Η πανδημία επιταχύνει τη στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο – ΤΟ ΒΡΟΜΟ

0
Η πανδημία επιταχύνει τη στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο – ΤΟ ΒΡΟΜΟ
Δίκτυο διανομής κόμβου και ακτίνων στο Σινσινάτι, Οχάιο / Ρικ Στάιν

Το Amazon και άλλοι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν δει ρεκόρ πωλήσεων τους τελευταίους μήνες. Τα καταστήματα με τούβλα και τούβλα κλείνουν με υψηλότερους ρυθμούς. Η μετάβαση στο διαδικτυακό και το πολυκαναλικό λιανικό εμπόριο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και σχεδιάζονται οι περιοχές αγορών. Κατά τη διάρκεια συνεδρίας στο American Planning Association’s Συνέδριο Εθνικού Σχεδιασμού @ Homeμια ομάδα σχεδιαστών περιέγραψε πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτή η στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τον Rick Stein, πολεοδόμο και ιδρυτή του Ομάδα αστικής απόφασης, έχουν κλείσει 30.000 καταστήματα τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνο τους πρώτους μήνες του 2020, 2.000 ακόμη καταστήματα έκλεισαν τις πόρτες τους, με άλλα 15.000 να αναμένονται φέτος.

Ενώ τα πρόσφατα κλεισίματα οφείλονται στην πανδημία, το υποκείμενο ζήτημα είναι «το λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ είναι υπερβολικά χτισμένο».

Συγκρίνοντας τον κατά κεφαλήν χώρο λιανικής στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και αλλού, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή των γραφημάτων με 24 τετραγωνικά πόδια κατά κεφαλήν χώρο λιανικής και 14.614 $ σε κατά κεφαλήν πωλήσεις ετησίως. Ενώ τα εισοδήματα έχουν αυξηθεί κατά 11 τοις εκατό από το 2009, το ποσό που ξόδευαν οι Αμερικανοί για ψώνια κάθε χρόνο αυξήθηκε κατά 37 τοις εκατό στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Ο Stein περιέγραψε τέσσερις τύπους εμπορικών κέντρων, τα οποία έχουν συνολική έκταση 6,2 δισεκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών και αποφέρουν έσοδα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως: εμπορικά κέντρα, κέντρα γειτονιάς, κοινοτικά κέντρα και εμπορικά κέντρα. Υπάρχουν 70.000 strip mall, τα οποία αντιπροσωπεύουν έσοδα 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 32.000 κέντρα γειτονιάς που συνολικά 750 δισεκατομμύρια δολάρια? 10.000 κοινοτικά κέντρα που παράγουν 620 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. και 1.200 εναπομείναντα εμπορικά κέντρα, τα οποία «μικραίνουν γρήγορα» ως είδος λιανικής, που αντιστοιχούν σε 325 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιανικές πωλήσεις.

Οι λιανικές πωλήσεις στα καταστήματα στις ΗΠΑ μειώνονται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, με τις πωλήσεις τώρα να είναι λιγότερο από 325 $ ανά τετραγωνικό πόδι. Η πανδημία επιταχύνει αυτή τη μείωση των πωλήσεων. «Περίπου το 60-70 τοις εκατό των καταστημάτων λιανικής είναι πλέον κλειστά», με εκτιμώμενα χαμένα έσοδα 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα χτίστηκαν στα προάστια επειδή η γη ήταν φθηνή. Αλλά εντός των προαστίων, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα κινδύνου.

Ο Stein υποστήριξε ότι τα τοπικά εμπορικά κέντρα – η κοινότητα και τα κέντρα γειτονιάς – είναι πιθανώς πιο σταθερά. Τα εμπορικά κέντρα, τα οποία ανήκουν κυρίως σε μεγάλες εταιρείες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κλείσουν.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο αυξήθηκε κατά 25 μόλις πέρυσι για να φτάσει το 12 τοις εκατό του συνόλου των πωλήσεων, τώρα ασκεί πίεση σε όλους τους τύπους καταστημάτων λιανικής πώλησης. Τα μεγάλα παντοπωλεία δεν είναι επίσης ασφαλή: το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσωπεύει τώρα επίσης το 8 τοις εκατό όλων των πωλήσεων παντοπωλείων.

Στο μέλλον, «οι νικητές θα είναι οι λιανοπωλητές παντός καναλιού, οι οποίοι δεν είναι καθαρά ηλεκτρονικό εμπόριο», υποστήριξε ο Stein. Καταστήματα όπως το Target και το Walmart που αξιοποιούν επιτυχώς την τεχνολογία με το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το νέο μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουν άλλα καταστήματα.

