Ιδέες για την ανάπτυξη ενός κήπου πίτσας

Ιδέες για την ανάπτυξη ενός κήπου πίτσας

Εάν ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε έναν λαχανόκηπο αλλά έχετε περιορισμένο χρόνο ή χώρο, ένας θεματικός κήπος μπορεί να είναι μια τέλεια λύση. Ένας θεματικός κήπος είναι ένας απλοποιημένος κήπος όπου καλλιεργείτε λαχανικά ή/και βότανα που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορείτε να καλλιεργήσετε τον κήπο σας σε ένα μικρό μπαλόνι κήπου, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή ακόμα και σε δοχεία στο αίθριο σας.

Συμβουλές και ιδέες για την ανάπτυξη ενός κήπου πίτσας

Μια από τις αγαπημένες μου ιδέες για θεματικό κήπο είναι ένας κήπος με πίτσα. Και ενώ αυτό είναι ένα διασκεδαστικό έργο για να το μοιραστείτε με τα παιδιά, είναι πραγματικά ένα διασκεδαστικό έργο για οποιονδήποτε. Μπορείτε να καλλιεργήσετε λίγο από το φαγητό σας, ενώ ταυτόχρονα γίνεστε δημιουργικοί και αποκομίζετε τα οφέλη για την υγεία του καθαρού αέρα και της ηλιοφάνειας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και ιδέες για να ξεκινήσετε με τον κήπο της πίτσας σας:

Πού να φυτέψετε

Εάν έχετε αυλή, ο απλούστερος τρόπος για να μεγαλώσετε τον κήπο της πίτσας σας είναι να επιλέξετε ένα ηλιόλουστο μέρος της αυλής και να δημιουργήσετε ένα μπάλωμα λαχανικών στο έδαφος. Εάν το σκάψιμο της αυλής δεν είναι το πράγμα σας, ένας άλλος τρόπος για να φυτέψετε τον κήπο σας είναι σε ένα ή δύο υπερυψωμένα κρεβάτια. Και ενώ τα υπερυψωμένα κρεβάτια κοστίζουν λίγα χρήματα εκ των προτέρων για την κατασκευή ή την αγορά, είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να διατηρήσετε το βοτάνισμα στο ελάχιστο και την αυλή σας τακτοποιημένη. Αν θέλετε να φτιάξετε τον δικό σας υπερυψωμένο κήπο, ρίξτε μια ματιά αυτά τα σχέδια της Ana Whiteή αυτό συλλογή σχεδίων από το Morning Chores:

Και αν δεν έχετε αυλή ή προτιμάτε να φυτέψετε τον κήπο σας σε βεράντα ή βεράντα, θα χρειαστεί να αγοράσετε ή φτιάξτε μερικές μεγάλες ζαρντινιέρες ή άλλα δοχεία που είναι κατάλληλα για τον χώρο σας. Όταν φυτεύετε στο έδαφος, προσθέστε λίγο λίπασμα καλής ποιότητας. Για υπερυψωμένα κρεβάτια και δοχεία, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας καλής ποιότητας για χώμα.

Πότε να φυτέψετε

Για να καθορίσετε την καλύτερη στιγμή για να σπείρετε τους σπόρους σας σε εσωτερικούς χώρους ή πότε να φυτέψετε σπορόφυτα έξω στον κήπο σας, θα πρέπει να καταλάβετε ζώνη ανθεκτικότητας και η πρώτη και η τελευταία ημερομηνία παγετού για την περιοχή σας. Χρησιμοποιώ αυτό εργαλείο σχεδιασμού κήπου για να καθορίσω όλες τις ημερομηνίες φύτευσης μου, αλλά θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε ένα φύλλο εργασίας όπως αυτό από το Preparedness Mama για να υπολογίσετε το πρόγραμμα φύτευσης σας.

Τι να φυτέψετε

Ντομάτες

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ντομάτες για την παρασκευή σάλτσας πίτσας, οι πάστες ντομάτες (που ονομάζονται επίσης ντομάτες δαμάσκηνου) είναι μια καλή επιλογή. Έχουν περισσότερη σάρκα και λιγότερους σπόρους και χυμό, έτσι μαγειρεύονται εύκολα σε μια πλούσια σάλτσα. Οι αγαπημένες μου ποικιλίες είναι Amish Paste Tomatoes, Roma Tomatoes και San Marzano Tomatoes.

Αν θέλετε οι ντομάτες να κορυφώνουν την πίτσα σας, μια ποικιλία ντομάτας κερασιού ή σταφυλιού είναι μια καλή επιλογή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα στην πίτσα σας, αλλά είναι επίσης νόστιμα όταν είναι ψητά ή στεγνωμένα στο φούρνο.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά ντομάτας μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλα, επομένως θα θέλετε να τα στηρίξετε με πασσάλους ή ένα στιβαρό κλουβί. Εάν περιορίζεστε να καλλιεργείτε τις ντομάτες σας σε ένα δοχείο, κολλήστε με τον μικρότερο θάμνο ή καθορίστε τις ποικιλίες ντομάτας.

