Μάρκετινγκ σε Βοτανικές Εταιρείες με γνώμονα την αποστολή

Mission-Driven Marketing

Καλοκαιρινό Singletary, Social Media και Content Marketing Strategist, εστιάζει στο περιεχόμενο και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εταιρείες φυσικών προϊόντων. Μίλησα με τη Summer για την προσέγγισή της και για οποιαδήποτε συμβουλή έχει για την προσέγγιση του μάρκετινγκ με αποστολή.

Αυτή η μελέτη περίπτωσης είναι μέρος της δωρεάν Εργαλειοθήκη SHP Sustainability and Regenerative Practices.

Συνολική Προσέγγιση

Όταν εργάζεστε με εταιρείες, το καλοκαίρι ξεκινά με την ανάπτυξη μιας συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ. Ξεκινά κάνοντας ερωτήσεις. Ποια είναι η εταιρεία; Ποια είναι η αποστολή τους; Τι θέλουν να είναι γνωστοί; Γιατί κάνουν αυτό που κάνουν, σε προσωπικό επίπεδο και ως επωνυμία; Τι είδους αντίκτυπο θέλουν να έχουν;

Στη συνέχεια, συνεργάζεται μαζί τους για να αναπτύξει μια στρατηγική περιεχομένου. Εξετάζει πώς η φωνή και οι αξίες της επωνυμίας τους εκφράζονται και ζωντανεύουν μέσω της δημιουργίας περιεχομένου. Μαζί δημιουργούν 4-6 κουβάδες ή φακούς που λειτουργούν ως οδηγοί για την ανάπτυξη περιεχομένου. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικά προϊόντος, συστατικά 101, συνταγές που βασίζονται σε προϊόντα, πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, κ.λπ. Αυτοί οι φακοί πρέπει να υφαίνουν τις αξίες της εταιρείας. Αυτό διατηρεί στρατηγική τη δημιουργία περιεχομένου και διευκολύνει τη μέτρηση του αντίκτυπου.

Βασικά σημεία στο μάρκετινγκ με γνώμονα την αποστολή

 • Ξεκινήστε με το ΓΙΑΤΙ. Ποιες είναι οι αξίες σας; Η αποστολή σας; Ποιο είναι το όνειρό σου, το Βόρειο Αστέρι σου; Επιλέξτε ένα με το οποίο οι άνθρωποι θα έχουν απήχηση και θα θέλουν να υποστηρίξουν και να αφοσιωθούν. Αυτά τα πράγματα βοηθούν τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με την επωνυμία και θέλουν να συνεχίσουν να αγοράζουν το προϊόν.
 • Η Summer εξήγησε, «Αν έχετε μια καλή επωνυμία, είναι σημαντικό να έχετε την πίστη των καταναλωτών, ώστε να μπορείτε να αναπτύσσετε σταθερά αυτά τα ευεργετικά και σκόπιμα έργα που έχετε δημιουργήσει, είτε πρόκειται για κοινότητες προμηθευτών είτε για άτομα από τα οποία αγοράζετε χύδην συσκευασίες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ενδιαφερόμενοι σε ένα έργο, και με τη σειρά τους, τόσοι πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζετε. Και αν η εταιρεία έχει επιμεληθεί προσεκτικά όλες τις σχέσεις τους, οι καταναλωτές υποστηρίζουν όλη αυτή τη δύναμη ζωής της πρόθεσης. Και το μάρκετινγκ έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι αυτήν την ιστορία με απλό και εύπεπτο τρόπο και να δημιουργείς ένα κοινό αίσθημα σύνδεσης και πρόθεσης».
 • Μάθετε από την υψηλή δέσμευση ή την έλλειψη αυτής. Μια στρατηγική περιεχομένου σάς επιτρέπει να μετράτε εύκολα τα πράγματα. Οι ιστορίες βιωσιμότητας έχουν συνήθως χαμηλότερη αφοσίωση από πράγματα όπως συνταγές προϊόντων. Βλέποντας αυτό, της επιτρέπει να κοιτάξει τι δουλεύει με αναρτήσεις που έχουν μεγαλύτερη αφοσίωση και να εφαρμόζει ορισμένες από αυτές τις στρατηγικές περιεχομένου στις ιστορίες βιωσιμότητας. Ίσως διαφορετικές φωτογραφίες, στυλ κειμενογράφου ή ακόμα και να μετατοπίσουν το επίκεντρο της ιστορίας για βελτιστοποίηση για μεγαλύτερη αφοσίωση.

