Εισόδημα διαβίωσης στη Βοτανική Βιομηχανία

Living income

Κοινωνική και Οικονομική Ισότητα στη Βοτανική Βιομηχανία

Πρόσφατα φιλοξενήσαμε μια σειρά συνομιλιών για την κοινωνική και οικονομική ισότητα στη βοτανική βιομηχανία. Έχω επίσης συμμετάσχει ενεργά στο να μάθω περισσότερα σχετικά με πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του χάσματος εισοδήματος διαβίωσης σε άλλους κλάδους, ειδικά σε αυτούς που ηγούνται οι Ζωντανό Εισόδημα Πρακτικής Κοινότητας. Στόχος μας σε αυτές τις συνομιλίες είναι να αναπτύξουμε μια στρατηγική για το πώς να προσεγγίσουμε το κενό εισοδήματος διαβίωσης στον βοτανικό τομέα.

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές στιγμές σχετικά με το εισόδημα διαβίωσης από τη συζήτηση, τόσο για την έννοια όσο και για το ρόλο των πιστοποιήσεων στην αντιμετώπιση της οικονομικής ανισότητας στην προμήθεια βοτανικών προϊόντων. Αξίζει να παρακολουθήσετε την πλήρη ηχογράφηση του διαδικτυακού σεμιναρίου για να κατανοήσετε την απόχρωση και την πολυπλοκότητα αυτών των θεμάτων. Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις, αλλά το πρώτο βήμα είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος και αυτοί οι ομιλητές κάνουν εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας αυτήν την πολυπλοκότητα.

Τι είναι το εισόδημα διαβίωσης;

Βασικά, το εισόδημα διαβίωσης είναι μια αξιολόγηση του τι χρειάζεται να κερδίσει ένα νοικοκυριό από όλες τις πηγές εισοδήματος για να έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο περιλαμβάνει: τροφή για υγιεινή διατροφή, αξιοπρεπή στέγαση, χρήματα για βασικές ανάγκες όπως ρούχα, ταξίδια, εκπαίδευση για παιδιά και περιθώριο για απρόβλεπτα γεγονότα όπως ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης ή απροσδόκητη κρίση. Η έννοια του εισοδήματος διαβίωσης, όπως Γιούκα Γουόρτς, ανώτερος ερευνητής βιώσιμων αλυσίδων αξίας στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία, εξηγεί στο πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο SHP, παρέχει έναν απτό τρόπο για να δείτε και να μετρήσετε πώς τα πάνε οι άνθρωποι και να αρχίσετε να εντοπίζετε τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την έννοια και τον τρόπο μέτρησής της, επισκεφθείτε το Ιστότοπος της κοινότητας πρακτικής άσκησης ζωντανού εισοδήματος.

Εισόδημα διαβίωσης

Waarts, Yuca. «Οι πιστοποιήσεις ως μονοπάτι προς την αειφορία; Μια συζήτηση για τις ευκαιρίες και τα όρια της πιστοποίησης.» Διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Sustainable Herbs, 22 Απριλίου 2021. Για μια πλήρη συζήτηση των επιπτώσεων αυτού του γραφικού, ακούστε την ηχογράφηση του διαδικτυακού σεμιναρίου παρακάτω. Ακούστε την πλήρη ηχογράφηση για να ακούσετε την πλήρη ερμηνεία αυτής της διαφάνειας από την παρουσίαση του Yuca Waarts.

Το εισοδηματικό χάσμα

Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται από δείκτες αναφοράς που είναι διαθέσιμοι σε ιστότοπους όπως π.χ Ευθυγραμμίζω ή το Παγκόσμιος Συνασπισμός Μισθών Διαβίωσης και βασίζονται στην περιοχή. Στη συνέχεια, αυτά τα σημεία αναφοράς τίθενται σε σχέση με το εισόδημα – το οποίο είναι δύσκολο να μετρηθεί σε οποιονδήποτε τομέα και ειδικά στον βοτανικό τομέα όπου ένας αγρότης ή συλλέκτης πιθανότατα θα καλλιεργεί ή θα συλλέγει έναν αριθμό διαφορετικών ειδών σε διαφορετικές εποχές του έτους. Το χάσμα εισοδήματος, το διάστημα μεταξύ ενός εισοδήματος διαβίωσης και του ποσού που κερδίζετε, είναι το σημείο όπου θέλετε να εργαστείτε για να βελτιώσετε τα προς το ζην στους αγρότες και τους συλλέκτες.

