Αποθηκεύστε τους σπόρους με ένα DIY Seed Storage Binder και Easy Folded Seed Packets

Seed Storage Binder and Handmade Seed Packets

Κάθε χρόνο, όταν αρχίζουν να φτάνουν οι νέοι μου κατάλογοι σπόρων, συνήθως κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, αρχίζω να τους ξεφυλλίζω και να κυκλώνω όλες τις νέες ποικιλίες σπόρων που θα ήθελα να παραγγείλω. Αλλά με τόσες πολλές νέες και ενδιαφέρουσες επιλογές, μπορώ να πάρω λίγο πολύ ενθουσιώδης. Πρέπει να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι έχω ήδη πάρα πολλούς σπόρους ήδη στη συλλογή μου από τα προηγούμενα χρόνια και μετριάζω την επιθυμία μου για νέους σπόρους με την πρακτικότητα να χρησιμοποιώ αυτά που ήδη έχω. Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό όταν δεν ξέρεις πραγματικά τι έχεις ήδη.

Ο τρόπος που συνήθιζα να αποθηκεύω τους σπόρους μου, με το να τους βάζω διάσπαρτους σε φακέλους, πλαστικές σακούλες, κουτιά παπουτσιών και γυάλινα βάζα, δεν ήταν πραγματικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσω ένα απόθεμα των σπόρων μου. Έπρεπε να κάνω καλύτερα. Έτσι, πριν από μερικά χρόνια, έφτιαξα έναν νέο τρόπο αποθήκευσης και οργάνωσης των σπόρων μου και από τότε λειτουργεί καλά για μένα. Όλοι οι σπόροι μου μπαίνουν τώρα σε πλαστικά μανίκια μέσα σε ένα μεγάλο συνδετικό 3 δακτυλίων, είτε στην αρχική τους συσκευασία, είτε, όπως στην περίπτωση των αποθηκευμένων ή προικισμένων σπόρων, σε μικρά διπλωμένα χάρτινα πακέτα (για τα οποία θα μοιραστώ τις οδηγίες μαζί σου).

Δείκτης αποθήκευσης σπόρων και χειροποίητα πακέτα σπόρων

Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας Seed Storage Binder, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα συνδετικό 3 ή 4 ιντσών 3 δακτυλίων. Επέλεξα ένα με διάφανες τσέπες για μπροστινό κάλυμμα και ετικέτα στη ράχη (αλλά και ένα συνδετικό χωρίς τσέπες είναι μια χαρά). Αν θέλετε να φτιάξετε ένα εξώφυλλο για το κλασέρ σας, μπορεί να είναι ένα απλό χειρόγραφο εξώφυλλο, ή κάτι πιο διακοσμητικό. Για το βιβλιοδέτη μου, χρησιμοποίησα μια φωτογραφία λαχανικών από τον κήπο μου, και επίσης σχεδίασα και εκτύπωσα μια ετικέτα για τη ράχη του βιβλιοδέτη (μπορείτε να το κάνετε με λογισμικό επεξεργασίας κειμένου ή μια εφαρμογή όπως το Canva ή το Picmonkey.) Ή μπορείτε απλώς χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους και λίγο χαρτόνι για να φτιάξετε το εξώφυλλό σας και την ετικέτα της ράχης σας, ανάλογα με το πόσο πονηροί νιώθετε. Κάντε το κλωστικό σας όσο χρηστικό ή φανταχτερό θέλετε.

Συνδετικό αποθήκευσης σπόρων

3-Ring Binder με κάλυμμα και ετικέτα στη ράχη

Για τα ένθετα συνδετικού υλικού, τα πλαστικά μανίκια που κατασκευάζονται για αποθήκευση κουπονιών είναι απλά τέλεια. Συνήθως μπορείτε να τα βρείτε οπουδήποτε πωλούν είδη γραφείου ή μπορείτε να τα παραγγείλετε online (θα συμπεριλάβω τον σύνδεσμο θυγατρικών μου στο Amazon παρακάτω). Υπάρχουν και άλλα πλαστικά μανίκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως τα μανίκια για κάρτες του μπέιζμπολ, αλλά μου αρέσουν τα μανίκια με κουπόνι γιατί συνήθως έρχονται σε μια ποικιλία από μανίκια με τσέπες διαφορετικού μεγέθους, κάτι που είναι τέλειο όταν έχετε διαφορετικού μεγέθους σπόρους και πακέτα σπόρων.

