Λύσεις στα πιο επίμονα προβλήματα αποχέτευσης της αυλής

biofiltration sinks drain excess rainwater
οι νεροχύτες βιοδιήθησης αποστραγγίζουν το υπερβολικό νερό της βροχής
Τα ελκυστικά παρτέρια πάνω από αυτόν τον πέτρινο τοίχο αντιστήριξης συγκεντρώνουν το νερό της βροχής που τρέχει από τις επάνω αυλές. Τα κάτω κρεβάτια συγκαλύπτουν έναν νεροχύτη βιοδιήθησης που είναι θαμμένος από κάτω τους. Μετά τη τροφοδοσία των φυτών, η περίσσεια νερού αφήνεται να στραγγίσει φυσικά πίσω στο υπόγειο έδαφος. ©Morgan Howarth Photography

Αν δείτε ότι τμήματα του χλοοτάπητά σας ραγίζουν και διαβρώνονται, ότι η αυλή ή οι διάδρομοι έχουν σημεία με λιμνάζοντα νερά ή ότι μικρά ρυάκια αναδύονται στην αυλή σας κάθε φορά που βρέχει, έχετε προβλήματα αποχέτευσης.

Εκτός από τα στάσιμα νερά και τα υγρά σημεία, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι τμήματα του κήπου σας αρχίζουν να φαίνονται αδύναμα σε σύγκριση με τους προηγούμενους εαυτούς τους. Στα περισσότερα φυτά κήπου δεν αρέσουν τα «βρεγμένα πόδια» και αν το χώμα γύρω από τις ρίζες τους δεν στραγγίζει αρκετά γρήγορα, θα αποτύχουν να ευδοκιμήσουν ή θα αποτύχουν εντελώς. Εάν τα δέντρα πέφτουν νωρίς τα φύλλα τους ή τα φυτά δεν φαίνονται τόσο ζωντανά και πλούσια όπως συνήθως, όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια προβλημάτων αποστράγγισης. Αυτή η κατάσταση, εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της δραστηριότητας εντόμων ή ασθενειών, επειδή τα φυτά και τα δέντρα που έχουν στρες είναι ευάλωτα.

Πώς να απαλλαγείτε από υγρά σημεία και λιμνάζοντα νερά στην αυλή

Υπήρξε μια εποχή που διαχείριση όμβριων υδάτων ήταν «πρόβλημα κάποιου άλλου», που σημαίνει ότι τα σχέδια σπιτιών δεν απαιτούσαν περίπλοκο, ή ίσως οποιοδήποτε, σχέδιο αποχέτευσης. Πιθανότατα δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ για την αποχέτευση μέχρι να εμφανιστούν όλα αυτά τα προβλήματα. Και οι πιθανότητες είναι ότι άρχισαν να εμφανίζονται όταν κάτι άλλαξε στην τοπογραφία της αυλής σας ή στην αυλή ενός γείτονα. Τώρα το πρόβλημα έχει πέσει στα πόδια σας και πρέπει να καταλάβετε τι να κάνετε για αυτό.

Όταν αυτές οι προκλήσεις επιμένουν, χρειάζεστε λύσεις. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς μια λύση είναι να αξιολογηθεί ολόκληρη η τοποθεσία και από εκεί να αναπτυχθεί ένα προσαρμοσμένο σχέδιο αποχέτευσης. Αλλά ποιες λύσεις αποχέτευσης είναι διαθέσιμες σε εσάς; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τρεις δημοφιλείς και αποτελεσματικές λύσεις αποχέτευσης τοπίου

  1. Γέμισμα. Η πιο χαμηλής τεχνολογίας τεχνική είναι να κάνετε απλές «θεραπείες σημείων» για να αντιμετωπίσετε μικρές υγρές περιοχές. Εάν υπάρχει ένα χαμηλό σημείο στην αυλή σας, μπορείτε να το γεμίσετε με χώμα για να απορροφήσει την υγρασία στο έδαφος και να μην βουτήξει στην επιφάνεια. Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα είδος δοκιμής για να δούμε πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα αποχέτευσης πριν από την επένδυση σε πιο ολοκληρωμένα σχέδια αποχέτευσης.
  2. Κήποι βροχής έχουν γίνει πιο δημοφιλείς στην περιοχή του μέσου Ατλαντικού. Πρόκειται για ρηχές κοιλότητες, οι ακριβείς διαστάσεις εξαρτώνται και πάλι από τα τετραγωνικά μέτρα της διαπερατής επιφάνειας που πρόκειται να αποστραγγιστεί. Ο κήπος της βροχής περιβάλλεται από φυτά που αγαπούν το νερό. Τα όμβρια ύδατα συλλέγονται στον κήπο της βροχής και σταδιακά απελευθερώνονται πίσω στο έδαφος, ενώ τα φυτά που αγαπούν την υγρασία απορροφούν κάθε περίσσεια.
  3. Προσαρμοσμένη σκληρή κατασκευή. Τα χαρακτηριστικά αποστράγγισης μπορούν να σχεδιαστούν και να ενσωματωθούν διακριτικά σε νέες εργασίες σκληρής κατασκευής. Ένα παράδειγμα θα ήταν ένα ελαφρύ κενό στην πέτρα που αφήνει το νερό να πέσει μέσα σε ένα κουτί αποχέτευσης κάτω από το οποίο είναι κρυμμένο από λιθοδομή. Αυτό είναι ένα υψηλό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό για το οποίο μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο.