Η Yuca μοιράστηκε παραδείγματα από την έρευνά της σχετικά με τον αντίκτυπο των παρεμβάσεων, όπως οι πιστοποιήσεις στους τομείς του κακάο στην Γκάνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού, και στους μικροκαλλιεργητές τσαγιού στην Κένυα. Περίμεναν ότι θα υπήρχε κενό στα εισοδήματα. Ακόμα κι έτσι, έμειναν σοκαρισμένοι βλέποντας πόσο λίγοι αγρότες αποκτούσαν εισόδημα διαβίωσης, ακόμη και με πιστοποιήσεις.

Εισόδημα διαβίωσης

Waarts, Yuca. «Οι πιστοποιήσεις ως μονοπάτι προς την αειφορία; Μια συζήτηση για τις ευκαιρίες και τα όρια της πιστοποίησης.» Διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Sustainable Herbs, 22 Απριλίου 2021. Για μια πλήρη συζήτηση των επιπτώσεων αυτού του γραφικού, ακούστε την ηχογράφηση του διαδικτυακού σεμιναρίου παρακάτω. Ακούστε την πλήρη ηχογράφηση για να ακούσετε την πλήρη ερμηνεία αυτής της διαφάνειας από την παρουσίαση του Yuca Waarts.

Μερικοί από τους κύριους λόγους για αυτό το χάσμα ήταν το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων και οι περιορισμένες ευκαιρίες για εισόδημα εκτός αγροκτημάτων. Οι χαμηλές τιμές συμβάλλουν επίσης στα κενά όσον αφορά την επίτευξη του μισθού διαβίωσης. Αλλά δεν πρόκειται απλώς για αύξηση των τιμών, καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει την αγορά με ακούσιο τρόπο. Η σταθερότητα των τιμών έχει επίσης σημασία για την οικονομική σταθερότητα ενός συστατικού.

Η σημασία της συλλογής δεδομένων

Η παρουσίαση του Yuca τόνισε τη σημασία της συλλογής δεδομένων για ο οποίος οι αγρότες πρέπει να αρχίσουν να στοχεύουν λύσεις, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις να είναι πιο πιθανό να επιτύχουν. Για τους αγρότες με αρκετά μεγάλες εκμεταλλεύσεις γης, παρεμβάσεις όπως οι πιστοποιήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη κάλυψη αυτού του κενού. Αλλά για τους αγρότες με ανεπαρκή γη, απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές για να αρχίσουν να γίνονται συγκεκριμένες αλλαγές στο εισόδημα και τα μέσα διαβίωσης. Για αυτές τις αλλαγές πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αφού κανένα κόμμα δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Εισόδημα διαβίωσης

Waarts, Yuca. «Οι πιστοποιήσεις ως μονοπάτι προς την αειφορία; Μια συζήτηση για τις ευκαιρίες και τα όρια της πιστοποίησης.» Διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Sustainable Herbs, 22 Απριλίου 2021. Για μια πλήρη συζήτηση των επιπτώσεων αυτού του γραφικού, ακούστε την ηχογράφηση του διαδικτυακού σεμιναρίου παρακάτω.

Certifications on the Ground: The Challenges and Opportunities

Στα κλιπ 1 λεπτού παρακάτω, Kevin Casey, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Banyan Botanicalsκαι Jan Von Enden, Επικεφαλής Ομίλου Βιωσιμότητας – Εφοδιαστικών Αλυσίδων στο Ο όμιλος Martin Bauer, μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με το γιατί οι πιστοποιήσεις αποτελούν βασική στρατηγική για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων επί τόπου, έξι βήματα στην πορεία προς τη βιωσιμότητα και τις επιχειρηματικές και ηθικές υποθέσεις για τη βιωσιμότητα. Στο πλήρες διαδικτυακό σεμινάριο, πρόσφεραν βήματα που κάνει ο καθένας τους για να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα περίπλοκα ζητήματα που έθεσε ο Yuca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.