Ένας εκπληκτικά απλός τρόπος για να αναζωογονήσετε το κουρασμένο παλιό σας τοπίο

outdoor living room patio

πολυεπίπεδο εξωραϊσμό κατά μήκος του πλαϊνού διαδρόμου αυλήςΌταν βλέπετε ένα σπίτι που χρειάζεται λίγη δουλειά αλλά είναι δομικά σταθερό, λέτε ότι έχει «καλά κόκαλα». Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για ένα τοπίο.

Μπορεί να ρίξετε μια ματιά στις μπροστινές και πίσω αυλές σας και να αναρωτηθείτε τι στο καλό τους συνέβη. Πότε άρχισαν να ανατρέπονται οι πλακόστρωτες διαδρόμους από όλες τις γωνίες εκτός από την οριζόντια; Πότε άρχισαν να μεγαλώνουν όλοι οι θάμνοι πάνω από όλα γύρω τους;

Ενημέρωση της παλιάς αυλής σας

Αλλά όπως δεν κάνεις μπουλντόζα ένα σπίτι με καλά κόκαλα, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ισοπεδώσεις το τοπίο σου και να ξεκινήσεις από το μηδέν. Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος – ανακαίνιση τοπίου. Και παρόμοια με την ανακαίνιση σπιτιού, το πρώτο βήμα στη διαδικασία ανακαίνισης τοπίου είναι να προσδιορίσετε τι αξίζει να κρατήσετε, τι μπορεί να αποκατασταθεί και τι πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε έναν αρχιτέκτονα τοπίου για να σας καθοδηγήσει, κάποιον που να έχει μια πλήρη εικόνα του τοπίου σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να συνδυάσετε υπάρχοντα χαρακτηριστικά με ζωντανά νέα στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα τοπίο για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και τμήματα της αυλής σας που δεν «λειτουργούν» μπορούν να ενημερωθούν. Ίσως η κάποτε τέλεια θέα από ένα καθιστικό στο αίθριο να έχει αλλάξει. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί μια αλλαγή στον προσανατολισμό της βεράντας για να εκμεταλλευτεί πλήρως αυτή τη θέα. Ίσως μια κάποτε ηλιόλουστη περιοχή της αυλής είναι τώρα σε βαθιά σκιά. τα πολυετή φυτά σε αυτά τα κρεβάτια έχουν γίνει λυπημένα και τραχιά. Ίσως είναι καιρός να ανταλλάξετε αυτά τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο και να φτιάξετε έναν σκιερό κήπο. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται πάντα να ξεκινάς από την αρχή. Η αναζωογόνηση του κουρασμένου τοπίου σας μπορεί να είναι πιο απλή από όσο νομίζετε.

Οραματιστείτε το παλιό σας τοπίο ως μια σειρά από σχετικά υπαίθρια δωμάτια

υπαίθριο αίθριο καθιστικούΕάν βρίσκετε λόγους για να περάσετε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους γύρω από το σπίτι σας, δεν είστε μόνοι. Ο εξωτερικός χώρος διαβίωσης γίνεται προτεραιότητα για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού στη Βόρεια Βιρτζίνια. Στα σύγχρονα τοπία, υπάρχει μια σαφής προτίμηση για προσεκτικά σχεδιασμένους χώρους που λειτουργούν ως υπαίθρια δωμάτια. Μπορεί να υπάρχει ένας απομονωμένος χώρος με καθίσματα για ήσυχο χρόνο, ένας επίπεδος χώρος με γκαζόν για παιχνίδι και ένα αίθριο lounge για συναναστροφές. Αυτές οι περιοχές ονομάζονται «ζώνες χρήσης» και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της σύγχρονης προσέγγισης του σχεδιασμού τοπίου που οργανώνει το τοπίο σε μια σειρά σχετικών περιοχών που η καθεμία εξυπηρετεί έναν ξεχωριστό σκοπό.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της τάσης είναι εμφανές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα αίθρια και οι εξωτερικοί χώροι μαγειρέματος στο τοπίο. Η αλλαγή έγινε από απλά λειτουργικά ψητοπωλεία σε υπαίθριες κουζίνες υψηλής απόδοσης με χώρο καθιστικού μπαρ και επιτραπέζιου για να φιλοξενήσουν επισκέπτες. Ο τρόπος που μετακινούνται οι άνθρωποι μέσα στα τοπία τους έχει επίσης αλλάξει. Οι περισσότεροι διάδρομοι που σχεδιάστηκαν στο παρελθόν ήταν μια ανόητη γραμμή από το σημείο Α στο σημείο Β. Τώρα υπάρχει περισσότερο η αίσθηση ότι το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό.

