίκαια συστήματα παραγωγής και εμπορίας παρέχει τα στοιχεία που απαιτούνται για τη συμμόρφωση με τον κανονισμό της Καλιφόρνια.

ΔΡΑΣΗ

  • Πάρτε το Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) αυτοαξιολόγηση για να δείτε πού βρίσκεστε στην εκπλήρωση των SDG. Οι SDGs είναι 17 κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί και οικονομικοί στόχοι που πλαισιώνουν την παγκόσμια ατζέντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη από τώρα έως το 2030. Η B Lab έχει αναπτύξει αυτήν την ηλεκτρονική πλατφόρμα σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για να παρέχει στις εταιρείες συγκεκριμένα εργαλεία για τη συγκριτική αξιολόγηση της προόδου τους στη συνάντηση αυτούς τους στόχους. Αυτό το εργαλείο προορίζεται να συμπληρώσει την αξιολόγηση επιπτώσεων Β εστιάζοντας συγκεκριμένα στο πώς μια εταιρεία είναι και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τους ΣΒΑ στις δραστηριότητές της. Αυτό άρθρο συνοψίζει τις διαφορές μεταξύ των δύο.
  • Πιck μία περιοχή περιεχομένου ή ένα φυτό και βουτήξτε για να μάθετε περισσότερα για τα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά ζητήματα και προκλήσεις στις κοινότητες όπου καλλιεργούνται, συγκομίζονται ή υφίστανται επεξεργασία τα φυτά. Χρησιμοποιήστε τους παραπάνω πόρους για να καθοδηγήσετε την αναζήτησή σας.

Μοιραστείτε άλλους πόρους που βρήκατε χρήσιμους στα σχόλια! Ευχαριστώ.

Το SHP Sustainability and Regenerative Practices Toolkit κατέστη δυνατή μέσω των γενναιόδωρων δωρεών των δωρητών μας. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την υποστήριξή τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published.