Ο Stein βλέπει περισσότερους λιανοπωλητές όπως η Kohl’s να συνεργάζεται με την Amazon ως κέντρα διανομής και επιστροφής. Αυτά τα καταστήματα με τούβλα και κονιάματα μπορούν να αξιοποιήσουν τις προνομιακές τοποθεσίες τους στις τοπικές αγορές για να γίνουν μέρος ενός συστήματος διανομής „hub and spoke“ που διευκολύνει τους πελάτες να παραλάβουν ή να επιστρέψουν αγορές (βλ. εικόνα παραπάνω). Θα δημιουργηθούν περισσότερες σχέσεις για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη του «τελευταίου μιλίου» — το να είσαι κοντά στον καταναλωτή.

Καταστήματα σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο στο Columbus, Ohio / Rick Stein

Ο Stein ερεύνησε περίπου 500 εμπόρους λιανικής από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου και διαπίστωσε ότι το 80 τοις εκατό θα κινηθεί προς μια διαδικτυακή ή πολυκαναλική προσέγγιση. Στις απαντήσεις της έρευνας συμπεριλήφθηκαν κάποια δυσάρεστα νέα: «Το 40 τοις εκατό του λιανικού εμπορίου ενδυμάτων μπορεί να μην ξανανοίξει ποτέ. Και 1 στα 5 εστιατόρια μπορεί να μην ξανανοίξει ποτέ.»

«Το 30 τοις εκατό όσων αγοράζονται στο διαδίκτυο επιστρέφονται. Το 15 τοις εκατό αυτού που αγοράζεται δεν φτάνει ποτέ στα χέρια των πελατών. Τι σημαίνει αυτό για την τοπική κυκλοφορία;», ρώτησε η Lisa Nisenson, αντιπρόεδρος στο WGI, μια εταιρεία συμβούλων μηχανικών και μεταφορών. «Οι παραδόσεις έχουν εκτοξευθεί. Θα κολλήσει αυτό;»

Πιστεύει ότι η πανδημία θα οδηγήσει σε αλλαγές στον τρόπο μεταφοράς, αγοράς και πώλησης αγαθών. Με την κοινωνική απόσταση, τώρα είναι η ώρα για τις εταιρείες παράδοσης που βασίζονται στην τεχνολογία να τελειοποιήσουν την προσέγγισή τους. Πολλοί εντείνουν τις δοκιμές για να διευκολύνουν την παράδοση αυθημερόν σε περισσότερα μέρη σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι προτεινόμενες λύσεις παράδοσης για αγροτικές, προαστιακές και αστικές περιοχές είναι διαφορετικές. Υπάρχουν ποδήλατα φορτίου και drones επίγειας παράδοσης όλων των μεγεθών για πυκνές αστικές περιοχές, φορτηγά που μπορούν να εκτοξεύουν drones σε κατοικημένες κοινότητες προαστίων και εναέρια drones για παράδοση ιατρικών προμηθειών μεγάλης εμβέλειας σε αγροτικές περιοχές.

Εκτόξευση drones από την οροφή ενός βαν Mercedes / Daimler AG

Το μοντέλο παράδοσης αλλάζει επίσης. Στο παρελθόν, τα αγαθά μετακινούνταν από το εργοστάσιο στον διανομέα στο κατάστημα όπου οι καταναλωτές έκαναν αγορές. Με το διευρυνόμενο μοντέλο παράδοσης αυθημερόν που απαιτεί μια άκρως τοπική προσέγγιση στη διανομή, τα αγαθά μετακινούνται από τον διανομέα είτε σε καταστήματα είτε σε τοπικά κέντρα διαλογής που στη συνέχεια επιτρέπουν την παραλαβή στο κατάστημα, τις τοπικές παραδόσεις ή την πρόσβαση σε ντουλάπια παράδοσης, όπως εσείς βρείτε με ντουλάπια Amazon στα καταστήματα Whole Foods. Η διανομή αγαθών πλησιάζει περισσότερο εκεί που βρίσκονται οι καταναλωτές.

Ευέλικτο μοντέλο παράδοσης / WGI

Αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να εξελιχθεί περαιτέρω εάν υπάρξει ανάπτυξη στη χρήση αυτόνομων drones. Οι διανομείς και οι αποθήκες θα γίνουν ακόμα πιο τοπικοί. Ο Niesenson οραματίζεται ακόμη και «μικρο-αποθήκες» σε γειτονιές.