Επικοινωνία για τη βιωσιμότητα

 • «Πίστη στα αποτελέσματα». Πρέπει να κάνεις τη δουλειά για να μπορείς να πεις ιστορίες γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να περιλαμβάνονται λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο από έτος σε έτος, το είδος της μέτρησης που περιλαμβάνεται στις Εκθέσεις Βιωσιμότητας. Πολλές μάρκες μπορούν να πουν ότι κάνουν αυτή τη δουλειά. Αλλά αν δεν είναι μετρήσιμο, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η εργασία είναι αποτελεσματική; Αξίζει πάντα να κάνετε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και η μέτρηση αυτών των προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει παντού, μεταξύ άλλων βοηθώντας το τμήμα μάρκετινγκ να επικοινωνεί καλύτερα με τους καταναλωτές.
 • Ένταση μεταξύ των λεπτομερειών και του «κολλώδους»: Ένας στόχος του μάρκετινγκ είναι να κάνει ένα μήνυμα κολλώδες, ώστε οι άνθρωποι να θυμούνται την ουσία μιας επωνυμίας, να δοκιμάζουν τα προϊόντα και ελπίζουμε να τους αρέσουν και να μοιράζονται το μήνυμα. Και όμως το έργο της βιωσιμότητας είναι πολύχρωμο, λεπτομερές και συχνά δύσκολο να τεθεί σε μια απλή περίληψη. Υπάρχει αναπόφευκτα μια ένταση μεταξύ της τιμής αυτής της απόχρωσης και αυτών των λεπτομερειών και της κοινοποίησής τους με τρόπο που αφηγείται μια καλή ιστορία, η οποία απαιτεί ένα επίπεδο απλοποίησης ή αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως απογοήτευση μιας ιστορίας ή πρωτοβουλίας. Εάν οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα ξανά και ξανά, είπε ο Summer, θα καταλάβουν αυτή τη διαφορά με την πάροδο του χρόνου. Είναι δυνατό να μοιραστείτε όλη την ιστορία, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε ταυτόχρονα. Χωρίστε αυτό το περιεχόμενο σε μικρά κομμάτια, μέσω αναρτήσεων στο Instagram, ενημερωτικών δελτίων και αναρτήσεων ιστολογίου και αξιοποιήστε αυτήν την πολυπλοκότητα και την απόχρωση.
 • Το καλοκαίρι δουλεύει για να βρει το μέση γραμμή μέσω του προϊόντος και της βιωσιμότητας, αυτή η ιστορία θα είναι διαφορετική για κάθε μάρκα. Βρείτε με τι έχουν απήχηση οι πελάτες σας, είπε. Εάν είναι το προϊόν, προσπαθήστε να συσχετίσετε την πρωτοβουλία βιωσιμότητας με ουσιαστικό και ειλικρινή τρόπο. Για παράδειγμα, εάν αναπτύσσετε κοινότητες προμηθευτών ή υποστηρίζετε αγρότες, δοκιμάστε να εστιάσετε στο πώς η αγορά ενός συγκεκριμένου βοτάνου ή προϊόντος από έναν πελάτη βοηθά αυτές τις κοινότητες.
 • Συντάσσοντας μια ιστορία μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να μιλήσετε με όλους τους εμπλεκόμενους: ο διευθυντής βιωσιμότητας, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την προμήθεια, οι αγρότες και οι συλλέκτες. Εάν πρόκειται για συσκευασία, μιλήστε με τους ανθρώπους που κάνουν τη συσκευασία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την απόχρωση της όλης ιστορίας, από κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να πούμε μια συνοπτική και αυθεντική ιστορία.

Συνολικές Συμβουλές

 • Οι ιστορίες που χρησιμοποιούνται στο μάρκετινγκ πρέπει να έχουν τα στοιχεία κάθε καλής ιστορίας, ιδιαίτερα την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα.
 • Οι έμποροι/αφηγητές θα πρέπει να είναι φυσικά περίεργοι, παθιασμένοι με τη βιομηχανία φυσικών προϊόντων και το προϊόν γενικότερα, καθώς και με τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών.
 • Προσλάβετε ανθρώπους για να κάνετε αυτό που δεν μπορείτε, γραφίστες ή βιντεογράφους.
 • Επιλέξτε την ποιότητα του περιεχομένου από την ποσότητα.
 • Η ανταλλαγή ιστοριών σχετικά με πρωτοβουλίες βιωσιμότητας μπορεί να είναι ένας τρόπος με τον οποίο μια επωνυμία μπορεί να διαφοροποιηθεί και να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα μεταξύ των προϊόντων. Αλλά αν χτίζετε ολόκληρη την επωνυμία σας γύρω από τη βιωσιμότητα, καλύτερα να είστε αυθεντικοί. Η κοινότητά σας θα (και πρέπει) να σας θεωρήσει υπεύθυνους.
 • Η κοινή χρήση αυτών των ιστοριών μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστική και δημιουργική! Δεν χρειάζεται να είμαστε πολύ σοβαροί. Δημιουργήστε μάρκετινγκ που είναι συναρπαστικό, κατανοητό και κολλάει.