Φρέσκα βότανα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ για το γιατί μου αρέσει να καλλιεργώ βότανα. Είναι χαμηλής συντήρησης, εύκολα στην ανάπτυξη και όμορφα. Είναι επίσης ιδανικά για καλλιέργεια σε δοχείο σε αίθριο ή σε ηλιόλουστο περβάζι. Καλλιεργήστε όσα βότανα θέλετε για την πίτσα σας. Ο βασιλικός, η ρίγανη, το θυμάρι, ο μαϊντανός και το δεντρολίβανο είναι τα αγαπημένα μου.

Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι νόστιμες ως επικάλυψη πίτσας και επίσης είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Αν σας αρέσουν οι πιπεριές, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε μερικά φυτά στον κήπο σας. Καλές επιλογές είναι οι πιπεριές και οι γλυκές ή καυτερές πιπεριές μπανάνας. Άλλες καλές επιλογές είναι οι ιταλικές ποικιλίες πιπεριάς όπως Jimmy Nardello, Marconi και pepperoncini. Εάν συμπεριλάβετε πιπεριές στον κήπο της πίτσας σας, φροντίστε να τις κρατήσετε σε ένα σημείο όπου το χώμα είναι ζεστό γιατί τα φυτά πιπεριάς ευδοκιμούν στη ζέστη.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια δεν είναι απαραίτητα για έναν κήπο πίτσας, αλλά μπορούν να είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε αυτόν. Και παρόλο που τα μανιτάρια δεν έρχονται συχνά στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την καλλιέργεια λαχανικών, είναι στην πραγματικότητα κάτι που μπορεί να γίνει στο σπίτι. Εδώ γύρω, καλλιεργούμε τα μανιτάρια μας σε ένα κούτσουρο στην αυλή μας, αλλά ο πιο εύκολος τρόπος για να η αρχή γίνεται με ένα κιτ. Τα μανιτάρια στρείδια είναι από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια και κάνουν μια πολύ καλή επικάλυψη πίτσας. Και ενώ τα μανιτάρια δεν είναι πάντα εύκολο να αναπτυχθούν με επιτυχία, είναι μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σκόρδο και κρεμμύδια

Όπως τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια δεν είναι απαραίτητο μέρος ενός κήπου πίτσας, αλλά κάνουν μια ωραία προσθήκη σε αυτόν. Και ενώ η καλλιέργεια κρεμμυδιών ή σκόρδου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο τα μανιτάρια, δεν είναι τόσο απλή όσο η καλλιέργεια ντομάτας ή πιπεριάς.

Τα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους ή σετ κρεμμυδιών (μικροί βολβοί). Τα κρεμμύδια σχηματίζουν βολβούς ανάλογα με τη διάρκεια των ωρών του φωτός της ημέρας και έτσι ταξινομούνται σε τύπους μεγάλης ημέρας και μικρής ημέρας. Οι πολυήμερες ποικιλίες είναι καλύτερες για πιο βόρεια κλίματα (ζώνη 6 και κάτω) που έχουν σχετικά μεγάλες καλοκαιρινές μέρες. Οι ποικιλίες μικρής ημέρας είναι πιο κατάλληλες για τα νότια κλίματα όπου οι ώρες του καλοκαιριού δεν διαφέρουν πολύ από τη διάρκεια της χειμερινής ημέρας. Φυτέψτε κρεμμύδια την άνοιξη ή το φθινόπωρο, ανάλογα με την τοποθεσία και την ποικιλία σας. Συγκομίστε ώριμα κρεμμύδια στα τέλη του καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου ή συλλέξτε νωρίτερα ως φρέσκα κρεμμυδάκια ή κρεμμυδάκια.

Για να καλλιεργήσετε σκόρδο, θα χρειαστεί να προγραμματίσετε εκ των προτέρων γιατί, στις περισσότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, το σκόρδο φυτεύεται το φθινόπωρο. Επιλέξτε μια ποικιλία με σκληρό λαιμό εάν ζείτε σε περιοχή με κρύους χειμώνες ή μια ποικιλία με μαλακό λαιμό εάν έχετε πιο ήπιους χειμώνες. Το σκόρδο καλλιεργείται από τις μεμονωμένες σκελίδες ενός βολβού σκόρδου, αλλά προτείνω να μην χρησιμοποιείτε σκόρδο σούπερ μάρκετ για φύτευση γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ξέρετε αν θα είναι η κατάλληλη ποικιλία για την περιοχή σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πότε να φυτέψετε κρεμμύδια ή σκόρδο και ποιες ποικιλίες αναπτύσσονται καλύτερα στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο επέκτασης της κομητείας σας.

Εάν φυτέψετε έναν κήπο πίτσας, θέλω να ακούσω τα πάντα για αυτόν! Έχετε κάποιες συμβουλές να μοιραστείτε; Ενημερώστε με για τις περιπέτειές σας στον κήπο στα παρακάτω σχόλια.

*Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα κερδίσω προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά.*

Leave a Reply

Your email address will not be published.