Τα drones αποτελούν πλέον μέρος του μείγματος παράδοσης / WGI

Η διαμόρφωση όλων αυτών των κόμβων λιανικής με στρέμματα στάθμευσης έχει καταστεί ξεπερασμένη. «Ο χρόνος παραμονής στα καταστήματα μπορεί να μειωθεί από 40 λεπτά σε 2 λεπτά», πραγματικά αρκετός χρόνος για την παραλαβή ή την επιστροφή των αντικειμένων. „Ή εάν το κατάστημα διαθέτει επίσης καφετέρια, οι χρόνοι παραμονής θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 1,5 ώρα.“ Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι αυτοί οι κόμβοι λιανικής έπρεπε να επανασχεδιαστούν για να γίνουν πιο ευέλικτοι και να επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών να επισκέπτονται για λίγα λεπτά για να χειριστούν τις παραλαβές και τις επιστροφές.

Σύμφωνα με τον Jason Sudy, εθνικός επικεφαλής στον σχεδιασμό τεχνολογίας μεταφορών στο HDRπολλές εταιρείες προσπαθούν να επεκτείνουν τη χρήση εναέριων και επίγειων αυτόνομων drones για παραδόσεις.

Η Wing, μια εταιρεία εναέριων drones της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, συνεργάστηκε με τη Walgreens για να παραδίδουν φάρμακα σε πελάτες στη Βιρτζίνια. Έχουν δει μια αύξηση στις παραδόσεις drone από τότε που ξεκίνησε η κρίση του COVID-19. Το drone ρίχνει πακέτα στις αυλές, επομένως επιτρέπονται μόνο ελαφριές παραδόσεις κάτω των 5-10 κιλών. Στο The Villages, μια κοινότητα συνταξιούχων κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα, Η UPS και η CVS δοκιμάζουν επίσης παραδόσεις φαρμάκων με drone. Για να εφαρμόσει την τεχνολογία σε αγροτικές περιοχές, η εταιρεία Zipline χρησιμοποιεί drones μεγάλης εμβέλειας στην Γκάνα που μπορούν να κάνουν παραδόσεις έως και 70 λίβρες.

Η Wing και η Walgreens συνεργάζονται για την παράδοση με drone / Walgreens
Εκτόξευση drone Zipline / Βικιπαίδεια, Ρόκσενχορν, CC BY-SA 4.0

Ο Sudy φαντάζεται τμήματα δρόμων και γειτονιών αναδιαμορφωμένα για ζώνες εκτόξευσης εναέριων drone και νέες άδειες που επιτρέπουν στα φορτηγά να εκτοξεύουν drones σε προαστιακές γειτονιές.

Η ζήτηση για παραδόσεις από επίγεια μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσε να σημαίνει να ξανασκεφτούμε πώς κατανέμεται ο χώρος στους δρόμους. «Τα drones αναπτύσσονται από το δημόσιο δικαίωμα διέλευσης ή από ιδιωτική ιδιοκτησία;» Υπάρχουν πολλές συνέπειες για τη χωροθέτηση (και το απόρρητο).

Θα πρέπει να δημιουργηθούν λύσεις για διαφορετικούς τύπους κοινοτήτων — αγροτικές, προαστιακές ή αστικές — δημιουργώντας νέες εργασίες για σχεδιαστές, μηχανικούς μεταφορών, αστικούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες τοπίου.

Δεδομένου ότι τα αυτόνομα drones συλλέγουν συνεχώς δεδομένα για το περιβάλλον τους, πρέπει να ενσωματωθούν στο δομημένο περιβάλλον με τρόπο που να προστατεύει το απόρρητο.

Στο Q&A, η συζήτηση στράφηκε προς τους κεντρικούς δρόμους και τις εμπορικές περιοχές του κέντρου της πόλης. Ο Stein πιστεύει ότι «οι Main Streets θα περάσουν δύσκολες στιγμές τους επόμενους 18 μήνες μέχρι να ανακαλυφθεί ένα εμβόλιο, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Το λιανικό εμπόριο Main Street είναι πολύ πιθανό να επιβιώσει από αυτή τη μεγάλη αναστάτωση».

Ο Nisenson πρόσθεσε ότι με την άνοδο των διαδικτυακών παραδόσεων, οι άνθρωποι θα λαχταρούν «βιωματικό λιανικό εμπόριο» που προσφέρει πιο ουσιαστικές και κοινωνικές εμπειρίες αγορών. Με τόσους πολλούς ανθρώπους που αναζητούν κοινότητα και σύνδεση, τα καταστήματα που προσφέρουν ένα ασφαλές καφέ ή έναν υπαίθριο κοινωνικό χώρο μπορεί να είναι μπροστά από την καμπύλη.

Schreibe einen Kommentar