Κοινά παράσιτα που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας | Terminix® Service, Inc. | Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

house in the woods

Δεν θέλετε απρόσκλητα παράσιτα να εισβάλουν στο σπίτι σας. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά παράσιτα που μπορεί να βρείτε στο σπίτι σας.

1. Μυρμήγκια

Μυρμήγκια είναι ένα από τα πιο κοινά έντομα που βρίσκονται μέσα και γύρω από τα σπίτια. Έξω θα φωλιάσουν σε γκαζόν, εξωτερικούς τοίχους, κούτσουρα δέντρων και κάτω από τα θεμέλιά σας. Το μυρμήγκι θα μπει στο σπίτι σας μέσα από μικροσκοπικές ρωγμές αναζητώντας νερό και τροφή. Τα μυρμήγκια πραγματικά δεν προκαλούν ζημιά ή ζημιά στο σπίτι σας, με εξαίρεση Μυρμήγκια ξυλουργών. Τα οποία δημιουργούν φωλιές στην ξύλινη κατασκευή του σπιτιού σας και προκαλούν εκτεταμένες, δομικές ζημιές μέσω της διάνοιξης σήραγγας.

2. Κατσαρίδες

Γερμανικές κατσαρίδες είναι ο πιο παραγωγικός εκτροφέας από όλες τις κατσαρίδες. Κάθε κάψουλα αυγού μπορεί να περιέχει έως και 40 αυγά και η ανάπτυξη από αυγό σε ενήλικα μπορεί να συμβεί σε μόλις 45 ημέρες. Όπως όλες οι κατσαρίδες, είναι παμφάγο και θα φάει σχεδόν ό,τι θέλουν οι άνθρωποι και πολλά πράγματα εμείς όχι. Στα σπίτια, αυτό το παράσιτο θα εντοπιστεί πρώτα στα μπάνια και την κουζίνα, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε πηγές τροφής και υγρασίας. Ξοδεύει περίπου το 80 τοις εκατό του χρόνου του αναπαυόμενος σε ρωγμές και κενά.

3. Τερμίτες

Τερμίτες έχουν μήκος 1/8 έως 3/8 ίντσες. Διαφέρουν στο χρώμα από αποχρώσεις του λευκού (εργάτες τερμίτες) έως καφέ έως μαύρο (αλάτες ή ιπτάμενοι τερμίτες). Εδώ είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι τερμιτών στην περιοχή εξυπηρέτησης μας:

Υπόγειοι τερμίτες: Ο πιο κοινός τύπος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υπόγειοι τερμίτες χτίζουν τις αποικίες τους υπόγεια και βασίζονται στο έδαφος για την υγρασία. Κατασκευάζουν σήραγγες που μοιάζουν με σκουλήκια κατά μήκος των θεμελίων και των τοίχων, ακόμη και μέσα από ρωγμές στο σκυρόδεμα, έτσι ακόμη και τα σπίτια από πλάκες δεν είναι άνοσα. Αυτές οι σήραγγες, που μπορεί να μοιάζουν με σωλήνες λάσπης, τους επιτρέπουν να κυνηγούν για φαγητό ενώ προστατεύονται από την ύπαιθρο, κάτι που μπορεί να τους σκοτώσει εάν εκτεθούν σε αυτό για πολύ καιρό.

Dampwood: Ο μεγαλύτερος από τους τρεις τύπους, οι τερμίτες υγρού ξύλου ζουν σε υγρό ξύλο σε αποσύνθεση. Χρειάζονται τακτική επαφή με το νερό και υψηλή υγρασία για να επιβιώσουν. Η ανάγκη τους για υπερβολική υγρασία σημαίνει ότι δεν βρίσκονται συνήθως μέσα σε σπίτια και κατασκευές, αλλά τυχόν υγρές συνθήκες μέσα στο σπίτι σας — που προκαλούνται από διαρροές, για παράδειγμα — ή οποιεσδήποτε πηγές τροφής κοντά (όπως υγρά καυσόξυλα) μπορούν να τους προσελκύσουν.

Ξύλο ξύλου: Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι τερμίτες ξηρού ξύλου αποικίζονται σε ξηρό ξύλο ή άλλες πηγές κυτταρίνης, όπως χαρτί ή κουτιά, πάνω από το έδαφος. Δεν απαιτούν ούτε την επαφή με το έδαφος των υπόγειων τερμιτών, ούτε το βρεγμένο ξύλο και το νερό των τερμιτών από υγρό ξύλο – καθιστώντας τους μια ιδιαίτερη απειλή για τις σοφίτες με ξύλινο πλαίσιο, τους ξηρούς χώρους ανίχνευσης και άλλες παρόμοιες περιοχές στο σπίτι σας.

Οι τερμίτες μπορεί να σας κοστίσουν χιλιάδες και να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτούς, αλλά γι’ αυτό το Terminix είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

4. Κοριούς

Μην αφήνετε τους κοριούς να δαγκώνουν! Κοριούς είναι μικρά, επίπεδα, οβάλ σχήματος, καστανοκόκκινα έντομα. Μπορούν να βρεθούν στις ρωγμές και τις σχισμές του σπιτιού σας, στις ραφές του στρώματος, στα σεντόνια σας, στα έπιπλά σας, στις πλάκες της ηλεκτρικής σας πρίζας, πίσω από τις σανίδες σας, ακόμα και σε κορνίζες. Είναι δύσκολο να εντοπιστούν και ακόμη πιο δύσκολο να σκοτωθούν, είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα – και επειδή μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα σε όλο το σπίτι σας, δεν είναι από αυτά που πρέπει να τα πάρετε ελαφρά ή να προσπαθήσετε να τα καταπολεμήσετε μόνοι σας.

5. Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι μικροσκοπικά, καστανοκόκκινα, έντομα χωρίς φτερά με γυαλιστερό σώμα καλυμμένο με μικροσκοπικά μαλλιά. Αν και δεν μπορούν να πετάξουν, μπορούν να πηδήξουν μεγάλες αποστάσεις. Είναι εξωπαράσιτα που τρέφονται με το αίμα ζώων όπως οι σκύλοι, οι γάτες και οι άνθρωποι.

6. Αργυρόψαρο

Αργυρόψαρο είναι μαργαριταρένια, γυαλιστερά και μοιάζουν με ψάρι στο νερό όταν κινούνται, τα οποία τους δίνει το όνομά τους. Τα ασημόψαρα τρέφονται με μούχλα μυκήτων και οργανική ύλη. Μπορεί να καταστρέψουν τα φυσικά υφάσματα, το χαρτί και τις βιβλιοδεσίες. Η επεξεργασία των ρωγμών και των κενών, καθώς και των χώρων σοφίτας και ανίχνευσης είναι απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση των silverfish. Αυτό το παράσιτο, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο δύσκολα έντομα για να εξαλειφθούν πλήρως ακόμη και για μια επαγγελματική εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.