Ολοκληρωμένες Λύσεις Αποστράγγισης Τοπίου για Μεγάλα Ακίνητα

σκληρό τοπίο που έχει σχεδιαστεί για να ρίχνει νερό απευθείας στα κρεβάτια φύτευσης
Αυτά τα σκαλοπατάκια τοποθετούνται για να ρίχνουν νερό σε παρακείμενες κλίνες φύτευσης. Οι ενώσεις μεταξύ τους επιτρέπουν επίσης να εισχωρήσει το νερό στο έδαφος. ©Morgan Howarth Photography
  • Ξηρά πηγάδια κρατήστε το νερό κάτω από το επίπεδο του εδάφους και αφήστε το να φιλτράρει αργά πίσω στο έδαφος. Αυτές οι υπόγειες δεξαμενές συνδέονται με ένα σύστημα σωλήνων αποχέτευσης θαμμένοι σε όλη την ιδιοκτησία και έχουν μέγεθος ανάλογο με το τετραγωνικό μήκος της διαπερατής επιφάνειας/γκαζόν που πρόκειται να αποστραγγιστεί. Δηλαδή, το μέγεθος και το βάθος των ξηρών φρεατίων αντιστοιχούν στον αναμενόμενο όγκο απορροής που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας πολύ δυνατής καταιγίδας.
  • Βήμα πισίνες λειτουργούν σαν ξηρές κοίτες κολπίσκων με περιοχές που πιάνουν το νερό υπερχείλισης κατά τους μήνες υψηλής βροχόπτωσης και του δίνουν χρόνο να απορροφηθεί φυσικά πίσω στη γη. Τα σκαλοπάτια είναι κατασκευασμένα ως μια σειρά από πισίνες σε διαφορετικά υψόμετρα. Έτσι, καθώς ένα βήμα-πισίνα φτάνει στο επίπεδο πλήρωσής του, ξεχειλίζει στο επόμενο στη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο, οι δεξαμενές βημάτων μειώνουν την ταχύτητα ροής και δίνουν χρόνο βροχόπτωσης για επαναρρόφηση.
  • Γαλλικά Στραγγίσματα. Αυτή η μέθοδος αποστράγγισης απαιτεί μια τάφρο γεμάτη με χαλίκι επενδεδυμένη με ύφασμα φίλτρου για να κρατά το χώμα και τη λάσπη έξω από το χαλίκι. Η τάφρο ξεκινά από ένα βάθος περίπου 8 ιντσών και πηγαίνει βαθύτερα καθώς προχωρά για να δημιουργήσει το εφέ μιας κατηφόρας που τραβάει το νερό στην έξοδο ή στο σημείο συλλογής. Μερικές φορές το σύστημα περιλαμβάνει έναν διάτρητο σωλήνα αποστράγγισης θαμμένο στο χαλίκι.
  • Σωλήνας πολλαπλής ροής αποτελείται από δέσμες σωλήνων μιας ίντσας στοιβαγμένες τέσσερις κατά μήκος και τυλιγμένες μεταξύ τους με ύφασμα φιλτραρίσματος για να μην τους βουλώνει η λάσπη. Οι σωλήνες είναι διάτρητοι για να επιτρέψουν στο νερό να εισχωρήσει μέσα από τις πλευρές, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί μακριά από την περιοχή που θέλετε να κρατήσετε στεγνό. Είναι θαμμένο περίπου δύο ίντσες κάτω από το έδαφος σε ένα κοκκώδες, αμμώδες μίγμα εδάφους για να προσελκύσει νερό στον σωλήνα. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε μεγάλες εκτάσεις με γκαζόν και αθλητικά γήπεδα επειδή λειτουργεί καλά κάτω από χλοοτάπητα. Το προϊόν πολλαπλών ροών λειτουργεί πολύ όπως οι γαλλικές αποχετεύσεις, με χαμηλότερο κόστος για υλικά και λιγότερο επεμβατική εγκατάσταση.

Ανάλογα με την έκταση των προβλημάτων αποστράγγισης του τοπίου, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία από πολύπλοκα έως απλά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έναν έμπειρο αρχιτέκτονα τοπίου για να εξισορροπήσει την αποχέτευση σε διάφορα μέρη ενός τοπίου. Αλλά αυτό είναι μόνο μέρος της εξίσωσης. Τα συστήματα αποχέτευσης τοπίου είναι ένα μέρος του τοπίου που δεν θα δείτε ποτέ γιατί καλά… είναι υπόγεια. Πάνω από το έδαφος, έχετε δημιουργικές ευκαιρίες για να βελτιώσετε τα ορατά μέρη του τοπίου. Για παράδειγμα, η εύρεση νέων ποικιλιών φυτών που μετατρέπουν τον κήπο ή το ξηρό πηγάδι σας σε πραγματικό χαρακτηριστικό τοπίο.

Όταν έχετε χρόνια προβλήματα αποστράγγισης, είτε επηρεάζουν την υγεία των φυτών του κήπου σας είτε παρεμβαίνουν στην απόλαυση των δύσκολων τοπίων σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν αρχιτέκτονα τοπίου για να ολοκληρώσετε ολοκληρωμένη ανάλυση και αξιολόγηση του χώρου, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν οι πηγές των προβλημάτων. σωστά. Από εκεί, είναι δυνατό να αναπτυχθεί μια κατάλληλη και αποτελεσματική λύση αποστράγγισης και να συμπληρωθεί με κατάλληλο εξωραϊσμό – που θα μπορούσε να λάβει τη μορφή προσθήκης βελτιώσεων στον υπάρχοντα εξωραϊσμό ή ουσιαστικών αντικαταστάσεων.

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα έργο σχεδιασμού τοπίου; Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Οδηγός εμπειρογνωμόνων για τον σχεδιασμό του τοπίου των ονείρων σαςείναι γεμάτο με πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Οδηγός εμπειρογνωμόνων για τον σχεδιασμό του τοπίου των ονείρων σας

Leave a Reply

Your email address will not be published.