Δείκτης αποθήκευσης σπόρων με μανίκια για κάρτες του μπέιζμπολ

Συνδετικό σπόρων με πλαστικά μανίκια κουπονιού για να συγκρατεί πακέτα σπόρων

Και επίσης σκεφτείτε πού να αποθηκεύσετε το συνδετικό σας. Για να παρατείνω τη ζωή των σπόρων μου, αποθηκεύω το έτοιμο συνδετικό μου σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος (για μένα αυτό είναι σε ένα ράφι στο ντουλάπι μου). Θα θέλετε ένα μέρος με χαμηλή υγρασία και ασφαλές από παράσιτα και πλάσματα. Και φροντίστε να επισημάνετε τους σπόρους σας γιατί δεν διαρκούν επ’ αόριστον. Παρόλο που αποθηκεύω τακτικά σπόρους για 3-4 χρόνια, ή ακόμα περισσότερο, πάντα περιμένω ότι θα υπάρχουν λίγη σκόνη σε αυτές τις παλαιότερες παρτίδες. Εάν έχετε αμφιβολίες, δοκιμάστε για βλάστηση και πετάξτε ό,τι δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Τώρα, αν είστε σαν εμένα και έχετε σπόρους από τον περσινό κήπο ή έχετε κάποιους σπόρους που σας έχουν δώσει δώρο ή οποιονδήποτε σπόρο που δεν είναι σε συσκευασία που θα χωρέσει στις τσέπες του συνδετικού σας μανικιού, Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα συσκευάσουμε για αποθήκευση. Φτιάχνω διπλωμένα πακέτα σπόρων από χαρτί για τα δικά μου (οδηγίες παρακάτω), αλλά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρές πλαστικές σακούλες σε μέγεθος σνακ για τους σπόρους σας. Τα διπλωμένα πακέτα μπορούν να κατασκευαστούν με σχεδόν οποιοδήποτε είδος χαρτιού – παλιές χάρτινες σακούλες, χαρτί κραφτ, χαρτί κατάψυξης, φανταχτερό χαρτί λευκώματος ή ακόμα και απλό χαρτί εκτυπωτή. Τα αδύναμα χαρτιά όπως τα χαρτιά περιτυλίγματος, ωστόσο, δεν είναι καλή επιλογή επειδή δεν είναι αρκετά ανθεκτικά για να συγκρατούν και να προστατεύουν με ασφάλεια τους σπόρους σας. Μείνετε λοιπόν σε χαρτιά με λίγο βάρος πάνω τους.

Και για να επισημάνετε ετικέτες στα πακέτα, μπορείτε να το διατηρήσετε απλό χρησιμοποιώντας απλώς ένα στυλό ή μαρκαδόρο για να επισημάνετε το πακέτο. Εναλλακτικά, αν αισθάνεστε πολύ πονηροί, δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε μερικά βοτανικά σκίτσα, χρησιμοποιήστε σφραγίδες από καουτσούκ με βοτανικό θέμα ή χρησιμοποιήστε προκατασκευασμένες αυτοκόλλητες ετικέτες. Εάν είστε γνώστες της τεχνολογίας, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για να σχεδιάσετε και να εκτυπώσετε τα πακέτα (πριν τα διπλώσετε). Κάντε τα πακέτα σας αυστηρά λειτουργικά ή γίνετε δημιουργικοί με αυτά – η επιλογή είναι δική σας.

Χειροποίητα διπλωμένα πακέτα σπόρων

Χειροποίητα διπλωμένα πακέτα σπόρων

Πώς να φτιάξετε διπλωμένα πακέτα σπόρων:

Βήμα 1 – Απλώστε ένα τετράγωνο χαρτί σε μια επίπεδη επιφάνεια. Προτείνω ένα τετράγωνο 8 ιντσών επί 8 ιντσών, αλλά μπορείτε να το μέγεθος επάνω ή προς τα κάτω όπως απαιτείται.

Διπλωμένο πακέτο σπόρων Βήμα 1

Βήμα 2 – Διπλώστε σε ένα τρίγωνο με τη σωστή γωνία (γωνία 90 μοιρών) προς τα επάνω.

Διπλωμένο πακέτο σπόρων Βήμα 2

Βήμα 3 – Διπλώστε το τρίγωνο κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών και κόψτε τις εγκοπές όπως φαίνεται.

Πακέτο σπόρων Βήμα 3

Βήμα 4 – Περάστε τη μια πλευρά στην άλλη κατά μήκος των πτυχών.

Πακέτο σπόρων Βήμα 4

Βήμα 5 – Διαχωρίστε τα στρώματα του πάνω πτερυγίου και, στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους μεταξύ των διαχωρισμένων στρωμάτων.

Διπλωμένο πακέτο σπόρων Βήμα 5

Βήμα 6 – Διπλώστε το πτερύγιο και τυλίξτε μέσα για να κλείσει. Τώρα οι σπόροι σας είναι έτοιμοι να μπουν στο συνδετικό σας!

Διπλωμένο πακέτο σπόρων Βήμα 6


Αν λοιπόν ψάχνετε έναν τρόπο να οργανώσετε τη συλλογή σπόρων σας, δοκιμάστε αυτό το έργο. Η σωστή οργάνωση και αποθήκευση των σπόρων σας θα σας βοηθήσει να κάνετε τον προγραμματισμό του κήπου ευκολότερο και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τον καλύτερο κήπο σας.

Οι σπιτικές μου ρίζες

Αυτή η ανάρτηση βασίζεται σε μια δημοσίευση που έγραψα αρχικά για το περιοδικό Capper’s Farmer. Για να δείτε την αρχική ανάρτηση, επισκεφθείτε εδώ.

*Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους Amazon ή άλλους συνεργάτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα κερδίσω προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά.*

Δείκτης αποθήκευσης σπόρων και διπλωμένα πακέτα σπόρων

Leave a Reply

Your email address will not be published.