Σε ένα μοντέρνο σχεδιασμό τοπίου, μπορεί να υπάρχει ένας χαμηλός τοίχος αντιστήριξης που συνορεύει με υπερυψωμένα κρεβάτια φύτευσης, ίσως ένας πάγκος για να σταματήσετε ενώ θαυμάζετε αυτές τις φυτεύσεις. Η παλιομοδίτικη χρησιμότητα έχει αντικατασταθεί από μια έμφαση στην αισθητική εμπειρία που σας ενθαρρύνει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ταξίδι καθώς μετακινείστε από το ένα μέρος του τοπίου στο άλλο.

Ένας καλός αρχιτέκτονας τοπίου μπορεί να προτείνει χαρακτηριστικά που είναι λειτουργικά, αλλά διατηρούν αυτή την ιδιότροπη ποιότητα: ένα μικρό χαρακτηριστικό υδάτινο στοιχείο ή ένας κήπος με πεταλούδες κατά μήκος του μονοπατιού που σας προσκαλεί να αλληλεπιδράσετε με το τοπίο – αντί το τοπίο να είναι απλώς κάτι που πρέπει να βιαστείτε. τρόπο κάπου αλλού.

Ακόμη και το μπροστινό διάδρομο από δρόμο σε πόρτα μπορεί να μεταμορφωθεί. Αντί για έναν περίπατο με σκληρές άκρες, γραμμικό τσιμεντένιο περίπατο, μπορείτε να επιλέξετε ένα διάδρομο πέτρινης σκόνης στην μπροστινή πόρτα. Υπάρχει μια μετατόπιση από το σκληρό, χωρίς χαρακτηριστικά σκυρόδεμα σε φυσικές, διαπερατές επιφάνειες χαμηλής πρόσκρουσης.

Αναζωογόνηση του τοπίου σας σημαίνει να ρίξετε μια νέα ματιά

κυρτό μονοπάτι κήπουΤώρα είναι η ευκαιρία σας να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπατε τους εξωτερικούς σας χώρους. Και παρόλο που τα πράγματα μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως τα θέλετε, πιθανότατα έχετε περισσότερα να δουλέψετε από όσα νομίζετε. Απλά πρέπει να ρίξετε μια νέα ματιά.

Υπάρχει πράγματι ένας απλός τρόπος για να δώσετε νέα ζωή στο κουρασμένο τοπίο σας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή, αλλά ψάξτε τι λειτουργεί. Στη συνέχεια, συνδυάστε το παλιό με το νέο. Θα θελήσετε να βρείτε μια εταιρεία τοπίου με τεχνογνωσία στον τομέα της κηπουρικής που θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε όλες αυτές τις μεταβλητές. Δεν απολαμβάνουν όλες οι εταιρείες τοπίου να κάνουν δημιουργική χρήση των φυτών και των δέντρων στο υπάρχον τοπίο, ενισχύοντάς τα για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς νέο, ενώ περιλαμβάνουν όλα τα καλύτερα στοιχεία αυτού που υπάρχει τώρα.

Από πού ξεκινάς; Θα θελήσετε να προσκαλέσετε έναν αρχιτέκτονα τοπίου και να ρίξετε μαζί μια προσεκτική ματιά στα φυτά και τα χαρακτηριστικά του τοπίου που έχετε. Συζητήστε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες με εύκολη πρόσβαση, καθώς και μερικές μεγαλύτερες ιδέες που θα απαιτούσαν μια πιο ουσιαστική επένδυση. Ίσως είναι ένα απλό θέμα να κάνετε κάποια γλυπτική, λίγο καθαρισμό και να διαμορφώσετε τα στοιχεία που αποφασίσατε να διατηρήσετε, στη συνέχεια να συμπληρώσετε τα κενά προσθέτοντας νέα είδη φυτών ή χαρακτηριστικά hardscape σε αυτό το υπάρχον τοπίο. Θυμηθείτε, ξεκινάτε με το ισοδύναμο τοπίο του «καλά κόκαλα». Εκμεταλλεύεστε πλήρως ό,τι είναι καλό στο τοπίο σας και χτίζετε πάνω σε αυτό για να το φέρετε σε ένα νέο επίπεδο.

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα έργο σχεδιασμού τοπίου; Το ηλεκτρονικό μας βιβλίο: Οδηγός εμπειρογνωμόνων για τον σχεδιασμό του τοπίου των ονείρων σαςείναι γεμάτο με πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

ειδικός-οδηγός-σχεδιασμός-τοπίου-σχεδίασης-των-ονείρων-σας

Εκτός από όσα σημειώθηκαν, όλες οι εικόνες ©Morgan Howarth Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published.