Γιατί έχει σημασία?

Κλείνοντας, ρώτησα τη Σάμερ τι της άρεσε στη δουλειά της. Χωρίς να διστάσει, είπε: «Μου αρέσει να μπορώ να βοηθώ τους πελάτες μου να δημιουργήσουν το όνειρό τους, να χτίσουν τις εταιρείες τους, να αλλάξουν τον τρόπο που έχουν τα πράγματα και να κάνουν τη ζωή καλύτερη. Και μου αρέσει να είμαι δημιουργικός! Μου αρέσει να δημιουργώ ομορφιά και να λέω ιστορίες και να έχω αντίκτυπο και να κάνω τους ανθρώπους να κάνουν μια παύση ή να προβληματιστούν ή να σκεφτούν κάτι με διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα μπορούσαν να είχαν πριν».

Και μετά ρώτησα τι διακυβεύεται, γιατί είχε σημασία να λέμε ιστορίες βιωσιμότητας. Και πάλι, χωρίς να διστάσει, είπε: «Θεέ μου, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Υπάρχει τόσο μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης και τόση ανάγκη για αλλαγή. Και πραγματικά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αυτός είναι ένας κλάδος που έχει μεγάλο αντίκτυπο. Και πρέπει να λέμε αυτές τις ιστορίες για να ξέρουν οι άνθρωποι πόση σημασία έχουν. Πρέπει να πούμε αυτές τις ιστορίες πιο αποτελεσματικά. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ιστορία της βιωσιμότητας γιατί αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, να αγοράζουν μη ΓΤΟ, να υποστηρίζουν το αναγεννητικό κίνημα. Εάν οι άνθρωποι δεν ξέρουν γιατί αγοράζουν κάτι, τότε θα μπορούσε να είναι μια απλή αγορά. Αλλά θα παραμείνει, αν οι άνθρωποι γνωρίζουν γιατί έχουν σημασία οι αγορές τους».

«Θα ήθελα πολύ να φτάσω στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να έχουμε αυτές τις πιστοποιήσεις, όπως βιολογικά και μη ΓΤΟ, επειδή εκτιμούμε και εκτιμούμε τόσο πολύ τα τρόφιμα και τους αγρότες, τα βότανα και τα φάρμακα που δεν χρειάζεται να έχουμε αντίστροφη καραντίνα και δημιουργήστε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τύπους ετικετών. Ένας κόσμος όπου αυτά τα πρότυπα είναι ο κανόνας».

«Θα ήταν υπέροχο να εμπιστευτούμε το γεωργικό μας σύστημα και να το δούμε ως μέρος του ιστού του πολιτισμού μας, όπου απλώς δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από βιολογικά, μη ΓΤΟ και δίκαια».

Δεν Έχουμε Επιλογή

«Νομίζω ότι πιστεύουμε ότι έχουμε μια επιλογή γιατί βλέπουμε επιλογές τώρα, αλλά τελικά δεν το κάνουμε. Πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις στη γη και στους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Τα πραγματικά μερίσματα δεν είναι σε ατελείωτη ετήσια αύξηση. Είναι όταν κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να φτιάξει μια ζωή για τον εαυτό του, να έχει ασφάλιση υγείας και τα προϊόντα επιστρέφουν στα οικοσυστήματα που παρείχαν τους πόρους».

Η Σάμερ γέλασε και είπε: «Απλώς σκέφτομαι ότι θέλω να βγάζω όμορφες φωτογραφίες, αλλά υποθέτω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για μένα».

Έκλεισε λέγοντας ότι πρέπει να φτάσουμε σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτά τα τρόφιμα δεν είναι μόνο καλά για εσάς. «Είναι καλά για εσάς στο σύνολό σας. Πηγαίνει πολύ πέρα ​​από το άτομο. Νομίζω ότι αυτό είναι πολλά από αυτά που λείπουν από το μάρκετινγκ της βιομηχανίας φυσικών προϊόντων. Το προσωπικό όφελος διαφημίζεται πολύ πέρα ​​από το οικολογικό. Αλλά πρέπει να έχετε μια εταιρεία που στην πραγματικότητα κάνει τη δουλειά για να το προωθήσει. Αυτό είναι και το θέμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.